Niets is lekkerder dan de gerechten die je zelf maakt.. althans dat is mijn persoonlijke visie. Ikzelf ben dan ook een 'vies' eterke, en van die kant-en-klare gerechten ben ik eigenlijk niet gek. Hier vind je dan ook mijn eigen versie om lekkere stoverij - of goulash te maken.
STOVERIJ
Benodigdheden:
* 1 kg rundsstoofvlees * 2 grote ajuinen (als het kan zoete uien) * mosterd * suiker * 2 flessen donkerbruin tafelbier (vb Piedboeuf) * water * 2 zakjes kruidenmengeling voor stoofvlees (amora of knorr of andere)
Bereidingswijze:
* eerst snij je de stukjes stoofvlees in kleinere stukjes, dit is smakelijker en zo is het ook sneller gaar. * snij de ajuinen in stukjes * verhit boter in een grote kookpot en laat het vlees bruin bakken aan alle kanten * voeg de gesneden uien toe en laat even stoven * giet het tafelbier erbij , en voeg de kruidenmengeling en de suiker toe * zorg ervoor dat alles onder staat, en laat een 2tal uurtjes sudderen op het vuur. * hou het in de gaten en voeg indien nodig nog water toe * voeg naar gewenst een lepeltje mosterd toe * het is klaar wanneer het vlees bijna uiteen valt * eventueel bijkruiden met wat peper , evt spaghettikruiden (je zal nog merken dat dit mn favoriete kruidenmengeling is) * en nu naar je eigen wens indikken met maizena of bindmiddel instant
GOULASH
Ik gebruik hiervoor dezelfde benodigdheden als voor de stoverij, alleen laat ik de mosterd weg. Verder voeg ik hier ook nog paprika in reepjes , champignons in schijfjes, 2 teentjes look versnipperd, en 2 wortels toe. Ook voeg ik er hier nog 2 kleine potjes tomatenpuree aan toe.
Serveren met rijst, verse frietjes of gebakken rösti's Indien alles vers is aangekocht, kan je het nadien ook nog invriezen. Smakelijk !
|