Inhoud blog
  • 21 terugvlucht en het weer
  • 20 het eten en de kledij
  • 19 aqaba
  • 18 shampoo
  • 17 Atallah in Wadi Rum
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    reisverslag 2006
    Syrië, Jordanië en Libanon
    29-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 aqaba

    19 Aqaba

     

    De warmste plaats van onze reis was Aqaba. Subjectief dan toch omdat de vochtigheidsgraad daar zo hoog was (Aqaba ligt namelijk aan de Rode zee, naast Eilat, Israël). Ik had me een prachtige afsluiter voorgesteld in een luxe-hotel, met zwembad of met de zee in de buurt om direct een duik te kunnen nemen wanneer het te warm was. Maar dat viel tegen. Het was zo warm dat er niets anders opzat dan op de kamer af te koelen na elke poging om de stad te verkennen. Bovendien had ik pech met de kamer: de badkamer (vooral het putje) verspreidde een vreselijke geur.

    De volgende dag- de laatste dag van de reis- deden we een poging om met een glasboot naar een strand te varen waar we dan zouden kunnen snorkelen. Wegens miscommunicatie tussen luc en de organisator in het hotel echter is van dat snorkelen niets in huis gekomen. Het was trouwens zelfs daarvoor te warm. We waren al blij dat we niet achtergelaten waren op het strand en dat we eten gevonden hadden. Het effect met de glasboot is wel heel mooi: de visjes en de koralen kan je op die manier zien zoals je aan het snorkelen bent.

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 het eten en de kledij

    20 het eten en de kledij

     

    Een veel gestelde vraag als iemand op reis is geweest is: “hoe was het met het eten?”

    Niet zo spectaculair volgens mij in ieder geval. We hadden elke dag de keuze tussen koude en/of warme mezze met daarna een hoofdgerecht, veelal gegrild vlees zoals een brochette.

    De mezze bestond uit verschillende soorten hapjes: vooral slaatjes, olijven, kekererwtenpasta, Turks brood (zo van die platte pannekoeken gemaakt uit twee lagen),

    gevulde druivenbladeren, geitenkaas (veel te zout) of andere warme hapjes. Wie mij kent weet dat ik niet echt van rauwe groenten houd. Veel heb ik dus niet gegeten van die mezze.

    De warme gerechten vielen meer bij mij in de smaak. Maar ook dan was ik steeds op zoek naar andere dingen om te eten. Zo hadden we af en toe de kans om pizza te eten of andere meer westerse gerechten. Ook al was het niet zo lekker als thuis, het was een leuke afwisseling.

    Een andere vraag is: “Wat mochten jullie daar dragen? Moesten jullie een boerka aandoen?” Nee, gelukkig hoefden we geen boerka te dragen. We moesten er gewoon voor te zorgen dat we er deftig uitzagen, dus vooral niet te bloot. Soms droeg ik wel een topje om  ’s avonds te gaan eten, maar dan droeg ik daarover steeds een sjaal om mijn schouders te bedekken. Zo heb ik ook nooit een short aangehad, wel vaker een rok dan thuis. Af en toe heb ik mijn bedoeïenensjaal gedragen die ik daar heb gekocht, al was dat dan meer een gadget dan een echte noodzaak.

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 terugvlucht en het weer

    21 terugvlucht en het weer

     

    De terugvlucht viel midden in de nacht. We werden om middernacht afgezet op de luchthaven van Amman. Het duurde zoals altijd wel eventjes vooraleer we voorbij de douane raakten. Rond half vier ’s nachts vertrok dan onze vlucht naar Frankfurt. Ik heb niet gemerkt wanneer of hoe het vliegtuig is opgestegen. Zo vlug sliep ik al. De rest van de reis verliep redelijk vlot. Na de tussenstop in Duitsland kwamen we uiteindelijk rond tien uur aan in Zaventem. Nog één euvel voor we naar huis konden: onze valies terugvinden. Blijkbaar waren de lomperds (sorry) vergeten om een container leeg te maken waar onze koffers zich in bevonden en zo werd het al vlug weer een uurtje later. We raakten ten slotte veilig thuis met de trein

    Hoewel wij in één van de warmste streken van de wereld geweest zijn, blijkt dat het ook in België net dan erg warm geweest is. Wij hadden daar alle dagen temperaturen van meer dan 35°C, met regelmatige uitschieters tot 45°C. Maar meestal was het daar erg droog en was daardoor de warmte vrij goed te verdragen. In België daarentegen… Iedereen had te warm, het was de langste hittegolf die er in tijden geweest was, op een gemiddelde dag werd het ook al vlug 35°C. En de Belgen zijn zoiets niet gewoon. Het klinkt vrij ironisch dat net op het moment dat ik in het buitenland ben het zo extreem weer is. Maar dat is niet de eerste keer: als ik op wintersport ga, is er net die ene sneeuwbui van het jaar in België, of er zijn extreme onweren of overstromingen wanneer ik het land uit ben.

    Hou jullie maar vast want binnenkort vertrek ik alweer (voor een verlengd weekendje) naar Noorwegen…

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 23/10-29/10 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs