Dat is toch echt voor het schijt van te krijgen hé! Dan staat er duidelijk vermeld dat de vestiaire sluit 20 minuten na de voorstelling, ga je na die tijd nog overal eens rond in de foyer en het theatercafé op zoek naar die ene eigenaar die de tijd uit het oog verloren was, die je bij gevolg nergens vindt en daarna uit het café ziet komen, rustig naar het toilet gaat en dan op zijn dooie gemakske zijn jas gaat halen. Dat is dan ondertussen meer dan tien minuten na de zoektocht naar de eigenaar. Erg is dat gewoon! Het aantal keren op een seizoen dat we niet op zoek moeten gaan naar iemand die vergeten is zijn jas te gaan halen kan je op één hand tellen. Maar ja, er is een oplossing voor maar die zal niet altijd in goede aarde vallen: Gewoon de boel afsluiten en hen de dag nadien laten terug keren om hun mantel af te halen. Grof? Ja! Maar soms heeft ene mens wel zin om het zo te doen.
De kids zijn gisteren nog braaf geweest en deze ochtend zijn ze ook al goed bezig. Momenteel nog niets van last gehad. Het vrouwke heeft gisteren ook goed haar best gedaan zodat ik straks lekker aan het gebraad kan beginnen dat we vanmiddag zullen eten samen met erwten en wortelen in de mayo en patatjes.
Vandaag ben ik een dagje volledig thuis. Tijd voor wat quality-time (of hoe je dat ook schrijft) en wat werk in het huishouden, op mijn gemakske. Over het algemeen is het hier meer een gejaag en het is dan ook de vraag of ik vandaag mijn draai wat ga vinden als ik alles rustig aan doe.
Zo, nu ga ik wat met de blokken spelen en daarna met de autootjes denk ik.
Groeten van PAtje www.deroscha.be
Vandaag heb ik een beetje kunnen uitslapen, eindelijk nog eens een keertje want dat was lang geleden. Mijn vrouwke is me komen wakker maken toen ze naar haar werk ging. Ik heb me dan aan een beetje huishouden geschoten en samen met de kids naar de Aldi geweest voor een paar boodschappen die nog gedaan moesten worden. Natuurlijk moest dat met alle kindjes bij want die zijn nog te jong om alleen te laten. Aan de kassa kon ons Lissa het niet laten om tegen de dame te vertellen dat ze zo fier was op haar brevet van 200 meter schoolslag. En eigenlijk mag ze dat ook wel doen want ze is er TERECHT trots op. De dame zei me dat ze enorm flink waren, voor zo vier kinderen te zijn zeker. En ja, dat mag gezegd worden, ze zijn braaf maar dat is ook nodig. Als dat niet zo zou zijn dan is het voor mij onmogelijk om op zon moment met die vier patatjes naar de winkel te trekken. Ik kan ze inderdaad ook sturen van op een afstand als we op straat zijn en ze luisteren als een radio-gestuurd autootje. Das ook echt wel nodig met het verkeer en alle andere gevaren van tegenwoordig. Het doet als vader enorm veel deugd om zo af en toe eens een complimentje te horen. Een pluim voor zowel mij als de kindjes voor het vele zweet dat al in de opvoeding is gestoken. We hebben gelijk ook wat boodschappen gedaan voor morgen, dan zijn we daar ook al vanaf. Vandaag aten we rode kool, hamburgers en aardappelen, MMMM .
Het is nog maar middag en veel meer heb ik dus nog niet te vertellen. Morgen volgt er ongetwijfeld meer op deze blog met het vervolg van deze dag, en alvast ook een stukje van morgen.
Welkom op deze blog. Ik wil iedereen welkom heten opdeze blog die over mijn drukke leventje gaat. Inderdaad, met vier kinderen is een agenda al snel gevuld. Je zal merken dat dit eens oort van vervolgverhaal zal worden en... als je regelmatig teru keert je ook zal zien dat je me meer en meer zal leren kennen. Het is zeker niet de bedoeling altijd maar te schrijven over rozengeur en manenschijn. Want al is het niet zo leuk, tranen en verdriet horen nu ook eenmaal bij het leven.
zo, nu maar wachten op het volgende berichtje dat vast niet te lang op zich zal laten wachten.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!