Pascal Gielen
Deze foto's mogen enkel gebruikt worden mits toestemming van de fotograaf Pascal Gielen
18-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roofvogelhut in Oosterhout
Roofvogels hebben voor mij toch altijd iets speciaals. Vandaar dat ik de roofvogelhut in Oosterhout een dagje gehuurd had. In de hoop om er de havik en buizerd goed te kunnen fotograferen! Ik pikte al gelijk een leuke soort mee, want ik had nog nooit een boomkruiper kunnen fotograferen. Daarna kwam het serieuze werk eraan: plots een schim en daar zat hij dan de eerste havik van die dag. Hij bleef meer dan een half uur voor de hut zitten en werd vervolgens afgelost door een buizerd. Doelsoorten waren binnen en ik kon met vele mooie foto's en een blij gevoel naar huis vertrekken.18-03-2017 om 14:25 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spechten blijven langskomen
Zaterdagochtend nog eens plaats genomen in de schuilhut. Ik heb nog enkele foto's voor ogen die ik graag van de middelste bonte specht zou willen maken. We waren al enkele weken niet meer gaan kijken, dus ik wist niet of ik ze nog wel zou terug zien. Gelukkig verscheen ze redelijk snel terug op toneel. Ook de grote bonte specht liet zich in de sneeuw nog even mooi fotograferen.

13-02-2017 om 19:09 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middelste bonte specht voor de lens
Al enkele weken hebben we het privilege om een middelste bonte specht te mogen ontvangen op onze voederplaats. Ze wordt ook wel goed verzorgd, want er wordt meerdere malen per week gevoederd. Naast deze komt de grote bonte specht ook regelmatig langs en meerdere bosvogels. Afgelopen zaterdag nog eens in de hut plaatsgenomen omdat ik persoonlijk nog geen goede beelden had van de middelste bonte specht. Na een half uurtje kreeg ik enkele goede kansen en kon ik de beelden maken waar ik op hoopte. Hopelijk komt er nog een vervolg!

29-01-2017 om 20:48 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ochtend in de boshut
Afgelopen weekend nam ik na enige tijd nog eens plaats in onze schuilsleurhut. Deze staat al enkele maanden op een toplocatie. In samenspraak met het A&B konden we deze plaatsen op een open plek in het bos. Het zachte najaar en winter speelde ons echter parten. Want we scoorden na enkele maanden bijna geen soorten buiten wat meesjes. Een teleurstelling ondanks de locatie. Afgelopen weekend met de winterse omstandigheden had ik terug moed om eens een bezoekje te brengen.

De gewone soorten kwamen voorbij, maar mijn hart ging toch wel even sneller slaan toen de middelste bonte specht verscheen! Ik kreeg hem niet goed in beeld,maar uiteindelijk lukte het mij om één goede foto te maken van hem. Hopelijk volgen er de komende weken nog wat foto's van deze bijzondere soort!


16-01-2017 om 21:46 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdamse rallen
De waterral stond al jaren hoog op mijn verlanglijstje. Het verborgen leven van de ral interesseert mij bijzonder en dit wilde ik dan graag vastleggen op foto. Voor tips en raad kwam ik steeds weer met Ton Döpp terecht. Hij is een Nederlands natuurfotograaf met een specialisatie wat waterrallen betreft. Enkele maanden geleden nodigde hij mij uit om eens een kijkje te komen nemen hoe hij te werk gaat. Daar ging ik graag op in, zaterdagochtend vroeg opgestaan en richting Amsterdam.

Eenmaal ter plaatse toonde hij zijn schuilhut en mocht ik natuurlijk ook enkele uurtjes plaats nemen voor foto's te nemen. De waterral kon ik meerdere keren fotograferen en in de tussentijd waren de vissende dodaarsen ook heel leuk om te fotograferen. 
09-10-2016 om 20:00 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ochtend op groot wild
Zondagochtend naar het Weerterbos gereden om de hertenbronst te kunnen fotograferen. In vergelijking met vorig jaar viel het wat tegen. 
Er was geen ochtendnevel en de herten kwamen niet echt dichtbij. Maar langzaam kwam de zon op en kwamen enkele herten toch wat beter in beeld. De kers op de taart waren 8 wilde zwijnen die tussen de herten doorstaken. Jammer genoeg wel op grote afstand, maar naar eigen menig mogen de foto's er wel zijn.
27-09-2016 om 20:51 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormiddag in de schuilhut
Gisterenochtend nogmaals enkele uurtjes in de schuilhut doorgebracht. Met het droge weer waren mijn verwachtingen behoorlijk hoog. Uiteindelijk kwamen er veel vogels langs, maar voornamelijk de gewonere bosvogels. Na afloop ging ik toch tevreden naar huis met enkele foto's van vaste gasten.

04-09-2016 om 19:31 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avond bij de dassen deel 2
Gisterenavond nog eens naar de familie dassen geweest. Het zou een speciale avond worden, want ik had net een nieuwe camera gekocht die ik graag wilde testen. De dassen lieten zich weer mooi bekijken en fotograferen. Zeker toen het licht wat minder werd en ik naar hogere iso-waarde moest gaan kon ik de nieuwe camera pas echt goed testen. Ik stond versteld van zijn prestaties!


Toen het licht bijna volledig weg was en de peren bijna allemaal verorberd waren door de dassen keerde ik huiswaarts. Terwijl ik naar de auto wandelde kwam ik nog een das tegen. De wind zat goed en hij was bijzonder geconcentreerd naar voedsel aan het zoeken. Dit gaf mij de kans om wat dichterbij te gaan en zo nog enkele foto's te kunnen nemen. Vlak hierna moet hij toch iets gehoord hebben en ging hij er dan ook vandoor.
07-08-2016 om 19:11 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dassen fotograferen
Dassen zijn dieren die tot de verbeelding spreken, vele noemen ze dan ook de Limburgse panda's. Het zien en fotograferen van een das is alles behalve makkelijk. Ik bracht dan de voorbije jaren ook al vele uren door aan burchten in de hoop er eens eentje te kunnen fotograferen in het laatste avondlicht. Meestal kwamen ze dan pas te voorschijn wanneer het volledig donker was en foto's nemen volledig uitgesloten was.

Gisterenavond zat het mee, want een dassenfamilie liet zich iets voor 21 uur even mooi bekijken. Dit gaf mij gelijk ook de kans om enkele beelden te kunnen nemen. Ik moest het uiterste uit mijn fotomateriaal halen om ze nog een beetje goed belicht te krijgen. Daarnaast was het hoge gras nog eens een extra moeilijkheidsgraad. Gelukkig zaten er tussen vele foto's toch ook enkele goede! Hopelijk volgen er binnenkort nog enkele foto's van deze dassenfamilie!
31-07-2016 om 13:58 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondje steenuilen fotograferen
Afgelopen week nog eens een avond voor de steenuilen geweest. Een van de jonge uiltjes liet zich nu van zeer dichtbij fotograferen. Daarna hoopte ik nog even om een volwassen steenuil met prooi te kunnen fotograferen, maar dat lukte jammer genoeg nog niet. Wie weet wat volgende week brengt! 

10-07-2016 om 12:40 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge steenuilen

De jonge steenuilen beginnen nu meer en meer de buitenwereld te verkennen. De oude appelboom die werd uitkozen door de ouders als nestplaats heeft gelukkig de hevige storm van vorige week overleefd. Hier kon ik een van de jongen mooi in beeld krijgen. Hopelijk volgen er de komende weken nog wat meer beelden.04-07-2016 om 23:00 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotoweekend
Zaterdagnamiddag ook maar eens langs de oehoe gereden. De afgelopen dagen circuleren er foto's op internet van een oehoe-jong wat zeer goed te fotograferen en te bekijken is. Je kan het jong mooi bekijken van op straat. Daarnaast zit het ook nog eens op een fotogenieke plaats.
Zondagochtend stootte ik per toeval op een kerkuil. Dit prachtige beest schrok toen ik een weistal binnen wandelde, gelukkig had ik de camera in de jeep liggen en kon ik nog snel een paar beelden schieten. Want zo dikwijls zie je ze niet overdag.

Tot slot hebben Kris Hermans en ik onze schuilsleurhut momenteel bij een koppeltje torenvalken staan. Om het weekend af te sluiten bracht ik een bezoekje aan de hut. Niet mogen hopen dat ik binnen het uur deze mooie torenvalkman op foto kon zetten.
19-06-2016 om 22:54 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotograferen vanuit een gehuurde fotohut
Gisteren samen met Gert Benaets naar hut 8 van Glenn Vermeersch geweest. Deze hut staat bekend voor zijn roofvogels. Sperwer, buizerd en havik zijn hier mogelijk. Voor mij stond de havik hoog op het verlanglijstje.
Jammer genoeg liet geen een roofvogel zich fotograferen. Af en toe zagen we een buizerd vliegen, maar hij wilde niet naar beneden komen.

Gelukkig konden we ons wel vermaken met alle andere soorten. De gekraagde roodstaart en de goudvink kon ik aan mijn lijstje van gefotografeerde soorten toevoegen. Maar ook liet de grote lijster en een jonge grote bonte specht zich mooi fotograferen.
12-06-2016 om 11:42 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steenuil
Terwijl ik opzoek was naar enkele plaatsen waar ik komend seizoen steenuilen zou kunnen fotograferen kwam ik deze tegen. Gelukkig had ik de lens meegenomen voor het geval dat ik er al ééntje zou tegenkomen. Hij bleef mooi zitten en stoorde zich totaal niet aan de auto. Na enkele foto's genomen te hebben in een oude boomvork vloog hij op om enkele meters verder tussen de bloesems te poseren. 

22-04-2016 om 18:36 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
04-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorjaar fotografie
Dit weekend nog eens gaan fotograferen. Zaterdag-en zondagavond werden ingecalculeerd als fotomomenten. Het doel was om de geoorde futen en de blauwborst te kunnen fotograferen. Dat ik mijn twee doelsoorten ging kunnen fotograferen had ik niet durven dromen! 

04-04-2016 om 18:29 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klapekster
De klapekster een soort die ik al lang eens wilde fotograferen. Na lang wachten en geen al te best licht kon ik uiteindelijk toch enkele beelden maken in de vlucht. Het was mooi om te zien hoe ze al "biddend" opzoek gingen naar voedsel. 

16-03-2016 om 18:23 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsvogel en meer!
Gisterenochtend mocht ik nog eens plaats nemen in de schuilhutten van Koen Cuppens. De ijsvogel liet zicht weer mooi fotograferen en ik kon ditmaal ook foto's nemen waar hij met vis poseerde.
Naast deze schitterde ijsvogelhut heeft Koen ook nog een boshut liggen op wandelafstand. Hier heb ik ook even plaats genomen en ook deze hut was een succes. Eekhoorns en glanskop werden vrijwel onmiddellijk vastgelegd! Ook de grote bonte specht kwam regelmatig langs, mijn hart ging toch even sneller slaan toen ik een middelste bonte specht zag verschijnen. Eerst was ze moeilijk in beeld te krijgen, maar bij afloop kreeg ik toch de kans om enkele goede shots te nemen!
20-12-2015 om 19:10 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstdecor aan de hut
Zaterdagochtend nog maar eens plaats genomen in de schuilhut. In de hoop om enkele vogels te fotograferen in een typische herfstdecor. Dat lukte redelijk goed. Vorig jaar zaten meerdere koperwieken in de herfst rond de schuilhut, door gebrek aan tijd heb ik daar toen geen werk van kunnen maken. Hopend op dit jaar; maar voorlopig was er nog geen enkele te bespeuren...01-11-2015 om 22:08 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
04-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleermuizenfotografie
Vanmorgen was ik te gast met de jagersgroep van het Jongenbos. Ze gingen de 62 vleermuizennestkasten controleren en vroegen of ik interesse had om enkele foto's te komen nemen. Dus gingen we op pad vanmorgen; het resultaat was, verschillende grootoorvleermuizen en ook 1 dwergvleermuis.

04-10-2015 om 21:04 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edelherten in een gouden omgeving.
Vanmorgen toch nog maar eens terug gereden naar de edelherten. Er werd een beetje ochtendnevel voorspeld wat een prachtige omgeving kon geven met de opkomende zon. De nevel kleurt goud door de eerste zonnestralen en daar wilde ik graag een hertje in fotograferen.
Naar mijn bescheiden mening is me dit aardig gelukt.
03-10-2015 om 19:34 geschreven door Pascal Gielen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)


Hoofdpunten blog axelgielen
 • Ochtendgloren
 • fotoshoot

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Zoeken in blog  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!