Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • brand Diksmuide/Leke
 • nieuwe voertuig Brandweer Westhoek
 • vko Kortemark
 • stormweer Kortemark
 • Beenhespe
 • vko Houthulst/Jonkershove
 • persoon vast in de modder Diksmuide
 • brand Koekelare/Bovekerke
 • brand Diksmuide/keiem
 • beklemd persoon Houthulst
 • vko Diksmuide /Esen
 • brand Koksijde/Oostduinkerke
 • brand Diksmuide
 • brand De Panne
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • reinigen openbare weg Boezinge
 • brand Diksmuide/Stuivenkenskerke
 • einde dienst
 • Vko Torhout
 • vko Langemark-Poelkapelle
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • vko Diksmuide /Esen
 • wateroverlast Diksmuide
 • brand Kortemark
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  15-11-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.treinongeval Ardooie
  Zwaar ongeval tussen vrachtwagen en trein te koolskamp
  Dinsdag is een zwaar ongeval gebeurd met een trein aan een overweg aan de Oude Heirweg in Koolskamp (Ardooie). De trein is tegen een vrachtwagen gebotst en ontspoord. De trucker is in levensgevaar. Vijftien passagiers op de trein raakten lichtgewond. De treinbestuurder is zo goed als ongedeerd. De materiële schade is enorm. Het zal nog enkele dagen duren voor er weer treinverkeer op de lijn tussen Lichtervelde en Roeselare mogelijk is. Opvallend: op 20 december vorig jaar gebeurde een identiek ongeval op dezelfde overweg.

  13-11-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Diksmuide
  Op zondagavond beveiligen we nog paar pompstations rond de IJzer
  Met boten brandweer boten werden zandzakjes via de IJzer naar het pompstation gebracht tot de Stenensluisvaart. Daar werd het gebouw beveiligd met zandzakjes zodat de pompen kunnen blijven draaien om Diksmuide droog te houden.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Diksmuide
  En wat je zo op zondag zandzakjes en nog meer zandzakjes leggen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek.
  Verhogen winterdijk Diksmuide
  Zondag werdt door Brandweer Westhoek intensief gewerkt aan de versterking van de winterdijk aan het Blankaartbekken in Woumen, waar een team van 30 personen zich inzet om een zandzakkendam aan te leggen. De inzet is gericht op het voorkomen van waterstijging en de dreiging van opstuwing en overtopping veroorzaakt door een zuidwestenwind met een kracht van 5/6 Beaufort komende week. Daarnaast is er aandacht voor het beschermen van kritieke installaties, met name vijf pompgemalen en pompstations in het Blankaartbekken.
  Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek: “Hier worden ongeveer 1250 zandzakken opgestapeld tot een hoogte van 3 zakken per installatie, wat neerkomt op een totaal van 2000 zakken die vandaag nodig zullen zijn. De zandzakvulmachines van de civiele bescherming en de technische dienst van Poperinge draaien op volle toeren om de voorraad op peil te houden. Daarnaast wordt er extra pompcapaciteit toegevoegd in Nieuwpoort. Evacuaties zijn op dit moment niet aan de orde. De focus ligt voornamelijk op het implementeren van beschermingsmaatregelen tegen opstuwing, overtopping en stijgend water, met als doel de optimale werking van pompen te waarborgen.”
  "We hopen zo Diksmuide en de gebieden stroomafwaarts van verdere waterellende te sparen."
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek..
  .

  12-11-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Diksmuide

  Waterproductiecentrum De Blankaart vrijdag in de problemen

  Vrijdagnamiddag moesten de mensen van de watergroep de hulp in roepen van de brandweer Westhoek ze konen het stijgend water niet buiten houden. Een groten buis diameter 1m die van binnen naar buiten loopt moest afgedicht worden in eerste instantie werden er zandzakken en een grote plaat geplaatst in de put toch bleef het water binnen stijgen.  Paar uren later werden de duikers in versterking gevraagd om een rioolafdichter te plaatsen met veel moeite is toch gelukt .


  10-11-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gasexplosie Ruddervoorde

  Dak van woning volledig weggeblazen bij explosie

  In Ruddervoorde deed zich vrijdag rond 14 uur een zware ontploffing voor in een alleenstaande woning. De ravage is enorm. De bewoner was enkele uren vermist. Er werd gevreesd dat hij onder het puin lag, maar rond 16.30 uur dook de man ongeschonden op nadat hij het nieuws zelf had vernomen via de media. Volgens de politie werd de explosie veroorzaakt door een ontplofte boiler. De hulpdiensten kwamen onmiddellijk ter plaatse. Maar ook zij werden geconfronteerd met een ravage. “Het is een puinhoop”, zegt burgemeester Jan De Keyser. “De hele achterzijde van het huis is weggeblazen.” In het huis woont een man van 69 jaar alleen. Hij was enkele uren lang spoorloos. Er werd gevreesd dat hij onder het puin lag. Een zoekactie werd op poten gezet, maar de man bleek uiteindelijk ongeschonden. Terwijl drie speurhonden het puin doorzochten, dook hij plots op. Hij zou het nieuws hebben vernomen via de media. De man bevestigde dat er niemand anders in het huis kan zijn geweest en de zoekactie werd stopgezet.   info en foto Jelle Houwen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortemark

   Brandstichting in toiletten in station Kortemark

  Donderdagmiddag rond 12.20 uur merkte een treinreiziger de brand op aan het station van Kortemark op het Stationsplein. De reiziger wilde het gebouw van de toiletten binnenstappen, maar daar hing een dikke zwarte rook. De verantwoordelijken van het station werd verwittigd, waarna onmiddellijk ook de brandweer en politie gealarmeerd werden. “Binnen was een papierdispenser in brand gestoken”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark. “We konden het toestel blussen en naar buiten brengen. Het brandde helemaal uit. In het gebouw hing rook, maar dat kon snel geventileerd worden.”   info en foto Jelle Houwen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  Civiele Bescherming plaatst grote pompen aan sluizen Nieuwpoort
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  Roesbrugge


  08-11-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  Ook voor Sinterklaas is er wateroverlast

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  Wateroverlast in de westhoek  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  Hevige regen zet woningen en kelders onder water in de Westhoek


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  .

  06-11-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Zonnebeke
  Tractor boort zich in woning te Zonnebeke
  Om 10.04 uur werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een instorting van een gebouw te Zonnebeke. Bij aankomst bleek een tractor in een woning te zijn gereden. Er vielen geen gewonden, maar de materiele schade is enorm.


  01-11-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Vladslo
  Fietser vind zwaar verhakkeld voertuig in de gracht te Vladslo
  Een man had dinsdagnacht onnoemelijk veel geluk bij een zwaar verkeersongeval in Vladslo bij Diksmuide. Enerzijds omdat zijn auto verhakkeld raakte bij de crash in de gracht en hij dat overleefde. Anderzijds omdat een toevallig passerende fietser om 4.15 uur op de onverlichte weg het ongeval opmerkte en de hulpdiensten belde. Een man reed er in zijn Peugeot Partner vanuit Vladslo richting Esen en kwam er, vermoedelijk aan onaangepaste snelheid op het natte wegdek, naast de weg terecht. De Vladslostraat is een lange kaarsrechte verbindingsweg waarbij het wegdek in slechte staat is. De grachten liggen ook meteen naast de weg. De auto vloog de gracht in, ramde daar een zware betonpaal, reed nog een boompje af en kwam een twintigtal meter verder in omgekeerde rijrichting tot stilstand. De schade was bijzonder zwaar: de rechterkant ter hoogte van de voorruit en het dak van de Peugeot werd volledig opengereten. De man mag al van geluk spreken dat hij dat zware ongeval overleefde. Het slachtoffer had zoveel dubbel geluk want hijzelf kon de hulpdiensten niet bellen, dat deed een fietser, die op het nachtelijke uur op de onverlichte weg toevallig passeerde. “Wij werden opgeroepen om een bevrijding uit te voeren”, zegt brandweerluitenant van post Diksmuide. “Daarbij werd gemeld dat de bestuurder door de voorruit was gevlogen en onder zijn auto was beland. Hij zou daarbij vast hebben gezeten maar bij onze aankomst was dat niet het geval. Hij zat gewond naast zijn wagen. Of hij dus door de voorruit belandde of er op een of andere manier toch op eigen kracht uit raakte is niet duidelijk.” De man kreeg van een MUG-arts de eerste verzorging en werd daarna zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de eerste vaststellingen verkeerde hij niet in levensgevaar. De politie Polder bleef nog ter plaatse tot de wagen getakeld werd.   tekst Jelle H.
  29-10-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Wervik
  Bestuurster gewond na botsing met verreiker in Wervik
  Vrijdagvoormiddag omstreeks 10.09u werden de hulpdiensten opgeroepen voor een gekneld persoon in voertuig nabij het kruispunt Klijtsraat - Amerikastraat in de Kruisekestraat. Een bestuurster kwam er met haar wagen bijna frontaal in botsing met een verreiker. Bij de klap werd de linkervoorkant van het voertuig zwaar beschadigd en zat de bestuurster gekneld in haar voertuig. Brandweer Westhoek-post Wervik, Geluwe en Mesen kwamen ter plaatse en haalden het dak van de wagen om de bestuurster met een wervelplank te kunnen bevrijden. Zij werd gewond, maar buiten levensgevaar, overgebracht naar het ziekenhuis.
  23-10-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ladderwagen Diksmuide
  Voortaan rukt brandweer-post Diksmuide uit met gloednieuwe Ladderwagen
  Deze nieuwe ladderwagen werd halfweg september overhandigd aan de postoverste van Diksmuide ondertussen zijn bijna alle brandweermannen/vrouwen opgeleid zoals de chauffeurs en de korfbedieners om met de ladderwagen te kunnen werken. Voor de werkgroepen chauffeur-pompbediener en de korfbedieners was het de afgelopen weken dagen alle hens aan dek om de opleiding in goede banen te krijgen. Vanaf nu 23 oktober ongeveer een kleine maand verder zal de Diksmuidse pompiers met deze gloednieuwe ladderwagen uitrukken voor branden en evacuaties (bijstand ambulance) enz.     Wat met de oude ladderwagen
  De oude ladderwagen +/-20 j verdwijnt niet het straat beeld hij zal een tweede leven lijden in de post Veurne het voertuig zal daar eventjes gestationeerd worden in vervanging van hun elevator tot er een nieuw voertuig geleverd kan worden. Brandweer Westhoek kocht 3 van deze nieuwe ladderwagen aan met optie een 4de eentje voor de post Veurne.


  20-10-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko A18 Gistel
  Zwaar ongeval op de A18 te Gistel
  Bij een verkeersongeval op de E40 in Gistel is donderdagmiddag een man uit Nederland overleden. Zijn twee zonen, van 12 en 10 jaar oud, zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De wagen van de slachtoffers belandde onder een vrachtwagen.
  08-10-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Lo-Reninge
  Loods met hooi vat vuur in Lo-Reninge
  Op een landbouwbedrijf in Noordschote (Lo-Reninge) vatte zaterdagnamiddag een stapel hooi vuur. Het hooi kon tijdig naar buiten gebracht, en geblust worden. Er vielen geen gewonden en de schade bleef beperkt.
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!