Ook zal ik regelmatig per keer , 5 dieet tips geven! Hier de eerste 5:
1. Zet een spiegel recht tegenover je op tafel als je eet. Kijk dan hoe je
eetgewoonten er uit zien. Is het plezierig om jezelf te zien eten of
merk je onsmakelijke zaken op?
2. Eet als je eens snoepen wilt altijd fruit (in kleine partjes). Je moet
elk stukje goed kauwen en proeven. Sta stil bij wat je eet.
3. Zet je weegschaal in de keuken en weeg zo vaak als nodig is. De een
vindt steun in af en toe wegen en steeds een lager gewicht te
constateren, de ander heeft baat bij het op de schaal stappen als zich
een vreetbui aandient. Soms echter geeft de schaal niet de juiste
gegevens maar kunt je je figuurverandering aan je kleding bemerken. Deze
gaat bijvoorbeeld losser om de heupen zitten of de plooien vallen
ineens anders. Bedenk dat niet alle gewicht vet is en dat je spieren
kunt krijgen op plaatsen waar eerst vet zat.
4. Eet, voor je naar restaurants gaat, eerst een of twee sneetjes Malsovit.
Weet je nog van dat vertraagd verdwijnende hongergevoel. In het
restaurant vertel je de ober wat je op je bord wilt hebben en wat niet.
Sausjes zijn dikmakers dus die gaan apart. Sla moet met citroen en azijn
aangemaakt zijn. Gebruikte men olie, stuur het terug.
Laatste : Neem nooit meteen een hele portie eten op je bord, maar begin met de
helft. Daarna neem je nog eens de helft van de helft die over is en
bedenk terwijl je dat opeet of je dat laatste beetje nu wel echt nodig
hebt om verzadigd te raken.