Inhoud blog
 • Verhuisd!
 • Bloemetjes
 • In de zandbak
 • Cadeautje van één
 • Paaseitjes rapen ...
  Zoeken in blog

  Hannah
  Een stukje van onze puzzel
  Lilypie Eerste Verjaardag PicLilypie Eerste Verjaardag Ticker
  01-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke buik
  Je warme nestje... voor eventjes nog.  Waar zit die baby nu mama?  Zit die echt daarin?  Ik zal eens goed luisteren dan...

  01-02-2009 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  27-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens op controle
  Vandaag is mama 36 weken zwanger en het was weer tijd om jou te gaan bewonderen bij de gyn. Je was goed gegroeid, maar dat is natuurlijk normaal met al dat rusten van mama. Alles gaat heel goed met je en je weegt al 2700 g. Als je in mama haar buik blijft zitten tot 24 februari zal je ongeveer 3600 g wegen bij de bevalling. Heel wat meer dan je zusje dus!
  Er was ook heeeeeel goed nieuws voor mama: ik mag vanaf nu weer uit de zetel. Hoera!

  27-01-2009 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  01-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2009!
  Een nieuw jaar is begonnen. Het jaar waarin jij geboren zal worden. Het jaar waarin ons gezinnetje compleet wordt. Mama's hoofd zit vol mooie nieuwjaarswensen voor jou. Ik kijk er al naar uit om je dit jaar te leren kennen. Wanneer het ook is. Je bent er nog niet helemaal, maar toch heb je al een plekje veroverd in het hart van mama en papa. Tot binnenkort...

  01-01-2009 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  24-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstavond vieren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gelukkig was mama genoeg in vorm om kerstavond te vieren. Jij was er ook bij ... in haar bolle buikje. Kan je het zien?

  24-12-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  22-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijd voor een check-up! De gyn heeft goed gecontroleerd of alles in orde is met jou en met mama. En dat is gelukkig het geval.
  Ze heeft mama nog medicijnen voorgeschreven en ze moet vanaf nu wel platte rust houden tot aan het einde van de zwangerschap. O jee! Gedaan met werken dus.
  Ze heeft ook jou nog eens uitgebreid gecontroleerd en de beelden waren super. Zo jammer dat papa er voor één keer niet bij kon zijn. Alles zag er heel mooi uit: kleine voetjes, kleine handjes, een superlief kopje ... Mama kon zelfs de haartjes op je hoofdje zien. Grote zus had ook heel wat haar bij de geboorte. Het ziet er dus naar uit dat jullie wat dat betreft op elkaar zullen lijken. Je groeit ook goed. Blijf dat maar lekker doen tot het tijd is om in levende lijve kennis te maken met mama, papa en grote zus.

  22-12-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  19-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar huis
  Vandaag mag mama naar huis: de 48 u aan de baxter en de twee dikke spuiten zijn verleden tijd. De baxter zat vol medicijnen om de weeën tegen te houden en in de spuiten zaten een soort cortisonen om de longrijping te bevorderen. Dat moet ervoor zorgen dat jij goed alleen kan ademen wanneer je wordt geboren. De laatste sessie aan de monitor zag er goed uit, want alles was rustig in het buikje. Oef!
  Maandag moet mama nog eens op controle bij de gyn om te kijken of alles nog altijd ok is.

  19-12-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  17-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenuis
  Mama is in het ziekenhuis terechtgekomen... Ze was best wel moe: alle dagen hard werken, zorgen voor grote zus, enz. En ze was ook een beetje verdrietig deze week omdat haar meter gestorven is. Het was dus niet zo goed gelukt om voor zichzelf te zorgen. En dat begon ze te voelen.
  Dus belde mama vandaag naar het ziekenhuis om te laten weten dat ze zich zorgen maakte over de pijn in haar buikje. In het ziekenhuis moest ze aan de monitor. Zo konden ze jouw hartslag controleren en de actie in de buik van mama. Spijtig genoeg zag het er niet goed uit. Mama had al om de 3 minuten weeën en bij elke wee zat het niet zo goed met jouw hartslag. Daarom kreeg mama snel een baxter om de weeën tegen te houden. Mama is nu 30 weken zwanger en je kan best toch nog een beetje langer in haar buikje blijven zitten!

  17-12-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  13-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap
  Op 11 en 12 december waren mama en papa jarig. Daarom gingen ze nog een laatste keer uitgebreid met zijn tweetjes op stap. Het werd een ontspannen weekendje Hasselt. Mama voelde wel dat al dat shoppen en rondwandelen op kerstmarktjes een beetje zwaar begon te worden. Daarom sprongen we regelmatig ergens binnen voor een warme chocomelk (mama heeft trouwens regelmatig een plaspauze nodig nu jij steeds meer plaats inneemt). Mama en papa hebben er in elk geval van genoten!

  13-12-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  02-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierde keer gyn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondertussen weeg je al 1100 gram. Dus je hebt goed je best gedaan de voorbije maand. Je gewicht is bijna verdubbeld. Alles is nog altijd perfect in orde met ons. Alleen konden we je deze keer minder goed bewonderen, want je lag met je gezichtje naar mijn ruggengraat toe. En om je goed te kunnen bekijken zat mijn heupbeen in de weg. Het is natuurlijk wel heel goed dat je met je hoofdje naar beneden ligt, want zo zit je al in de goede positie.

  Tegenwoordig kan je mama ook al flink schoppen! Af en toe doet het zelfs wat pijn en soms komen er bultjes in mijn buik als je zo te keer gaat. Zo lang je niet overdrijft vind ik het niet erg. Het is voor mij een teken dat je het daar naar je zin hebt.
  Papa kan je ook al goed voelen, maar grote zus heeft niet genoeg geduld om te wachten op een schopje van jou. Ze kijkt wel graag naar de dikke buik van mama en geeft je heel wat dikke kusjes dwars door de buik. Als zij kabaal aan het maken is, merk ik soms dat jij reageert in mijn buik. Jullie kennen elkaar dus al een beetje ...

  02-12-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  04-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde keer gyn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze keer wordt wel een uitgebreide echo gedaan. De gyn kijkt naar je hersentjes, je hartje, je blaas, enz. Alles ziet er perfect uit. Ze schat dat je nu ongeveer 650 gram weegt. Ook met mama gaat alles goed. Dus je zit daar veilig in je kleine nestje. Nu alleen nog groeien.

  04-11-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  29-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede keer gyn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Mama is al bijna 19 weken zwanger. Toch is het net nog te vroeg voor een uitgebreide 20 weken-echo. Papa en mama mogen je wel even bewonderen en alles ziet er heel goed uit. 
  Wat gaat de tijd toch snel! Mama kan bijna niet geloven dat ze al bijna halverwege haar zwangerschap zit. Voor je het weet ben je daar al!

  Sinds mama ongeveer 17 à 18 weken zwanger is, kan ze je voelen bewegen in haar buikje. Net alsof je regelmatig eventjes dag komt zeggen.

  29-09-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  23-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de eerste keer naar de gyn
  En dan kan het wachten beginnen ... want het duurt eventjes voor mama een afspraak bij de gyn kan vastkrijgen. Gelukkig heeft mama dat zwanger zijn al eens eerder meegemaakt en maakt ze zich deze keer helemaal niet zoveel zorgen.
  Bij de gyn mogen mama en papa je voor de eerste keer bewonderen en je bent echt al een klein miniatuur-kindje met alles erop en eraan. Zo mooi! Mama is al 13 weken en 4 dagen zwanger! Dat wil zeggen dat je eind februari wordt verwacht. Dat is sneller dan mama en papa ooit hadden durven denken.

  23-08-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  23-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwanger?
  Mama voelt zich een beetje gek. Een misselijk gevoel in de maag, heel erg moe, ... Dat was al even geleden. Sinds ze pas zwanger was van grote zus om precies te zijn. Zou het echt al zover zijn? Voor de zekerheid toch maar even een test doen. Die is negatief.
  Toch blijft mama het gevoel hebben dat ze al zwanger is en maakt ze een afspraak bij de dokter voor een bloedonderzoek. Die denkt dat er vast niets aan de hand is als de zwangerschapstest negatief was, maar hij doet toch een test. Hij vertelt mama dat ze nog niet te hard moet hopen. Sommige vrouwen die met de pil stoppen, moeten erg lang wachten voor alles weer normaal is.
  Die avond belt mama naar de dokter voor het resultaat. En dan wordt het extra spannend. De onderzoekers in het ziekenhuis hebben alle testresultaten doorgestuurd ... behalve of er al zwangerschapshormonen in mama haar bloed zittten. De dokter zegt dat hij onmiddellijk naar het ziekenhuis zal bellen en dat mama dan snel een telefoontje mag verwachten. Na een halfuurtje begint de telefoon te rinkelen en ja hoor - de dokter mag mama feliciteren!
  En mama kan aan papa gaan vertellen dat er nog een kindje komt! We kunnen het allebei amper geloven.

  23-06-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  10-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pil in de vuilnisbak
  Op 10 mei neemt mama de laatste pil van haar pilstrip. Mama en papa besluiten dan samen dat als ze voor een tweede kindje willen gaan, dat ze er dan evengoed nu aan kunnen beginnen. Ze houden er rekening mee dat het eventjes kan duren voor het raak is. Grote zus was er in een oogwenk, maar wat wordt het deze keer?

  10-05-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  


  01-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhuizen
  Begin mei verhuisden mama en papa samen met je grote zus naar hun gloednieuwe huis. Grote zus kreeg eindelijk een eigen kamertje en in het nieuwe huis is ook nog wel extra wat plaats. Alleen weten mama en papa nog niet helemaal zeker wanneer ze dat extra plekje willen invullen ...

  01-05-2008 om 00:00 geschreven door Wijlie  
  Archief per maand
 • 08-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 05-2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Kijk ook eens naar...
 • Grote zus Mila
 • Ons huisje

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!