Inhoud blog
  • Camembertsoep
  • Sabke's Groentetaart
  • Sabke's stoverij - goulash
  • Broodpudding
  • Hallo allemaal
  • Appelcake
    Over mijzelf
    Ik ben Sabke
    Ik ben een vrouw en woon in Gent (België) en mijn beroep is duizendpoot.
    Ik ben geboren op 29/08/1977 en ben nu dus 48 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, lezen, creatief bezig zijn.. noem maar op...
    Zoeken in blog

    Sabke's hoekje
    Hier vind je vanalles en nog wat...
    Lekkere recepten, mooie gedichten en liedjesteksten, leuke tips, kortom alles wat me bezig houdt en waarvan ik denk dat iemand anders er misschien ook iets mee kan zijn..
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabke's stoverij - goulash

    Niets is lekkerder dan de gerechten die je zelf maakt.. althans dat is mijn persoonlijke visie.
    Ikzelf ben dan ook een 'vies' eterke, en van die kant-en-klare gerechten ben ik eigenlijk niet gek.
    Hier vind je dan ook mijn eigen versie om lekkere stoverij - of goulash te maken.

    STOVERIJ


    Benodigdheden:

    * 1 kg rundsstoofvlees
    * 2 grote ajuinen (als het kan zoete uien)
    * mosterd
    * suiker
    * 2 flessen donkerbruin tafelbier (vb Piedboeuf)
    * water
    * 2 zakjes kruidenmengeling voor stoofvlees (amora of knorr of andere)

    Bereidingswijze:

    * eerst snij je de stukjes stoofvlees in kleinere stukjes, dit is smakelijker en zo is het ook sneller gaar.
    * snij de ajuinen in stukjes
    * verhit boter in een grote kookpot en laat het vlees bruin bakken aan alle kanten
    * voeg de gesneden uien toe en laat even stoven
    * giet het tafelbier erbij , en voeg de kruidenmengeling en de suiker toe
    * zorg ervoor dat alles onder staat, en laat een 2tal uurtjes sudderen op het vuur.
    * hou het in de gaten en voeg indien nodig nog water toe
    * voeg naar gewenst een lepeltje mosterd toe
    * het is klaar wanneer het vlees bijna uiteen valt
    * eventueel bijkruiden met wat peper , evt spaghettikruiden (je zal nog merken dat dit mn favoriete kruidenmengeling is)
    * en nu naar je eigen wens indikken met maizena of bindmiddel instant

    GOULASH

    Ik gebruik hiervoor dezelfde benodigdheden als voor de stoverij, alleen laat ik de mosterd weg.
    Verder voeg ik hier ook nog paprika in reepjes , champignons in schijfjes, 2 teentjes look versnipperd, en 2 wortels toe.
    Ook voeg ik er hier nog 2 kleine potjes tomatenpuree aan toe.

    Serveren met rijst, verse frietjes of gebakken rösti's
    Indien alles vers is aangekocht, kan je het nadien ook nog invriezen.
    Smakelijk !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/03-23/03 2008
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs