Dit vijf sterrenhotel heeft alles wat u van een hotel kan verlangen. Indien u geen of weinig uitstappen wenst te maken, dus een strandvakantie en geen rondreis, is de "all-in formule" ideaal. Dit hotel vindt u terug in de brochure van Best-tours en op hun web-site onder strandvakanties. Hierna enkele foto's ervan. Het eten is er in buffetvorm, zeer gevarieerd en uitgebreid. Alle uitstappen, gemaakt met de vertegenwoordiger van Best-tours en plaatselijke bevolking, waarvan u foto's terugvindt op deze site, werden gemaakt in een tijdsbestek van één dag. Sommigen beweren dat er twee dagen nodig zijn om de nationale parken en Kandy te bezoeken wegens de afstand. (100 km ???). Wij boekten naar gewoonte enkel ochtendontbijt en aten 's avonds in het hotel. In de omgeving van het hotel vindt u nergens een restaurant dat de naam restaurant verdient én wordt u onderweg op elk uur van de dag lastig gevallen door de bevolking die u euro's komt vragen voor niet geleverde prestaties, omdat u wordt beschouwd als een toerist die wel wat geld kan missen. Kortom alle buitenlandse bezoekers aan Sri Lanka zij rondwandelende geldbeugels.
Wie Sri Lanka als vakantiebestemming kiest moet erop rekenen dat individuele uitstappen (personenwagen met chauffeur en gids of zonder gids) zeer duur zijn. De prijzen worden opgegeven in euro en daarna omgerekend naar de Roepia. (in juni 2006 : 132 roepia voor 1 euro). Er zijn geen autostrades, het is er zeer druk en gevaarlijk op de smalle onverlichte wegen die in slechte staat verkeren, vooral tijdens het regenseizoen . Eens buiten het 4 of 5 sterren hotel komt men in de derde wereld terecht. Eigenaar van tuktuks staan te drummen buiten het hotel om hun dure vervoerdiensten ongevraagd aan te bieden. Bedelaars lopen naast u mee en menen recht te hebben op een billijke vergoeding voor ongevraagd advies of voor de kunstjes van hun vergezellend aapje. De kustplaatsjes met de aldaar aanwezige armzalige winkeltjes zijn weinig aantrekkelijk en de gevolgen van de tsunami van 26.12.2004 zijn langs de ganse kust tussen Colombo en Gale op vele plaatsen zichtbaar. De prijzen voor een bezoek aan de nationale parken en andere bezienswaardigheden worden overal vermeldt als een veelvoud van deze die worden aangerekend aan Srilankezen.
Ik liet digitale foto's (drie geheugenblokjes van 250 mb) via het hotel op twee foto CD's zetten en betaalde hiervoor 3000 roepia's. = 22,7 euro. (= 915 oude belgische franken).
Mijn advies : Laat u niet pluimen, ga naar Bali (Indonesië), onder de evenaar, dus omgekeerd regenseizoen, zelfde natuur doch met meer bloemenpracht, kwa kultuur onevenaardbaar of maak voor dit geld een rondreis door het prachtige Thailand. In deze landen vindt u overal prachtige restaurants in de onmiddellijke omgeving van de hotels waar u voor zeer weinig geld uitgebreid kan dineren en de uitstappen zijn er beter georganiseerd en bovendien naar Belgische maatstaven spotgoedkoop.
Deze driewielers rijden op benzine en kunnen 80km/u rijden. Het is het populairste vervoermiddel in Sri-lanka, gefabriceerd in Indië. Men ziet ze in vele kleuren. Ze vertragen overal het verkeer en worden voortdurend ingehaald door zwaar wegverkeer. Zij claxonneren voortdurend waarbij zij een geluid maken dat klinkt als "tuktuk". Voor wie het nog niet wist : in Sri-lanka leeft men in het jaar 2550.
Wij maakten een drietal uitstappen met Dhr. L.A. SUSANTHA KUMARA, wonende No : 2/10 Temple road, Kalutara North, Sri-Lanka.Deze man, werknemer bij een plaatselijk reisagentschap,41 jaar (persoon op de foto) beweerde in de problemen te zijn gekomen als gevolg van de tsunami van 26 december 2004. Door gebrek aan werk (onvoldoende toeristen) kan hij thans zijn jaarlijkse huur niet meer betalen en worden hij en zijn gezin (echtgenote en twee kinderen) uit hun huisje gezet indien hij de huishuur voor de periode van juni 2006 tot juni 2007 (600 dollar)deze maand niet kan betalen. Hij heeft 300 dollar tekort. (toonde mij zijn spaarrekening). Ik heb hem daags voor ons vertrek uit Sri-Lanka op enkele biljetten na het overschot van onze roepies; een aantal biljetten van 1000 roepies gegeven , doch daarmee is het probleem voor deze mensen niet opgelost.U kan hem aanschrijven. Ik kan niet beoordelen of hij en zijn gezin, die wij bezochten, er erger aan toe zijn dan de rest van de plaatseljke bevolking. Ik heb beloofd om zijn oproep te zetten op internet. Mogelijk betreft het hier een beproefd systeem om op het gemoed van toeristen in te werken.
Aldaar werden werden mijn echtgenote en ikzelf gezegend door een priester. We kregen onder het uitspreken van gebeden een armbandje aangeknoopt dat ons geluk en voorspoed beloofd. Het armbandje moet vanzelf afvallen, tot dan zijn wij beschermd tegen alle onheil, zo werd ons gezegd. Vandaag, tweede dag na onze thuiskomst viel een aanslag in de onroerende voorheffing in de bus. Blijkbaar is de fiscus niet gevoelig voor onheil. Mijn echtgenote had de dag voordien haar armbandje afgedaan.