Categorieën
  • GROENTENGERECHTEN (9)
  • NAGERECHTEN (3)
  • Inhoud blog
  • BLEEKSELDERIJ MET ORIËNTAALSE GIERST
  • WITLOOFSLAATJE MET APPEL
  • BROCCOLI MET KNOFLOOK EN KAAS UIT DE OVEN
  • COLOMBO DE GIRAUMON (= PIKANTE POMPOEN)
  • PASTINAAKSOEP MET VERSE GEMBER
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief
  • Alle berichten
    LEKKERE RECEPTEN
    die Leen wil delen met iedereen
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WITLOOFSLAATJE MET APPEL

    WITLOOFSLAATJE MET APPEL

    recept afkomstig van kookcursus met Tine Becuwe
    van het biologische catering bedrijf www.biocombrio.be

    NODIG:
    witloof
    appel
    yoghurt
    mayonaise
    peper
    zout
    dille

    eventueel : een (pekel)haring

     

    BEREIDING :
    Snij de witloof in dunne reepjes en spoel ze af.
    Snij de appel fijn.
    Maak een sausje van yoghurt en mayonaise, peper, zout en dille.
    Meng het sausje met de appel en het witloof.

    Voeg er eventueel in stukjes gesneden (pekel)haring bij.

    28-02-2010 om 15:38 geschreven door Leen Geeraerts  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:GROENTENGERECHTEN
    20-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLEEKSELDERIJ MET ORIËNTAALSE GIERST

    BLEEKSELDERIJ MET ORIËNTAALSE GIERST

    recept afkomstig van Harteboer

    NODIG: (voor +/- 10 porties)
    200 gr gierst
    2 uien, fijngehakt
    400 gr bleekselderij in stukjes
    150 gr grof gehakte gemengde noten
    5 el olie
    2 tl korianderpoeder, tl gember (poeder of geraspt)
    1 tl garam masala, 1 tl kaneel, 2 tl kerrie
    2 dl water
    1 tl zout
    geraspte schil van 1 bio sinaasappel

     

    BEREIDING :
    Kook de gierst gaar.
    Doe dit in niet te veel water, want we hebben een korrelige massa nodig.

    Verhit langzaam de olie met de specerijen.
    Voeg de uien, de bleekselderij en de noten toe en laat alles al roerend even doorbakken.
    Voeg dan het water, het zout en de geraspte sinaasappel schil toe.

    Als het vocht helemaal verdampt is, de gierst erdoor roeren en nog even laten meebakken. Serveer eventueel met een saus naar keuze.

     

    TIPS :

    • De noten kunnen grof gehakt worden door ze in een keukendoek te doen en hierop herhaaldelijk met een hamer te kloppen.
    • Zelf garam masala maken :

    Haal de kardemomzaden uit 3 el zwarte kardemompeulen en rooster ze. Vermeng dit met 3 el korianderzaad, 3 el komijnzaad, 2 el peperkorrels, 1 el kruidnagel en 1 kaneelpijpje in stukjes. Plaats al deze specerijen gedurende 10 minuten in een oven van 70°C. Laat de specerijen terug afkoelen en maal ze tot poeder.
    Dit poeder blijft 3 à 4 maanden goed in een afgesloten bokaal.

    20-04-2010 om 14:31 geschreven door Leen Geeraerts  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:GROENTENGERECHTEN


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs