Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Officiële machtsoverdracht
 • vko Ieper /Elverdinge
 • gaslek Kortemark/Zarren
 • brand Kortemark/Zarren
 • eerbetoon Diksmuide
 • brand Ieper
 • brand Diksmuide
 • brand Heuvelland
 • rouwbericht Diksmuide
 • vko E40 de Panne
 • redden van dier DIksmuide
 • brand Diksmuide
 • nieuwe brandweerhelmen Diksmuide
 • wateroverlast Nieuwpoort
 • brand Houthulst
 • brand Ieper/Elverdinge
 • vko Hooglede
 • brand De Panne
 • vko Vleteren
 • vko E40 Veurne
 • Federaal GeschiktheidsAttest (FGA)
 • redden van dier Middelkerke
 • brand Zonnebeke
 • vko Ieper-Vlamertinge
 • brand Kortemark/Zarren
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  08-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier Heuvelland

  Vierspan belandt met koets in gracht in Wulvergem, brandweer moet merrie bevrijden

  In Wulvergem (Heuvelland) is zaterdagavond een vierspan met een koets in de gracht beland. Een drachtige merrie moest door het dierenredteam van de brandweerzone Westhoek uit haar benarde positie gered worden. De opzittenden van de koets bleven ongedeerd. Rond 18.30 uur maakte een koppel uit Komen-Waasten een tochtje met hun koets. 
  Tussen de Kemmel- en de Rietbosstraat in Wulvergem nam het gespan een wandelpaadje. Net toen de paarden vanuit het graspaadje rechts de Rietbosstraat wilden inslaan, liep het fout. De paarden en de koets belandden na een te korte bocht in een diepe gracht. Drie paarden en het koppel bleven ongedeerd maar een vierde paard raakte niet meer op eigen kracht uit de gracht.
   
  De hulp van de brandweer werd ingeroepen. “We moesten samen met het dierenredteam uit Diksmuide en Veurne een put tussen de gracht en de akker delven om makkelijker bij het paard te geraken”, aldus Geert Cuvelier van de brandweerzone Westhoek. “Daarna kon met riemen en met de hulp van een Manitou van een lokale landbouwer het paard uit de gracht gehesen worden.” De hele operatie duurde ruim een uur. Een dierenarts nam de verzorging van het paard en haar ongeboren veulen in de buik voor zijn rekening.     LSI

  07-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw Jeugd brandweer
  Brandweer Westhoek start met jeugdbrandweer in regio Westkust
  Vanaf september start Brandweer Westhoek met een nieuwe jeugdbrandweergroep in regio Westkust (De Panne, Koksijde, Lo-Reninge, Nieuwpoort & Veurne).  Jeugdbrandweer Westhoek zal vanaf dan bestaan uit zes jeugdbrandweergroepen verspreid over de volledige hulpverleningszone. Bij een jeugdkorps worden jongens en meisjes van 12 jaar tot 18 jaar op een speelse manier ingewerkt in het brandweergebeuren.

  Waarom een Jeugdbrandweer

  Technische ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Nieuwe taken dienen zich aan. De nood aan nieuwe brandweervrijwilligers is hoog. De jeugdbrandweer kan hiervoor een oplossing bieden! Bij een jeugdkorps worden jongens en meisjes van 12 jaar tot 18 jaar op een speelse manier ingewerkt in het brandweergebeuren. Het zijn jonge mensen die op één of andere manier belangstelling tonen in de brandweer; hetzij bij een demonstratie of op een opendeurdag; hetzij doordat een familielid bij de actieve brandweer is. Deze belangstelling wordt bij de jeugdbrandweer verder uitgebouwd en uitgediept. Naast de technische opleiding wordt er ook aandacht besteed aan waarden zoals met elkaar samenwerken, elkaar helpen, respect hebben voor een ander, van elkaar leren enz…, en dit gericht op de toekomstige brandweertaken.

  De jongelui zijn gedurende een zestal jaar lid van de jeugdbrandweer, waardoor ze heel wat ervaring en kennis op doen over alle facetten van de brandweer. Hierdoor kunnen ze snel voor zichzelf uitmaken of de brandweer wel iets voor hen is, of juist niet. Daarnaast kunnen de instructeurs hen bijstaan bij hun keuze en de aanwervingsprocedure van de hulpverleningszone.

  “Als hulpverleningszone hechten wij een zeer groot belang aan een goeie jeugdwerking.  Wij ondersteunen deze werking met de aankoop van kledij, oefenmateriaal en het ter beschikking stellen van lokalen en voertuigen,” aldus Majoor Kristof Dorné, zonecommandant Brandweer Westhoek. “De jeugdbrandweer is een ideale kweekvijver voor nieuw brandweertalent en een zeer belangrijke schakel in de zoektocht naar nieuwe brandweervrijwilligers.  Met de opstart van deze zesde jeugdbrandweergroep onderstrepen we nogmaals ons engagement in de jeugdwerking en hopen we ook in regio Westkust binnen een aantal jaar een positieve personeelsinstroom te kunnen garanderen, net zoals onze andere brandweerposten met een jeugdbrandweergroep,” besluit Kristof Dorné.

  Opstart in september 2022

  De nieuwe jeugdbrandweergroep wenst zijn activiteiten op te starten vanaf september 2022 en zal brandweerpost Veurne als uitvalsbasis krijgen. De instructeurs voor Jeugdbrandweer Westkust komen uit de brandweerposten De Panne, Koksijde, Lo-Reninge, Nieuwpoort & Veurne.  Zij kunnen rekenen op ondersteuning vanuit de vijf andere jeugdbrandweergroepen en de hulpverleningszone.

  Jongeren die wensen lid te worden van de jeugdbrandweergroep dienen te voldoen aan volgende voorwaarden:

  • minimum 12 jaar en maximum 15 jaar zijn;
  • wonen in één van de gemeenten van de Westhoek;
  • een volledig inschrijvingsdossier ingevuld door de ouders indienen;
  • medische geschikt bevonden zijn door een huisarts op basis van de medische vragenlijst;
  • betalen van het lidgeld (25 €);
  • bereid zijn om toe te treden tot de dichtstbijzijnde post met een jeugdwerking.

  Geïnteresseerden kunnen zich nu reeds inschrijven via de website jeugd.brandweerwesthoek.be


  05-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag v/d Brandweer
  4 mei dag v/d Brandweer

  04-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Beerst
  Blikschade op kruispunt te Beerst
  Maandag iets voor 20 u botsten twee wagens op het kruispunt de Oostendestraat en Wijnendaelestraat met elkaar. Brandweer Westhoek kwam ter plaatsen om de rijbaan vrij te maken van brokstukken en koelvloeistoffen. Er vielen geen gewonden. 
  02-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Pittem

  Brandweerman gewond bij hevige brand in parketbedrijf

  In een loods van het parketbedrijf in Pittem is maandagmorgen brand uitgebroken. Houten planken die er lagen opgeslagen om te drogen, hadden vuur gevat. Over de oorzaak is nog geen duidelijkheid. Tijdens de bluswerken is een brandweerman gevallen en gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De brand is rond 5 uur ontstaan in een loods van het bedrijf waar houten planken opgeslagen liggen om te drogen. “Een buurman heeft ons verwittigd. Toen we buiten kwamen, stond de brandweer er al", vertelt Stijn, die de zaak samen met zijn broer Thijs en vader Johan (60) runt. “Blijkbaar had een voorbijganger de brandweer al gebeld.” “We konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen”, zegt brandweercommandant Wim Decoopman. De brand was redelijk snel onder controle, al duurde het wel even voor alle vlammen volledig gedoofd waren. “De planken lagen gestapeld met telkens wat ruimte tussen, geen makkelijke opdracht dus om te blussen.” 

   Asbest 
  Door de hevige brand was de Brugsesteenweg afgesloten. Tijdens de brand kwam asbest vrij. De brand ging ook gepaard met een hevige rookontwikkeling. De brandweer vroeg bewoners in de omgeving van de Meulebeeksestraat in Ardooie dan ook om ramen en deuren dicht te houden en aan automobilisten om hun ventilatie uit te schakelen. Het bedrijf werd in 1960 gestart door Albert R. als boomzagerij-houthandel en kistenfabriek. In de jaren ’90 startte Johan R. (60) met de productie van parketvloeren.       foto's Alexander Haezebrouck


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst/Merkem
  Drie gewonden na zware botsing op Iepersteenweg in Houthulst
  Zaterdagnamiddag gebeurde op de Iepersteenweg te Merkem, deelgemeente van Houthulst, een zwaar verkeersongeval waarbij drie wagens betrokken raakten. Volgens Politiezone Polder kwamen een Land Rover, een Volvo en een bestelwagen Fiat met elkaar in botsing. Hierbij vielen drie licht gewonden en was de materiële schade zeer groot. Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren was nog niet duidelijk. foto's T.P
  01-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide

  Brandweer Westhoek ruimt olie spoor van 7 km in Diksmuide

  Zaterdagavond werd brandweer Westhoek post Leke opgeroepen voor een olie spoor in Stuivekenskerke . Vrijsnel werd er een tankwagen van de post Diksmuide in versterking bij geroepen om dat het over een grote afstand ging. Wie de vervuilers is nog een raadsel vermoedelijk een landbouw machine die van zijn akker kwam , tot daar liep het spoor. De rijbaan werd met detergent afgespoten van het kruispunt Zuidelingstraat en de Tervaetestraat tot aan de Pervijzestraat thv Lettenburg een afstand van een 7 km. Politie Polder kwam de vaststellingen doen om de vervuiler op te sporen.

  29-04-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne
  Frontale botsing en twee lichtgewonden te Veurne
  Op de baan Veurne - Pervijze "s'Heerwillems " gebeurde er donderdag terug een zwaar ongeval. Een bestelwagen en een SUV botsen op elkaar na dat één van zijn rijvak afweek. De bestelwagen belandde in de gracht de bestuurder werd door brandweer Westhoek bevrijd beide bestuurders werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis Az West te Veurne. De hele tijd was de N35 afgesloten voor het verkeer. 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst/Klerken
  Plafond rond schoorsteen vat vuur in Houthulst
  In Houthulst ontstond woensdagavond brand rond de schoorsteen op de bovenverdieping van een woning. De brandweer kon verhinderen dat het vuur verder uitbreidde in de bovenverdieping door houtwerk rond de schoorsteen, die was beginnen smeulen, nat te sproeien en te verwijderen. Niemand raakte gewond. De bovenverdieping liep wel wat brand- en rookschade op.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijstand MUG heli Westende
  bijstand MUG heli Westende


  28-04-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Oostduinkerke
  Vrachtwagencabine in lichtelaaie
  Een geparkeerde vrachtwagen brandde donderdag ochtend uit de zwarte rook pluim was van ver te zien. Bij aan komst van brandweer Westhoek post Oosduinkerke stond de trekker al volledig in lichte laaie er werd een extra tankwagen uit Veurne gestuurd. De Toekomstlaan was tijden de bluswerken volledig afgesloten voor alle verkeer.   foto JTV

  27-04-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonale duikoefening
  Zonale duikoefening te Veurne


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonale duikoefening
  Zonale duikoefening te Veurne


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonale duikoefening
  Zonale duikoefening te Veurne


  26-04-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne
  Opnieuw zwaar ongeval met motorrijder
  Deze namiddag kwam in 's Heerwillems in Avekapelle, deelgemeente van Veurne een 60-jarige motorrijder zwaar in botsing met een indraaien landbouwvoertuig. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar voor de 60-jarige motorrijder kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. foto's S.J


  20-04-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Staden
  Wagen over kop na botsing tegen boompje in Staden
  Maandagnamiddag werd een bestuurster van een Audi A6 onwel en verloor hierdoor de controle over haar stuur in de Westrozebekestraat te Oostnieuwkerke, deelgemeente van Staden. De wagen kwam eerst in de haag naast de rijweg terecht, botste daarna tegen een boompje en kwam tenslotte op zijn dak tot stilstand. Bij aankomst van brandweer, ziekenwagen en MUG was de vrouw reeds zelfstandig uit haar wagen geraakt. De bestuurster raakte lichtgewond licht gewond en kreeg de nodige verzorging in de ziekenwagen. Een deel van de Westrozebekestraat in Oostnieuwkerke bleef tot na de takelwerken afgesloten.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst
  Motorrijder zwaargewond na botsing tegen verhoogde berm en verkeersbor
  Vrijdagavond omstreeks 19.20u raakte een 31-jarige motorrijder uit Diksmuide zwaargewond bij een ongeval. De man raakte met zijn motor eerst een verhoogde berm rechts van de weg, onmiddellijk daarna raakte hij een tweede maal een verhoogde berm rechts van de weg met daarop een verkeersbord. De motorrijder knalde recht tegen het verkeersbord waarna de motor een 10-tal meter verder in het midden van de rijweg terecht kwam. De motorrijder zelf werd dan nog eens een 10-tal meter verder weggeslingerd en kwam met een harde klap op het wegdek terecht. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Voorbijgangers belden de hulpdiensten. Ziekenwagen en MUG-team kwamen ter plaatse, waarna de motorrijder ter plaatse de eerste zorgen kreeg toegediend. Daarna werd hij zwaargewond, maar bij bewustzijn, overgebracht naar het ziekenhuis.


  19-04-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dier te water Diksmuide

  Gezonde en actieve stier uit gracht gered na verdoving door dierenarts

  In de Zijdelingstraat in Beerst nabij Diksmuide moest een kloeke stier vrijdagmiddag gered worden uit een gracht. “Het ging om een gezond actief exemplaar van ruim 700 kilogram die weinig zin had om mee te werken. Dus kwam een dierenarts het eerst verdoven vooraleer het dier gered kon redden brandweer Westhoek riep de hulp in van het Dieren red Team. De stier werd na verdoving op het droge gehesen maar door de verdoving moest het dier tot in de staling gebracht worden door derden. 

  18-04-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CFBT opleiding Zone Luxembourg
  CFBT opleiding Zone Luxembourg
  deel 5
  17-04-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CFBT opleiding Zone Luxembourg
  CFBT opleiding Zone Luxembourg
  deel 4
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!