Vandaag zorg ik voor het avondeten... Gisteren hebben we pasta met kaas en ham gegeten, mits er nog wat gekookte pasta is, ga ik er vanavond iets mee klaarmaken. Ben van plan wat champignons te wokken, samen met wat kip en er uiteindelijk wat Boursin Look en Fijne Kruiden aan toe te voegen.
Ik ben 15 jaar en hou enorm van het culinaire. Ik heb dan ook al een kleine verzameling van kooktijdschriften en -boeken. Kent er iemand het kookmagazine "Kook" van winkelketen Spar ? Dat is een van mijn favoriete maandelijkse kooktijdschriften, ook al omdat het gratis, en voor een "beginnende" kok als mij, staan er heel wat leerzame tips in! Ook heb ik een kookboek van Bill's Kitchen, mag het dan zijn dat ik die gewonnen heb. Ook kookbijlagen van tijdschrijften kunnen mij zeker "bekoren". Ook Libelle vind ik qua recepten heel boeiend.
(Bron: brutsellog.eu)
Het is allemaal begonnen rond 2004, denk ik... met zaken zoals het maken van fruitsla samen met mijn oma. En die fruitsla werd daarna hotdogs en soep ... Toen ik in het middelbaar de eerste stappen zette naar "het echte koken" was ik meteen actief !
De "basics" als pastagerechten, rijstschotels, makkelijk gebak, pudding en rijstpap, verwerken van restjes in een ovenschotel, soep ... zijn voor mij een "makkie", als je begrijpt wat ik bedoel.
Ik "test" ook graag, zij het met bereidingen die niet al te veel en geen ingewikkelde of dure ingriedienten nodig hebben ... bijvoorbeeld chocoladepannenkoekjes. (Recept op http://www.libelle.be/lib/culinair/6485/-culinair-3-keer-zomergebak.html), maar vaak gaat het gewoon over zaken die ikzelf nog niet heb gemaakt en eens wil uitproberen; zoals cakerol of pasta met een kruidensausje.
Ik kijk ook op naar "sterrenkoks" die hun eigen gerechten uitwerken. Dat is volgens mij een echte kunst, die bij mij nog moet groeien, hoop ik. Tot nu toe staat de teller van "eigen gerechten" op 1. Eigenlijk gaat het dan om een omgebouwde versie van het klassieke recept "Pasta met zalm en kruidenkaassausje" onder de naam "Pasta met kip en kruidenkaassausje".
Benodigdheden: pasta naar keuze, ui, wortel, champignons, 25 cl groentenbouillon (1/2 bouillonblokje), Boursin Cuisine Light met Sjalot (oranje doosje), wat bindmiddel, kippenblokjes, wokolie
Bereiding: Neem een wokpan en wok de groentjes gaar in een klein beetje olie. Voeg nadien de bouillon toe en roer er zachtjes de Boursin onder (mag gerust heel potje zijn, hoeft dan niet meer gekruid te worden). Laat nog een minuutje goed koken en opdienen met de pasta. Uiteraard de pasta koken!
Ziezo, dit was mijn "kook CV". Deel je de passie voor het koken? Laat het weten! Dan kunnen we samen tips uitwisselen of culinaire bronnen bespreken.