Ik zal proberen elke week minstens, een recept online te zetten, wat ik zelf al heb geprobeerd en aardig gelukt is.
Nodig voor ongeveer 20 grote koeken, meer indien kleiner, is logisch. 120g zachte Solo; 50gr bruine suiker; 100gr kristalsuiker; 1 zakje vanillesuiker; 175 gr bloem; 1/4 zakje bakpoeder; 100 gr fijngemalen walnoten; 1 ei; 150gr pure chocolade Bereiding 1. Rasp de chocolade fijn en bewaar de schilfers in de koelkast. 2. Doe de zachte Solo in een kom en meng ze met de bruine suiker en de kristalsuiker. Voeg het geklutste ei, het bakpoeder en de vanillesuiker toe en klop alles goed op tot een schuimig mengsel. Meng hieronder de walnoten en de bloem en voeg daarna ook de chocoladeschilfers toe. Meng alles goed door elkaar tot een homogeen en glad deeg. 3. Bestrooi het werkblad met wat bloem, leg daarop het deeg en snij het in vier stukken. Maak rolletjes met een diameter van 4 cm, leg ze op een schaal en dek ze af met plasticfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast. 4. Snij de rolletjes deeg in schijfjes van 1,5 cm dik. Bedek een bakplaat met vetvrij papier en schik daarop de schijfjes (laat voldoende ruimte). 5. Bak ze 15 à 20 min. in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen op een taartrooster en bestrooi ze met de poedersuiker. Tip: De rolletjes rauw deeg kunnen ingevroren worden.