Foto
Inhoud blog
 • Snoepjes en fijne vleeswaren?
 • ErfgoedBLAD Kapelle-op-den-Bos Nieuwenrode Ramsdonk
 • ErfgoedBLAD Kapelle-op-den-Bos Nieuwenrode Ramsdonk
 • ErfgoedBLAD
 • Drie Kleine Dorpen in een Grote Oorlog : Het Boek !
 • Kapelle-op-den-Bos op het einde van de 17de eeuw
 • Een duikboot in de vaart
 • Teerfeest Hoveniersbond
 • Spoorwegarbeiders
 • Een onbekende kerk
 • Onbekende soldaten - deel 2
 • Onbekende soldaten - deel 1
 • Soldaten uit Nieuwenrode
 • Drie kleine dorpen in een grote oorlog
 • Zonnige vakantiegroetjes !
  E-mail mij

  Hebt u vragen, reacties of opmerkingen ?

  Foto's uit de oude doos
  Een oude foto heeft pas waarde wanneer men weet wie er op de afbeelding staat. Ik kom regelmatig dergelijke foto's tegen en zou er graag namen op plakken...
  27-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ErfgoedBLAD Kapelle-op-den-Bos Nieuwenrode Ramsdonk
  Erfgoedcel kapelle-op-den-Bos is in 2010 gestart met de uitgave van een eigen tijdschrift:
   ErfgoedBLAD , jaargang 1


   


  27-11-2010 om 00:00 geschreven door bart  


  04-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ErfgoedBLAD
  Vanaf 2010 zal Erfgoedcel Kapelle-op-den-Bos een periodiek tijdschrift uitgeven met daarin heemkundig nieuws over Kapelle-op-den-Bos, Nieuwenrode en Ramsdonk.
  Om een en ander uit te testen hadden we ter gelegenheid van de kerstmarkt (19 dec. 2009) een proefnummer van 36 blz. samengesteld met daarin o.a. een artikel over het verdwenen Hof Van Lier in Ramsdonk, een vergeten oudstrijder van '14-'18, molenaarsfamilie Van Hoeymissen (150 jaar molenaar in 4 generaties) en een opsporingsbericht in verband met deze foto van de brug van Kapelle.

  De foto op de voorpagina van dit proefnummer komt van een oude postkaart (THILL/NELS, uitgegeven door Huis Coosemans, Kapelle-op-den-Bos)

  We zien de brug van Kapelle-op-den-Bos zoals ze erbij stond in de jaren ’50 van vorige eeuw. Nadat men er in 1948 is beginnen aan bouwen werd ze pas vier jaar later in mei 1952 officieel ingehuldigd. Sommigen noemden het een kunstwerk, andere vonden het een monster van ijzer en staal. De mensen hadden er lang genoeg moeten op wachten. In mei 1940 toen de Belgische en Engelse troepen zich terugtrokken waren immers alle bruggen over het zeekanaal opgeblazen om de Duitse opmars af te remmen. Bijna elf jaar lang, tot in 1952, moest men gebruik maken van een (te betalen) veerpont om de overtocht te maken.

  Net als de spoorwegbrug die je op de achtergrond kan zien is deze brug is dienst blijven doen tot in het begin van de jaren ’80.

  Omwille van verbredings- en moderniseringswerken aan het zeekanaal hebben ze op hun beurt plaats moeten maken voor twee nieuwe ophaalbruggen zoals we die de dag van vandaag nog kennen.
  Het exacte jaartal van deze foto is ons niet bekend.

  Misschien kan één van de vijf meisjes op deze foto ons wel vertellen in welk jaar deze foto werd genomen.

  Herken je jezelf of weet je wie deze meisjes zijn, laat het ons weten !

  Men kan zich op dit tijdschrift abonneren door lid te worden van de Erfgoedcel.
  ( lid: € 10, steunend lid: € 15, erelid: vanaf € 20, losse nummers: € 4 )

  U kan het bedrag storten op rekeningnummer 001-5914333-28 van Erfgoedcel Kapelle-op-den-Bos met vermelding van uw naam en "lidgeld 2010.

  04-01-2010 om 22:03 geschreven door bart  


  23-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie Kleine Dorpen in een Grote Oorlog : Het Boek !

  Op 11 November 2008 was het 90 jaar geleden dat Wereldoorlog I eindigde.
  De tentoonstelling die Erfgoedcel Kapelle-op-den-Bos toen rond dat thema organiseerde was een groot succes.

  Tijdens de zoektocht naar wat er zich meer dan 90 jaar geleden afspeelde in Kapelle-op-den-Bos, Nieuwenrode en Ramsdonk, werden er tal van interessante ontdekkingen gedaan. Werkelijk unieke verhalen en documenten kwamen naar boven, vaak zeer tragisch maar dikwijls ook met een sprankeltje hoop voor de toekomst. Mooie en zelfs nooit eerder geziene foto's en tekeningen werden ontdekt tijdens de voorbereiding van deze tentoonstelling.

  Alles bij elkaar was dat echter teveel om daar aan bod te laten komen.
  Omdat een van de kerntaken van een erfgoedvereniging het bewaren van de geschiedenis is, en om de gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog in onze drie dorpen niet in de vergetelheid te laten belanden, besloten we om met al deze gegevens een boek samen te stellen als verlengstuk aan de tentoonstelling. Op die manier kan u ze nog eens opnieuw beleven, er nog eens in gedachten doorheen wandelen, maar dan met nóg meer foto's en meer gedetailleerde achtergrondinformatie. 

  We gaan met de soldaten mee naar het front en ontdekken waar de bevolking naartoe vluchtte, terwijl het dorp voor een groot deel in puin achterbleef.
  Hoe hebben de soldaten en de dorpsbewoners deze oorlogsjaren beleefd?
  Hoe zijn Kapelle-op-den-Bos, Nieuwenrode en Ramsdonk, deze voorheen zo rustige dorpjes, daardoor veranderd?
  Welke overblijfselen van deze oorlog vinden we 90 jaar later nog terug in het straatbeeld?

  Op deze en andere vragen wordt in dit boek een antwoord gegeven. De verhalen en foto’s in dit boek laten de lezer bovendien toe om nogmaals op de tentoonstelling rond te wandelen.  Voorpagina / Achterkant

  De laatste getuigen van deze Grote Oorlog zijn aan het verdwijnen.
  Met dit boek willen we hun getuigenissen bewaren voor de toekomst.

  Het boek is verkrijgbaar in gc de oude pastorie in Nieuwenrode voor de prijs van € 45.

  Wenst u dat wij het boek opsturen, dan kan het besteld worden door storting van € 55 op rekeningnummer
  001-5914333-28 van
  Erfgoedcel Kapelle-op-den-Bos.

  Na ontvangst van betaling wordt het boek zo spoedig mogelijk opgestuurd.  23-10-2009 om 00:00 geschreven door bart  


  23-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapelle-op-den-Bos op het einde van de 17de eeuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Via een artikel op www.mechelenblogt.be ben ik op een oude kaart uitgekomen van het Hertogdom Brabant, waarop buiten de grote steden Antwerpen en Mechelen, ook Kapelle-op-den-Bos te zien is op het einde van de 17de eeuw.
  De kaart is getekend door Karel Allard, en werd vermoedelijk rond 1688 uitgegeven in Amsterdam.
  Het origineel bevindt zich in de Nationale Bibliotheek van Brazilië en werd net als vele andere kaarten, foto's, teksten,... ter beschikking gesteld via de Digital World Library, die net zijn deuren heeft geopend voor het grote publiek.

  Onderaan de kaart zien we de "Mayerye van Capelle", waar "Kapelle op den Bosch" gelegen is langs een weg die loopt van Ramsdonk naar Leest,en verder via Hombeek naar Mechelen. Het is de enige grote weg door het dorp en buiten de kerk en enkele huisjes langs die weg is er geen bebouwing weergegeven. Haaks op deze weg ligt de "Brusselse Vaart". In Ramsdonk staat er eveneens een kerk getekend met enkele huisjes. Op de plaats van het kasteel van Houtem stond er reeds een "Heerenhuis".
  Wat eveneens opvalt, is dat praktisch het volledige grondgebied van de gemeente vol staat getekend met bomen. Toen was het veel meer "op-den-Bos" dan nu het geval is.

  Ga zelf maar eens een kijkje nemen op de kaart : http://www.wdl.org/en/item/1102/

  23-04-2009 om 23:42 geschreven door bart  


  05-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een duikboot in de vaart
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als ze mij op 1 april zouden vragen om te gaan kijken naar een voorbijvarende duikboot in de vaart te Kapelle-op-den-Bos, ik zou het niet geloven.
  Toch is er al een en ander voorbijgekomen in het kanaal. Waaronder dus ook een duikboot, getuige deze foto.
  We zien de duikboot de opengedraaide spoorwegbrug passeren, varende richting Brussel.
  Ik weet niet precies wanneer deze foto genomen werd. Het moet zeker vóór 1952 geweest zijn, want de ophaalbrug is nog niet te zien op deze foto.
  Wat mij opvalt aan de spoorwegbrug is dat de glazen uitkijkpost bovenop de brug er niet meer is.

  Update:  Ondertussen hebben we hier enkele reacties op gehad.
  Mogelijk zou het hier gaan om een Franse onderzeeër die in mei 1935 samen met twee Nederlandse duikboten (de  Hr.Ms. 013 en de Hr.Ms. O15) een bezoek brachten aan Brussel in het kader van de wereldtentoonstelling die daar toen plaatsvond.
  De bedieningstoren op de draaibrug zou reeds geruime tijd voor WO-II verwijderd geweest zijn.

  05-04-2009 om 00:00 geschreven door bart  


  07-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teerfeest Hoveniersbond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De meeste verenigingen houden jaarlijks een 'teerfeest', zo ook de Hoveniersbond in Kapelle-op-den-Bos.
  Het was na een van deze feesten dat mijn grootmoeder op weg naar huis de opmerking maakte "dat de kasseien precies allemaal omhoog stonden..."

  Deze foto werd genomen op zo'n feest, begin jaren zestig, en ik herkende er eerst alleen mijn grootouders op. (Leon Somers en Pauline De Maeyer)

  Alle andere namen zijn nu eveneens gekend:
  Op de foto zien we van links naar rechts : Celina Augustus, Josephine Van den Branden, Paulina De Maeyer, Anna Catharina Muyldermans, Marcella Van Quellenborgh (die goed taarten kon bakken), Henricus Lamberts, Eduard Muyldermans, Leon Somers, Jan Baptist Van Humbeeck, Jozef Mertens en Jules De Prins.

  Met dank aan Jef Muyldermans, Florent De Smedt, Frans Beukelaers, Jules De Prins, Louis Symons, Louis Van Den Broeck, Rita Somers en Bart Diricx voor de reacties!

   

  07-03-2009 om 00:00 geschreven door bart  


  15-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spoorwegarbeiders
  De 24 sterke mannen op deze foto waren 100 jaar geleden tewerkgesteld bij de Belgische Staatsspoorwegen in Mechelen.

               

  Een 'klak' hoorde blijkbaar bij de standaarduitrusting van de arbeiders want ze hebben er allemaal een op hun hoofd. (de 4 met hun hoedje meegeteld).

  Slechts één persoon op deze foto kennen we bij naam: Gustaaf De Gendt uit Ramsdonk.
               
  Gustaaf was vóór de Eerste Wereldoorlog tewerkgesteld als 'schouwer' in de hoofdwerkplaats van de Belgische Staatsspoorwegen in Mechelen, Het Arsenaal in de volksmond.
  Bij het begin van de Eerste Wereldoorlog werd hij echter in Ramsdonk neergeschoten door Duitse soldaten. (op 13 oktober 1914)
  Hij liet een weduwe achter met een tweeling achter van 8 maanden oud.

  Wie herkent er nog een van de mannen op deze foto ?

  15-02-2009 om 00:00 geschreven door bart  


  09-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een onbekende kerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Waar stond deze kerk ?

  Deze foto werd te koop aangeboden als zijnde de vernielde kerk van Kapelle-op-den-Bos.
  Als we vergelijken met oude foto's blijkt dat dit niet klopt.

  Blijft de vraag nu: welke kerk is dit ?
  Op de website www.info2you.be staan er meer dan 1800 Vlaamse kerken, maar ik kan ze er niet op herkennen.

  Het is goed mogelijk dat dit geen kerk uit Vlaanderen is, of dat ze onder een andere vorm heropgebouwd is na de oorlog.
  Als er iemand moest weten over welke kerk het hier gaat, dan horen wij dat graag van u !

  09-02-2009 om 21:53 geschreven door bart  


  18-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende soldaten - deel 2
  Dit is het tweede deel van onze onbekende soldaten:

       
         
      
         
      

  18-01-2009 om 16:06 geschreven door bart  


  17-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende soldaten - deel 1
  De Erfgoedcel van Kapelle-op-den-Bos is tijdens de voorbereiding van de tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog talrijke foto's tegengekomen van onbekende soldaten.
  Deze foto's waren ook op de tentoonstelling te zien, en verschillende soldaten hebben zo al een naam gekregen.
  Van de onbekende soldaten die hier staan proberen we alsnog hun naam te achterhalen.

  De meeste foto's komen uit de verzameling van een oudstrijder uit Kapelle-op-den-Bos. Veel kans dus dat er dorpsgenoten bij zijn uit Kapelle, Nieuwenrode of Ramsdonk, maar het kunnen natuurlijk ook legerkameraden of strijdmakkers van aan het front zijn.

  Herken je iemand ?
  Weet je iets meer over een van deze foto's ?
  Laat het ons weten !

  Deze foto's zullen ook aan bod komen in een publicatie die we willen maken naar aanleiding van van deze tentoonstelling.
  Voor meer informatie daarover kan je terecht op de website van de Erfgoedcel van Kapelle-op-den-Bos.
   
  Dit zijn onze onbekende soldaten:

       
       
       
       


  17-01-2009 om 21:29 geschreven door bart  


  22-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soldaten uit Nieuwenrode
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze soldaten uit Nieuwenrode waren vlak na de Eerste Wereldoorlog  gelegerd in Beverlo.
  In de plaats van  een geweer houden zij hun pint in de aanslag !

  Wie kent er nog namen van deze soldaten ?
  Laat het mij weten !

  22-10-2008 om 16:23 geschreven door bart  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kleine dorpen in een grote oorlog
  TENTOONSTELLING
  n.a.v. de 90ste verjaardag van het einde van WO I
  9 november tot en met 16 november 2008
  Administratief centrum Kapelle-op-den-Bos
  erfgoedcel.kapelle-op-den-bos.be

  Drie kleine dorpen in een grote oorlog

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren Kapelle-op-den-Bos, Nieuwenrode en Ramsdonk nog drie kleine, aparte dorpen.
  In de eerste weken van de oorlog hebben ze zwaar te lijden gehad en werden ze grotendeels verwoest. Een krantenartikel uit die tijd bericht daarover:
  "Gansch het dorp is totaal afgebrand : Capelle-op-den-Bosch bestaat niet meer. In 't geheel zijn er misschien 15 huizen gespaard gebleven...."

  De Erfgoedcel van Kapelle-op-den-Bos wil het verhaal van deze drie kleine dorpen vertellen en is op zoek gegaan naar foto's, voorwerpen, verhalen en de laatste getuigenissen van zij die er toen bij waren.
  Het resultaat van deze zoektocht stellen zij tentoon van 9 november tot en met 16 november in het Administratief centrum van Kapelle-op-den-Bos.

  Tijdens de voorbereidingen hebben we een heleboel nieuwe zaken ontdekt en meer dan waarschijnlijk kan er nog heel wat aan toegevoegd worden. Aan geschiedschrijving komt nooit een einde.

  Heb je zelf nog interessante foto's of verhalen in verband met de Eerste Wereldoorlog in Kapelle-op-den-Bos, Nieuwenrode of Ramsdonk ?
  Neem dan contact met ons op door een reactie op dit bericht te schrijven of via de website van de Erfgoedcel.

  Als we genoeg gegevens bij elkaar krijgen zouden we samen met de gegevens van de tentoonstelling een publicatie in elkaar willen steken die een mooi overzicht geeft van wat er zich tijdens die oorlogsjaren in onze gemeente heeft afgespeeld.  22-10-2008 om 16:22 geschreven door bart  


  04-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnige vakantiegroetjes !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Blijkbaar ging men 90 jaar geleden ook al op vakantie aan onze Belgische kust.
  Deze kaart werd door Alice en Fluppe verstuurd in 1920, nog geen twee jaar na het einde van de eerste wereldoorlog.
  De reis vanuit het centrum van het land naar de kust moet op zich al een hele belefenis geweest zijn, want auto's waren er nog lang niet voor iedereen en van snelwegen was er helemaal nog geen sprake.

  04-07-2008 om 14:22 geschreven door bart  


  19-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse loopgraven in Nieuwenrode
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze foto is Frans Smets (°1865, †1944)  te zien in een Duitse loopgracht te Nieuwenrode in 1914.

  Zijn er nog verhalen bekend over de oorlogsdaden uit de eerste wereldoorlog in Nieuwenrode, Ramsdonk of Kapelle-op-den-Bos ?
  Heeft grootvader of grootmoeder ooit (straffe) verhalen verteld hoe het er tijdens de oorlogsjaren '14-'18 aan toe ging ?
  Was iedereen op de vlucht gegaan of bleef men thuis afwachten op wat er komen zou ?
  Hoe werd de bevrijding toen gevierd ?
  Heel veel vragen...

  Weet dat het dit jaar 90 jaar geleden is dat WO I is afgelopen.
  De Erfgoedcel van de gemeente wil daar niet aan voorbijgaan en zal daarom in November een tentoonstelling inrichten over “90 jaar einde van WO-I”.
  We zijn nog op zoek naar interessante verhalen, foto’s en voorwerpen in verband met de Eerste Wereldoorlog, die we graag willen gebruiken voor die tentoonstelling.
  Je kan daarvoor reageren op dit bericht of rechtstreeks een mailtje sturen naar erfgoedcel@telenet.be Neem ook geregeld een kijkje op erfgoedcel.kapelle-op-den-bos.be voor verdere informatie en boeiende artikels hieromtrent !

  19-04-2008 om 23:38 geschreven door bart  


  27-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op-Sinjoorke in Kapelle-op-den-Bos ?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Spijtig dat het niet leesbaar is wat er op de vlag of op de zwarte petten staat op deze foto.
  Toen ik deze (niet al te scherpe) foto aan het uitvergroten was, viel mijn blik echter op een klein zwart figuurtje in het midden.
  Het is niet erg duidelijk omdat hij opgaat in de donkere kostuums op de achtergrond, maar hij doet me denken aan Op-Sinjoorke.

  Op-Sinjoorke bestond dus niet alleen in Mechelen maar was meer dan 100 jaar geleden ook bekend in Nieuwenrode !
  François Van der Jeught  schreef een interessant artikel hierover, dat   je kan terugvinden op de website van de Erfgoedcel van Kapelle-op-den-Bos onder de knop "artikels": "Op-Sinjoorke ontdekt in Nieuwenrode"
  Op die website staat er onder "gezocht" ook een oproep :  Wie weet er waar Op-Sinjoorke terechtgekomen is ?
  We gaan hem zeker niet komen ontvoeren maar willen er wel een mooie foto van nemen om bij dit artikel te plaatsen.

  27-12-2007 om 22:25 geschreven door bart  


  26-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de gemeentelijke jongensschool in de jaren '20

  Wie zat er einde jaren '20 in het eerste leerjaar bij juf Katrien ?  Dit is het eerste leerjaar van de Gemeentelijke Jongensschool van Kapelle-op-den-Bos in 1928 (?)
  De lerares is Katharina De Keersmaeker, zij gaf les aan het eerste leerjaar van 1924 tot 1932.

  De 2e jongen op de bovenste rij is Louis De Smedt (°1922)
  Het is zijn zoon Florent, die me deze foto gegeven heeft.

  Als je nog iemand anders herkent op deze foto mag je mij dat altijd laten weten.

  De  Erfgoedcel van Kapelle-op-den-Bos, Nieuwenrode en Ramsdonk is nog op zoek naar  oude en recente klasfoto's van de gemeente.
  Heb je die nog, laat het ons dan weten, wij scannen die in en bewaren ze digitaal in ons archief. De originelen krijg je daarna terug.
  Voor meer info omtrent de klasfoto's is er ook een website: http://klasfoto.googlepages.com/

  26-11-2007 om 23:54 geschreven door bart  


  08-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RC Donkeren Ham


  Er zijn enkele foto's bij mij terecht gekomen van de voetbalploeg "RC Donkeren Ham" uit Nieuwenrode.
  Aan de kledij te zien zijn de foto's niet echt recent en ik denk ook niet dat de ploeg momenteel nog bestaat.
  Kent er iemand de achtergrondgeschiedenis van deze club ?
  Wie kent deze sportieve mensen en wanneer zou deze foto genomen zijn ?

  08-10-2007 om 23:16 geschreven door bart  


  03-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen te paard
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie kan er mij vertellen ter gelegenheid van welke gebeurtenis deze foto zou genomen zijn ?

  In het midden staan drie mannen te paard, in uniform en met berenmuts,  maar zonder wapens of muziekinstrumenten.
  De vier vrouwen te paard hebben elk een trompet in de hand en op hun hoed steekt telkens een pluim.

  Ze staan voor enkele geleide bomen,  waarin een kapelletje hangt met precies een Mariabeeldje.
  Het huis op de achtergrond heeft nogal een speciale afwerking ter hoogte van het dak.

  Weet er soms iemand waar deze foto werd genomen ?
  Herkent er iemand het uniform ?

  03-10-2007 om 20:09 geschreven door bart  


  25-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Ramsdonk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie kan er mij iets meer vertellen over deze foto ?

  Als ik hem vergelijk met een foto uit het boek "Nostalgische terugblik" over Kapelle-op-den-Bos, Ramsdonk en Nieuwenrode, dan zou dit brouwerij Plaskie uit Ramsdonk kunnen zijn, of de gewezen brouwerij "De Valk".
  Misschien zeggen de namen Van Gucht, Louis De Bondt (De Mop) of Jan Van Roos iemand iets ?


  Wie kent er nog gezichten op deze foto ? Wie weet er meer over de geschiedenis van deze brouwerij ?

  25-09-2007 om 21:33 geschreven door bart  


  16-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeren en Boerinnen van Kapelle-op-den-Bos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In 2007 vieren we het 100-jarig bestaan van de Landelijke gilde van Kapelle-op-den-Bos
  Deze werd in 1907 opgericht als de "Boeren- en tuinersgilde"

  Deze groepsfoto met 170 personen werd genomen in 1957 ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum.

  Om de personen op de foto te kunnen identificeren heb ik er nummers bijgeplaatst.
  Je kan ze bekijken in drie delen:  Links, Midden, Rechts
  Indien je nog namen weet van mensen op deze foto's, laat het me dan weten.

  Deze, en andere  foto's waren te bezichtigen op de eerste STREEKPRODUCTENHAPPENING  op 9 september op de terreinen langs de Trieststraat te Kapelle-op-den-Bos.
  Voor meer info, zie op de website van de  Landelijke Gilde Kapelle-op-den-Bos

  16-08-2007 om 00:00 geschreven door bart  
  Foto

  Erfgoedcel Kapelle-op-den-Bos
 • erfgoedcel.kapelle-op-den-bos.be

 • Interessante links:
 • De Ware Vrienden van Het Stadsarchief Mechelen
 • Heemkundekring Ravensteyn Boortmeerbeek, Hever en Schiplaken
 • Gemeente Boortmeerbeek
 • Gemeente Kapelle-op-den-Bos

 • Gezocht:
 • klasfoto's van Kapelle-op-den-Bos, Nieuwenrode en Ramsdonk

 • Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs