Inhoud blog
  • Camembertsoep
  • Sabke's Groentetaart
  • Sabke's stoverij - goulash
  • Broodpudding
  • Hallo allemaal
  • Appelcake
    Over mijzelf
    Ik ben Sabke
    Ik ben een vrouw en woon in Gent (België) en mijn beroep is duizendpoot.
    Ik ben geboren op 29/08/1977 en ben nu dus 48 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, lezen, creatief bezig zijn.. noem maar op...
    Zoeken in blog

    Sabke's hoekje
    Hier vind je vanalles en nog wat...
    Lekkere recepten, mooie gedichten en liedjesteksten, leuke tips, kortom alles wat me bezig houdt en waarvan ik denk dat iemand anders er misschien ook iets mee kan zijn..
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabke's stoverij - goulash

    Niets is lekkerder dan de gerechten die je zelf maakt.. althans dat is mijn persoonlijke visie.
    Ikzelf ben dan ook een 'vies' eterke, en van die kant-en-klare gerechten ben ik eigenlijk niet gek.
    Hier vind je dan ook mijn eigen versie om lekkere stoverij - of goulash te maken.

    STOVERIJ


    Benodigdheden:

    * 1 kg rundsstoofvlees
    * 2 grote ajuinen (als het kan zoete uien)
    * mosterd
    * suiker
    * 2 flessen donkerbruin tafelbier (vb Piedboeuf)
    * water
    * 2 zakjes kruidenmengeling voor stoofvlees (amora of knorr of andere)

    Bereidingswijze:

    * eerst snij je de stukjes stoofvlees in kleinere stukjes, dit is smakelijker en zo is het ook sneller gaar.
    * snij de ajuinen in stukjes
    * verhit boter in een grote kookpot en laat het vlees bruin bakken aan alle kanten
    * voeg de gesneden uien toe en laat even stoven
    * giet het tafelbier erbij , en voeg de kruidenmengeling en de suiker toe
    * zorg ervoor dat alles onder staat, en laat een 2tal uurtjes sudderen op het vuur.
    * hou het in de gaten en voeg indien nodig nog water toe
    * voeg naar gewenst een lepeltje mosterd toe
    * het is klaar wanneer het vlees bijna uiteen valt
    * eventueel bijkruiden met wat peper , evt spaghettikruiden (je zal nog merken dat dit mn favoriete kruidenmengeling is)
    * en nu naar je eigen wens indikken met maizena of bindmiddel instant

    GOULASH

    Ik gebruik hiervoor dezelfde benodigdheden als voor de stoverij, alleen laat ik de mosterd weg.
    Verder voeg ik hier ook nog paprika in reepjes , champignons in schijfjes, 2 teentjes look versnipperd, en 2 wortels toe.
    Ook voeg ik er hier nog 2 kleine potjes tomatenpuree aan toe.

    Serveren met rijst, verse frietjes of gebakken rösti's
    Indien alles vers is aangekocht, kan je het nadien ook nog invriezen.
    Smakelijk !

    19-03-2008 om 14:26 geschreven door Sabke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding

    Iedereen heeft wel eens oud brood liggen, waarvan je denkt, zonde om dit weg te smijten.. maar langs de andere kant ook niet vers genoeg meer om het nog zo op te eten.
    Een heel simpel maar lekker receptje om hier komaf mee te maken, is dan ook het volgende..
    Het duurt ook niet zo lang, en het smaakt verrukkelijk bij een vers kopje koffie..
    Proberen maar !

    Benodigdheden:

    * oud brood, sandwichkes, koekjes die al wat slapper worden..
    * melk
    * suiker + vanillesuiker
    * vanillebloem (om vanillepudding mee te maken)
    * rozijnen
    * rum-aroma (afhankelijk van de eigen voorkeur)
    * 3 eieren

    Bereiding:

    * Eerst doe je het brood, de sandwichkes enz in stukjes en doe deze in een grote kom.
    * warm de melk op zodat deze lauwwarm is, en voeg hier de suiker aan toe, alsook de vanillesuiker.
    * giet het melkmengsel over het brood en laat het weken.
    * plet verder met een vork tot je een dikke brij krijgt
    * kluts de eieren en voeg het eimengsel ook toe aan de brij
    * los een lepel vanillebloem op in een weinig melk en voeg ook toe
    * giet evt een klein scheutje rum-aroma bij de brij
    * voeg de rozijnen toe (nr eigen voorkeur)
    * als alles goed gemengd is, de cake-vorm inboteren en de brij erin doen
    * laten bakken in een voorverwarmde oven(200°C) gedurende ongeveer een 20tal minuutjes , of afhankelijk van de oven , tot de cake gaar is, je kan dit testen door een breinaald in de deeg te steken.. zolang er deeg aan de pin blijft kleven is hij nog niet klaar.

    Zo, laat het jullie smaken !!

    19-03-2008 om 14:05 geschreven door Sabke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo allemaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo allemaal,

    Welkom op mijn blogje.. sabke's hoekje..
    Ik had al een hele tijd het idee om een plekje op het net te zoeken voor mezelf, waar ik mijn ei kwijt kan.
    Lekkere receptjes, mooie gedichten, leuke tips, noem maar op.
    Het is de bedoeling dat het iets wordt waar je echt vanalles en nog wat op terug kan vinden en niet zozeer aan 1 onderwerp gebonden.
    Leuke reacties zijn altijd welkom, en wie ideetjes heeft mag ze me altijd doormailen!
    Groetjes
    Sab

    19-03-2008 om 10:57 geschreven door Sabke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door Sabke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 17/03-23/03 2008
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs