We gooien met zijn allen veel te veel eten weg, dat is een feit.
Volgens een berekenig van de Duurzame Voedselketen
zie artikel : http://edepot.wur.nl/165739
wordt er zo'n 10 % van de voeding over de hele lijn van boer tot consument weggegooid,
+ niet te vergeten er nog bijgerekend wat de consument dan in de vuilbak gooit !!!
Vooral oud brood, het korstje en zo wordt zoooo vaak weggegooid,
en dat terwijl je er zoveel mee kunt, zeg, schandalig!
De meeste onder ons gebruiken dit waarschijnlijk om een heerlijke broodpudding te maken
of wentelteefjes, maar wist je ook dat je het kan gebruiken om zelf paneermeel te maken ?
Heel eenvoudig:
stop je oud brood (zeker voldoende droog ! ) in de moulinette en maal het lekker fijn,
zo kan je het gebruiken in gehaktbrood, op een stoofschotel, ...
als je er wat kruiden bij doet zoals spaghettikruiden, heb je meteen een heerlijke kruidenpaneermeel,
wow ongeveer 100 g broodkruim en 2,5 el spaghettikruiden
Als je in google Plazilla crisisrecepten intikt, krijg je een heleboel ideetjes !
Dus zamel het in en verwerk
25-02-2014 om 14:29
geschreven door Miegusta
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :afval verminderen
Tags :oud brood, verwerken,