Inhoud blog
  • Misschien andere vakken inschakelen?
  • Conflicten met scheppingsleer
  • Hoe begint best een leerkracht met de evolutietheorie uit te leggen?
  • Waarom worden de lessen evolutie gegeven?
  • Wat is de evolutietheorie?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Lessen evolutie

    Als Toekomstige leerkracht natuurwetenschappen en aardrijkskunde vind ik wetenschappen zeer interessant en belangrijk, één van de fundamentele onderwerpen in biologie is de evolutietheorie. Evolutietheorie is niet een van de makkelijkste lessen om te geven, wegens dat de effecten van evolutie niet dagelijks zichtbaar maar zijn maar over honderd tot wel duizend jaren zichtbaar. Hoe zou een leerkracht best met de lessen evolutie en zijn complicaties mee omgaan?
    01-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conflicten met scheppingsleer
    Sinds de evolutietheorie niet overeenkomt met de scheppingsverhalen die bepaalde leerlingen in geloven kunnen de lessen bepaalde discussies opwekken. Om dit te voorkomen moet de leerkracht best wel oppassen, want elk leerling is anders met elk hun eigen meningen, ervaringen en religie.

    Het is ook best wel moeilijk voor zeer religieuze leerlingen om een heel uur of twee naar een leerkracht te luisteren die iets probeert uit te leggen waarin ze helemaal niet in geloven. 

    Hoe gaat een leerkracht best met dit om?

    Op de website talkorigins vond ik een paar tips over het debatteren met creationisten. volgens Eugenie Scott een Amerikaanse biologische-antropologe, heeft debatteren over de theorie van evolutie geen nut sinds meeste mensen weinig tot geen voorkennis hebben over dit onderwerpen en alles kort uit te leggen niet mogelijk is. Volgens haar stellen creationisten vaak ook simplistische argumenten die een grote hoeveel tijd innemen om weer te leggen.

    Meeste mensen zeggen dat het misschien interessant zijn om leerlingen ervoor of nadien de kans te geven om hun meningen te zeggen, maar dan moet de leerkracht wel oppassen dat het geen debat wordt tussen de leerlingen maar een open conversatie. 

     





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    17-04-2019
    Conflicten scheppingsleer

    Iedere leerling zijn standpunt moet gehoord worden. Ik vind dat leerlingen hierover een open gesprek kunnen houden en hun bevindingen over het begin van de mensheid. Zolang dit geen conflicten met zich meebrengt. 

    17-04-2019 om 03:05 geschreven door Elke Willaert



    Archief per week
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs