Inhoud blog
 • Reageren op vacatures in België: Netwerken Is De Sleutel
 • De toekomst van customer media?
 • Tekst creatie voor uw website.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  onlinemarketing
  Artikels omtrend ontwikkelingen op het vakgebied van marketing.
  28-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reageren op vacatures in België: Netwerken Is De Sleutel

  Wanneer je werkeloos bent wil je uiteraard zo snel mogelijk een nieuwe baan. Je kunt op internet reageren op vacatures in België of in kranten  reageren op vacatures in België. U moet dan kijken bij de kleine advertenties. Maar uit onderzoek blijkt dat de meeste banen gevonden worden door vacatures te vergelijken met uw kennisen kring. Familie en vrienden zijn degenen die de meeste banen voor andere familieleden of vrienden kunnen regelen. Hier moet je dus gebruik van maken.

  Sociaal

  Er zijn tegenwoordig veel sociale netwerken te vinden op het internet. Bekende grote (internationale) netwerken zijn onder andere Facebook en Twitter. Daarnaast is er ook een zakelijk sociaal netwerk, genaamd Linkedin.  U kunt eenvoudig een vacature matchen met deze profielensites. Werkt er al iemand die u kent in het bedrijf?


  Ouderwets reageren op vacatures in België via de krant

  Netwerken

  Gebruik deze netwerken om een baan te vinden. Plaats oproepen, geef links naar je online C.V. en geef aan waar je naar op zoek bent aan uw kennissen. Grote kans dat er mensen zijn die nog wel wat mooie vacatures kennen. Ook kunnen vrienden je introduceren aan hun vrienden. Je profiteert dus eigenlijk van het netwerk van je vrienden.

  Kortom, wees actief op sociale netwerken, plaats oproepen en probeer gebruik te maken van het netwerk van je vrienden. Als je dat doet zal je verbaasd staan hoe snel je weer op de werkvloer staat.

  Vacatures in België

  Wilt u direct vacatures in België zoeken matchen met uw profiel. U vindt een uitgebreide database met vacatures in belgie op renego (zie link onderaan artikel).

  Direct vacatures in België zoeken

  28-07-2011 om 16:32 geschreven door onlinemarketing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vacatures banen jobs belgie
  04-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De toekomst van customer media?
  Ik zag vanochtend een interessante video over een nieuwe innovatieve sociale dienst:  Het flipboard
  Hierop kan je een eigen magazine opstarten met behulp van de sociale media. Het magazine wordt samengesteld
  uit content die je vrienden met elkaar delen. Voor mensen die bekend zijn met het model van "Van driel" over de intregatie
  van nieuwe media, kun je stellen dat dit nieuwe initiatief een van de pioniers is in het authentiek gebruik maken van sociale media.
  In de praktijk zie je dat veel bedrijven nog steeds alleen oude gebruiken kopieren naar de sociale media:
  Ze plaatsen advertenties zonder meerwaarde op sociale media en zien tweets/krabbels/wall als een soort van e-mail. 
  Daarom is dit een uitzonderlijke innovatie die intressante nieuwe bedrijfsmodellen gaat leveren. Ik raad het filmpje dan 
  ook sterk aan. De video heb ik overigens gevonden op de website van eveneens pioniers in de customer media branche
  en is daarom ook wel een linkje waard.
  04-01-2011 om 15:25 geschreven door onlinemarketing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  27-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekst creatie voor uw website.

  Het “nieuwe” internet gaat telkens meer draaien om het creeën van waardevolle content. Het is daarom belangrijk dat uw website aansluit op de informatiebehoefte van uw bezoekers/klanten.

  De teksten die u gaat plaatsen op uw website dienen daarom functioneel te zijn voor uw bedrijfsmodel en tevens waarde bieden aan de consument. Ik zal in dit artikel verder inzoomen op het schrijven van deze teksten. Waaraan moet een tekst voldoen voordat u deze plaatst? Wanneer moet ik kopjes gebruiken? Wat is de functie van deze koppen?

  Richtlijnen voor schrijven op het web:

  1.       Vat teksten samen en houd deze klein. De boodschap van de webtekst moet overduidelijk zijn wilt u de aandacht trekken van uw bezoekers. U kunt met behulp van google analytics ook zien hoe hoog het bouncepercentage van uw website is: Aantal bezoekers die minder dan 10 seconden zich op uw website bevinden. Als dit percentage hoog is betekent het dat u boodschap niet overkomt of simpelweg niet intressant is (waarde biedt/inspeelt op de verwachting). Men houdt niet van scrollen of veel te lezen. 

  2.       Schrijf dus voor scanbaarheid. Een bezoekers scant meestal eerst een website voordat hij een tekst daadwerkelijk leest. Maak daarom gebruik van tussenkoppen, korte alinea’s en lijsten met opsommingstekens. Ook is het belangrijk zo min mogelijk samengestelde zinnen te gebruiken. De lezer raakt hierdoor snel het spoor bijster waardoor men snel de site wegklikt.

  3.       Verdeel lange teksten over verschillende pagina’s met behulp van interne linkstructuur. De bezoeker is meestal slechts geintreseerd in een deel van de informatie en grote lappen tekst waarin elk aspect wordt belicht is dus overbodig en ongewenst. Laat de bezoeker zelf een keuze maken.

  Uiteraard geef ik u hier slechts een beknopte samenvatting van het vak webredactie en voor verdere verdieping verwijs ik u naar de bronnen. Succes met schrijven!

  Bronnen:

  ·         Nielsen J. (2000). Functioneel Webdesign.Pearson Education Uitgeverij.

  ·         Mooij G. (2008). Webredactie, hoe formuleer ik het? Zeist: Cas Wegman.

  ·         Professionele freelance tekstschrijver (tip): http://www.tekstschrijveramsterdam.nl/

  27-10-2010 om 20:22 geschreven door onlinemarketing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)

  Archief per week
 • 25/07-31/07 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 25/10-31/10 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!