Er wordt vaak beweerd dat arme mensen het geld niet hebben om gezond te eten, maar mits een beetje creativiteit kan je ook met een beperkt budget een evenwichtige maaltijd samenstellen.
Enkele tips van Frieda: - Als je een grote, gestoofde ui toevoegt aan aardappelen of rijst, krijg je veel extra vitamines, mineralen en vezels binnen voor bijna geen geld. - Stoemp - aardappelen gekookt en gestampt met groenten - is de perfecte winterkost. Het is simpel, goedkoop en lekker en er valt oneindig mee te variëren. Enkele ideeën: worteltjesstoemp, spinaziestoemp (0,37 euro voor 450 g in de Aldi), stoemp met groene kool, met knolselder, broccoli, bloemkool of erwtjes uit de diepvries. Lekker met stukjes spek of bacon! - Lokale seizoensgroenten zijn stukken goedkoper (én gezonder) dan bijvoorbeeld boontjes uit Kenia of peultjes uit Marocco. Wintergroenten zijn: alle koolsoorten, prei, wortels, knolselder... - Elke dag vlees eten is absoluut niet nodig. Meer zelfs: het is niet gezond. Af en toe het vlees vervangen door een stukje goedkope vis (bijvoorbeeld pangasiusfilet) of een vegetarische groenteschijf is goed voor de portemonnee, het milieu en voor de cholesterol.
Reacties op bericht (1)
17-02-2009
welzijnszorg
Ja, zelf officiele acties als welzijnszorg beweren dat arme mensen geen geld hebben om gezonde voeding te kopen. Terwijl zoals je aangeeft, een ui toch niet zoveel kost?
Ik denk trouwens dat niet zo zeer de voeding zelf kostelijk is maar vooral de bereiding ( electriciteits, gasrekening, ..)
Seizoensgroenten zijn altijd goedkoper en geven je de vitaminen die je op dat moment het meest kan gebruiken ( de natuur is slimmer dan je denkt)
Groetjes,
www.bloggen.be/honestbeauty