pro-ana
beceause we want to be thin, we can't be thi
Inhoud blog
 • koolhydraten zijn slecht
 • calorieen van enkele producten
 • zorg voor een weekplan
 • brief van ana 1
 • een paar tips
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  21-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koolhydraten zijn slecht
  De meeste mensen eten VEEL te veel koolhydraten.
  Spaghetti, pasta, rijst, aardappelen, brood, crackers... Sommigen lijken wel te overleven op koolhydraten alleen.
  Akkoord, koolhydraten zijn nuttig voor je lichaam en ze geven je energie. Maar koolhydraten zijn ook heel erg calorierijk.
  100gr gekookte spaghetti bijvoorbeeld, levert 141kcal.
  Weeg eens 100gr gekookte spaghetti af.
  Weinig, niet?
  Heb je ermee gegeten?
  Nee, tuurlijk niet.
  Je zou best 4 van die porties op kunnen. En dan tel je de saus nog niet mee...
  Koolhydraten leveren zeer veel calorieën, maar er is nog een "nadeel" aan het eten van koolhydraten...
  Je lichaam verteert deze immers zeer snel.
  Eet eens een bord spaghetti.
  Hoe lang er na heb je weer honger?
  Vergelijk dit eens met een gegrilde steak met een salade.
  Hiermee heb je veel langer een voldaan gevoel, niet?
  Als je wil vermageren, is het een *zeer* goed idee om je koolhydraatgebruik wat terug te schroeven en wat meer eiwitten te eten (vlees, vis, schaaldieren en kwark zijn goede bronnen van eiwitten)
  "Ja, maar sporters eten toch bijzonder veel koolhydraten?"
  Ja, maar je vergeet dan wel dat een sporter VEEL meer calorieën verbruikt dan ons, "gewone" mensen ;-)
  Ik wil absoluut niet zeggen dat koolhydraten slecht voor je zijn en dat je ze volledig moet schrappen (zeker de goede koolhydraten heeft je lichaam nodig!) maar wel dat je best een beetje oppast met de hoeveelheden koolhydraten die je eet.
  Vooral als "laat-avond-snack" zijn koolhydraten echte dikmakers. Eet liever een restje kip of een kommetje kwark dan een cracker met beleg voor je naar bed gaat.
  Als je toch toegeeft aan een grote portie koolhydraten, eet deze dan 's middags (zo heeft je lichaam nog de hele dag tijd om deze te verbruiken) in plaats van laat op de avond.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  21-06-2009, 20:07 geschreven door leylie  
  20-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.calorieen van enkele producten

  - 1 appel : 59 cal
  -100 gram gezouten chips: 546 cal
  -100 gram paprika chips: 539 cal
  -100 gram popcorn: 367 cal
  -1 magnum: classic : 253 cal
                     almond : 278 cal
                     white : 260 cal
  -1 cornetto classic : 233 cal
  voor nog meer calorieen :
  http://www.calorielijst.nl/
  op deze site staan ook dieten die van pas kunnen komen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  20-06-2009, 20:12 geschreven door leylie  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zorg voor een weekplan
  zorg voor een weekplan
  bv:
  dag 1: 800 cal
  dag 2: 600 cal
  dag 3: 700 cal
  dag 4: 400 cal
  dag 5: 900 cal
  dag 6: 200 cal
  dag 7: 500 cal
   
  dit is maar een voorbeeld van een weekplan,
  zorg ervoor dat elke dag verschillend is.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
  20-06-2009, 19:24 geschreven door leylie  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brief van ana 1

  Brief van ana.

  Sta toe dat ik mezelf voorstel. Mijn naam, of zoals ik door "dokters" word genoemd, is Anorexia. Anorexia Nervosa is mijn volledige naam, maar je mag mij Ana noemen. Hopelijk kunnen wij geweldige partners worden. In de komende tijd zal ik veel tijd in je investeren en ik verwacht hetzelfde van jou. In het verleden heb je iedereen, je leraren, ouders, horen praten over je. Je bent "zo volgroeid", "intelligent", en je bent "zo potentieel". Maar waar heeft het je gebracht tot nu toe? Wat ze zeggen is absoluut niet waar! Je bent niet perfect, je probeert niets hard genoeg, tot nu toe heb je je vrije tijd alleen maar verspild met praten met vrienden, en eten! Dat zal in de toekomst niet toegestaan worden.
  Je vrienden begrijpen je niet. Ze zijn niet eerlijk tegen je. In het verleden wanneer je onzeker was en je vraagt aan ze, "Ben ik dik?" en zij antwoordden "Oh nee, natuurlijk niet" dan wist je dat ze logen! Enkel IK vertel de waarheid. Je ouders, daar zullen we het maar niet over hebben! Je weet dat ze van je houden en om je geven, maar dat is gewoon zo omdat dat de plicht van ouders is om te doen. Ik zal je een geheim vertellen: diep in hun hart, zijn ze teleurgesteld in je. Hun dochter, die altijd zo perfect was, is een vet, lui en ondankbaar meisje geworden.
  Maar ik ben er om dat allemaal te veranderen.
  Ik verwacht veel van je. Je bent niet toegestaan veel te eten. Het zal langzaam beginnen: afnemen van vetten en het lezen van de voedingsetiketten, 'junkfood' weglaten, geen friet en macdonalds meer enz. Over een tijdje zal de oefening eenvoudig zijn: een stukje rennen, misschien een stukje droge cracker en een aantal sit-ups. Niets te ernstig. Val een paar kilo af, wat vet van je dikke buik af. Maar het zal niet lang zijn voor ik je vertel dat het niet goed genoeg is. Ik zal verwachten om je calorieën af te nemen, en meer lichamelijke oefening te doen. Ik zal je naar de limiet duwen. Je moet wel omdat je me niet kan tegenwerken! Ik begin in je te kruipen, in je gedachten. Spoedig ben ik altijd met je. Ik ben daar wanneer je 's morgens wakker wordt en joggt. Ik ben daar wanneer je op de weegschaal staat. De nummers worden zowel vriend als vijand, en in je gedachten dwing je jezelf om minder calorieën te nemen dan gisteren, vannacht, enz.
  Je kijkt in de spiegel met ontzetting. Je prikt en port aan het vet dat daar is en glimlacht wanneer je botten ziet. Ik ben daar wanneer je de planning voor de dag maakt: 400 calorieën, 2 uren oefening. Ik ben degene die dit bepaalt, omdat mijn gedachten en jouw gedachten samen één zijn. Ik volg je heel de dag. Op school wanneer je gedachten afdwalen, geef ik je iets om aan te denken. Tel de calorieën na voor de dag. Het is te veel. Ik vul je geest met gedachten van voedsel, gewicht, calorieën en dingen die veilig zijn om aan te denken. Want nu ben ik reeds in je. Ik ben in je hoofd, in je hart en in je ziel. Ik ben de honger in je, de pijn van de honger die je probeert niet te voelen. Spoedig vertel ik je niet alleen wat te doen met voedsel, maar wat te doen ALLE tijd. Glimlach en knik. Stel jezelf goed voor. Pech voor jou dat je honger hebt! Dat kan mij niks schelen! Mijn god, je moet DUN worden, DUN.
  Wanneer etenstijd eraan komt, vertel ik je wat te doen. Leg wat sla uitgebreid op je bord, zorg dat het veel lijkt. Verplaats het eten een beetje. Laat het eruit zien alsof je iets hebt gegeten. Geen stuk van iets. Als je eet, heb je al je zelfcontrole verloren. Wil je dat? Wil je weer zo'n dikke koe worden? Ik dwing je om in tijdschriften naar modellen te staren. Die perfecte magere vrouwen van perfectie, met witte tanden, die daar staan op glanzende pagina's. Ik laat je doen beseffen dat je nooit hen zou kunnen zijn. Je zult altijd dik zijn en zult nooit even mooi als zij zijn. Wanneer je in de spiegel kijkt, zal ik het beeld vervormen. Ik zal zwaarlijvigheid aan je tonen. Ik zal je een sumoworstelaar tonen, maar die in de realiteit een uitgehongerd kind is. Maar dat moet je niet weten, omdat indien je de waarheid weet, je misschien opnieuw begint te eten en dan zal onze verhouding ten einde komen.
  Soms zal je tegenwerken. Hopelijk niet vaak. Je zult de rebelse vlegel zijn die het zal wagen beneden de donkere keuken te gaan verkennen. De kastdeur zal langzaam openen en zal zacht kraken. Je ogen zullen bewegen over het voedsel dat ik van een veilige afstand van je weggehouden heb. Je zult je handen slaperig steken zoals een nachtmerrie, die door de duisternis de doos van de koekjes vinden. Je duwt hen in je mond, mechanisch en niet echt proevend, maar genietend eenvoudig van het feit dat je tegen mij in gaat. Je grijpt nog een doos, dan een andere, dan weer een andere. Je maag zal opgezwollen worden, maar je zult niet stoppen. En alle tijd gil ik om jou, dikke koe, te stoppen, heb je echt geen zelfcontrole? Zo wordt je alleen maar dikker en dikker.
  Wanneer het over is, zal je terug komen bij mij, en vraag je mij voor advies omdat je echt niet meer vet wil krijgen. Je brak een cruciale regel en at, en nu wil je mijn steun. Ik zal je leiden naar de badkamer, op je knieën, en ik zal je dwingen, starend in de leegte van de toiletkom. Je vingers zullen in je keel gedaan worden en, niet zonder een geweldige overeenkomst van pijn, zal je voedselvlaag opkomen. Telkens weer zal dit herhaald worden, tot je bloed en water spuwt en je weet het dat over is. Wanneer je opstaat, zult je jezelf duizelig voelen. Val niet flauw. Opstaan nu! Je hebt een belangrijke regel gebroken, je hebt gegeten en je verdient het om pijn te hebben!
  Misschien laat ik je laxeermiddelen nemen, waarna je op het toilet zit tot de kleine uren van de morgen wanneer je je darmen voelt. Of misschien laat ik je slechts jezelf kwetsen, sla je hoofd tegen de muur tot je een bonzende hoofdpijn hebt. Snijden is ook doeltreffend. Ik wil je bloed te zien, om het te zien druppelen langs je arm, en in een paar seconden realiseer je je dat je die pijn verdient die ik je toebreng. Ben je gedeprimeerd, geobsedeerd, in pijn, gekwetst, je steekt je hand uit, maar niemand wil naar je luisteren of je helpen? Wat maakt dat nou weer uit? Je verdient dit; je bracht dit toe op je zelf.
  Oh, is dit hard? Wil je dit niet laten gebeuren? Ben ik oneerlijk? Ik doe dingen die je zullen helpen. Ik maak het mogelijk voor je om te stoppen met denken over emoties die je veroorzaakt, beklemtoont. Gedachten van woede, droefheid, wanhoop en eenzaamheid zullen stoppen omdat ik hen weg neem en ik vul je hoofd met gedachten over calorieën tellen. Nu ben ik je enige vriend en ik ben de enige die je behagen moet.
  Ik heb een zwakke plek. Maar dat moeten we aan niemand vertellen. Indien je beslist terug wil vechten, als je je hand naar iemand uitsteekt om hen te vertellen over hoe ik laat leven, breekt de hel los. Niemand mag ontdekken, niemand mag de schaal breken waarmee ik je bedekt heb. Ik heb het bereikt om jou dit dunne, perfecte kind te maken. Je bent van mij en van mij alleen. Zonder mij ben je niets. Vecht niet terug. Wanneer anderen becommentariëren, negeer hen. Neem het in schrede, vergeet hen, vergeet iedereen die probeert mij van je weg te nemen. Ik ben het beste wat je ooit is overkomen en zorg dat ik voor altijd bij je blijf.
  Liefs, Ana


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (14 Stemmen)
  20-06-2009, 19:05 geschreven door leylie  
  15-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een paar tips
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  enkele tips voor op vakantie:
  -zeg dat je het eten van daar niet lust
  -je kunt een beetje eten en veel gaan sporten (zwemmen,wandelen,fietsen)
  -neem de trap in plaats van de lift
  -sta vroeger op en zeg dat je al ontbeten hebt
  -zeg dat je ziek word als je eet voor het zwemmen

  enkele tips voor altijd:
  -drink veel water
  -zit nooit stil:beweeg altijd met je voet of been
  -zit recht zo verbruik je calorieen
  -drink groene thee,dit verhoogt het meabolisme
  -eet warme maaltijden ipv koude, het kost meer calorieen
  -doe korte en lichte oefeningen, hiervan krijg je lange en mooie
  sprieren ( zware oefeningen=dikke spieren)
  -doe vrolijk!huppel rond enzo (dat verbrandt meer calorieen)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (27 Stemmen)
  15-06-2009, 17:47 geschreven door leylie  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloo!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  heey!!
  Welkom op deze blog!
  deze blog gaat over pro-ana!
  Ik ben net pro-ana geworden en het gaat
  redelijk goed!
  Natuurlijk kan ik wel een beetje steun gebruiken en
  ik ben er om jouw tips te geven!


  nog veel plezier !!!!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (33 Stemmen)
  15-06-2009, 17:10 geschreven door leylie  
  Archief per week
 • 15/06-21/06 2009
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!