Inhoud blog
  • BEDROG OP INTERNET
  • VALSE SINTERKLAAS
  • OPGELET VOOR FRAUDULEUZE BELEGGINGSDIENSTEN
  • GEZICHTSBEDROG
  • WET VAN BEDROG
  • 10 TIPS OM BEDROG TE HERKENNEN EN TE VERMIJDEN
  • EEN WAGEN KOPEN VIA INTERNET??
  • DE HITPARADE VAN HET GROTE BEDROG
  • CALLCENTERS = SPAM
  • AFRIKAANSE WONDERDOKTERS (MARABOETS)
  • NEPARTIKELEN
  • EEN BEDRIEGLIJK CADEAU
  • MISLEIDENDE RECLAME (2)
  • MISLEIDENDE RECLAME (1)
  • GSM mafia
  • ERSATZ AALTJES, NET ECHT!!!
  • FRAUDEUR OPSPOREN VIA GOOGLE
  • OPGEPAST VOOR 'HELDERZIENDEN'!
  • ASTRO dinges
  • Wikipedia noemt man en paard
  • DUVAL, WORLDWIDE (2)
  • DUVAL, WORLDWIDE (1)
  • DUVAL ONTMASKERD...
  • LIJST VAN LOUCHE ORGANISATIES
  • HET GEVAL 'DUVAL'
  • LIST EN BEDROG
  • KWAKZALVERIJ
  • DUVAL, OOK AL JAREN IN NEDERLAND ACTIEF
    Zoeken in blog

    Foto

    Maria Duval,
    oplichterij tot in Japan toe

    Foto
    Foto

    Toeval bestaat niet, dingen vallen je toe.
    Het is dan ook geen toeval dat u nu bij ons terecht bent gekomen


    Zo adverteert ‘Paragnosten.nu’ via Google Ads.

    Is uiteraard geen toeval, de advertentie wordt ons opgedrongen!

    Om dat te zien hoef je geen helderziende te zijn! 

    → ░ LIST EN BEDROG ░ ←
    Deze Frederik wil echter helemaal niet gefopt worden !
    08-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEDROG OP INTERNET
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Kijk uit uw doppen, neem niet alles klakkeloos over van het net!
    Wikipedia en andere 'serieuze' sites worden wel eens meer gemanipuleerd door bedrijven allerhande. Ook dit is fraude, zij het dan op een meer subtiele manier!



    Bedrog op internet

    Donderdag 8 februari 2007, 10:33 - Consumenten zoeken vaak onafhankelijke informatie op Wikipedia, blogs of fansites voor ze tot de aankoop van een product over gaan. Steeds meer bedrijven hebben dit ook ontdekt en proberen op bedrieglijke manieren de nieuwe bronnen voor de internetconsument naar hun hand te zetten. Ze schrikken daarbij niet terug om hun blazoen op Wikipedia op te poetsen, op blogs positief commentaar op hun producten te geven, bloggers om te kopen of gehele valse websites op te zetten.

    Veel bedrijven zijn als de dood voor slechte commentaar op hun producten. Internet heeft de omvang van het probleem nog vergroot: slecht commentaar op een populair blog bereikt een massapubliek in de hele wereld.

    Microsoft besloot dat er bij de introductie van Windows Vista niets mis mocht gaan en schonk eind december aan een aantal invloedrijke bloggers een Acer-laptop met Windows Vista. Microsoft benadrukte dat het een 'cadeautje' was, zonder enige verplichting om positief te schrijven over Windows Vista of zelfs maar om er iets over te schrijven. Het bracht een hele discussie los: wilde Microsoft zo de meningen van populaire bloggers over zijn nieuwe besturingssysteem beïnvloeden? Na de controverse beweerde Microsoft dat het niet om cadeaus ging, maar om review-pc's die de bloggers na het testen zouden retourneren.

    Microsoft in de grijze zone

    Dat is niet de enige manier waarop Microsoft de berichtgeving over zijn producten wou beïnvloeden. Deze maand contacteerde de softwarereus Rick Jelliffe, XML-specialist en blogger op de website van O'Reilly. Microsoft wou Jelliffe betalen om de Wikipedia-pagina over het open document format (odf) en Microsofts Openxml formaat 'gebalanceerder' te maken.

    Dit bracht weer een hele discussie op de voorgrond: als mensen betaald of beloond worden door een bedrijf om over een product te schrijven, kunnen zij dan nog neutraal blijven? En geloven lezers dat deze informatie neutraal is als zij weten dat ze in opdracht van een bedrijf geschreven is? Van Jelliffe weten we dat Microsoft hem betaalt, dus zijn correcties in Wikipedia worden dan nauwlettend in de gaten gehouden, maar de kans is groot dat Microsoft en heel wat andere bedrijven nog andere mensen betalen voor gelijkaardige taken, terwijl niemand dat weet.

    De misleiding van Sony

    Beide acties van Microsoft liggen in de grijze zone tussen promotie en bedrog, maar er zijn bedrijven die verder gaan en hun tussenkomsten om internetconsumenten te beïnvloeden volledig geheim houden. Zo ontdekten bloggers in december dat www.alliwantforxmasisapsp.com, een fansite van 'Charlie' en 'Cousin Pete' voor de Sony PSP-spelconsole, door Sony zelf was geënsceneerd. De fansite was een deel van een marketingcampagne om de PSP-verkoop met de kerstdagen wat op te krikken. Toen de bezoekers dit ontdekten, reageerden ze kwaad op het forum.

    Eerst probeerde Sony zijn geheim nog in de doofpot te steken door forumposts te verwijderen en zelf valse forumposts te schrijven. Pas een hele tijd daarna, toen het nieuws bekend werd, haalde Sony de website offline. Volgens het marketingbedrijf Zipatoni dat de website voor Sony opzette, zei Sony op voorhand 'Wat maakt het uit als de mensen het ontdekken? Zolang het leuk is, doen wij dit soort dingen de hele tijd.' Sony is blijkbaar niet aan zijn proefstuk toe, want de PSP blog Threespeech, zogezegd van een fan, blijkt ook eigendom te zijn van een marketingbedrijf.

    Vichy leert hoe het moet

    Vichy maakte dezelfde fout toen het in april 2005 een blog opstartte om een nieuwe antirimpelcrème te promoten. Het deed het blog voorkomen als de website van een vrouw Claire die klaagde over haar verouderende huid. Het feit dat ze eruitzag als een professioneel model dat zich helemaal geen zorgen hoefde te maken om rimpels, deed de bezoekers al vlug vermoeden dat er iets niet pluis was. Bovendien was het blog serieus gehandicapt: er waren geen rss-feeds en alle reacties werden gefilterd.

    Op andere blogs verschenen er al vlug bijtende kritieken op deze misleidende vorm van reclame. In plaats van de website gewoon offline te halen, vroeg Vichy aan de blogwereld hoe ze dan wel een blog zouden kunnen inzetten voor hun marketingcampagne. Ze zetten hun fout recht en luisterden naar de opmerkingen. Zo bouwden ze het blog om tot een echt blog, van tekst voorzien door mensen van Vichy plùs een aantal onafhankelijke bloggers. In plaats van zich voor te doen als iemand anders, lieten de auteurs ditmaal weten wie ze waren. De consumenten reageerden heel welwillend op deze eerlijkheid.

    Deze zaken zijn uitgekomen, maar het is niet onwaarschijnlijk dat heel wat bedrijven blogs en Wikipedia op kleinere schaal manipuleren, zonder dat dit aan het licht komt. Heel wat pr-afdelingen van bedrijven scannen systematisch blogs op kritiek op het bedrijf. Het is moeilijk om te achterhalen in hoeverre de bedrijven dan de schade proberen te beperken door erop te reageren, zich voordoend als een onafhankelijke consument met goede ervaringen met hun product. De keren dat het uitkomt zijn het topje van de ijsberg, maar ze benadrukken nog maar eens dat mensen kritisch moeten evalueren wat ze lezen, of het nu in de krant of op een blog staat, of het nu geschreven is door een bedrijf, journalist of een 'onafhankelijke blogger'.

    Koen Vervloesem (Webwereld)

    08-12-2007 om 00:00 geschreven door Diogenes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALSE SINTERKLAAS

    Havendienst Amsterdam ontmaskert valse Sinterklaas!

    geschreven op Monday 3 September 2007

    Op 1 september jongstleden is Sinterklaas gesignaleerd in de haven van Amsterdam!

    Nadat de mijter in het water was gevallen is door de havendienst vastgesteld dat het hier ging om een vervalsing.

     


    foto: havendienst vindt de Mijter in Zijkanaal K nabij Nieuwendam


    Ook valse VTM-Sinterklaas!

    Bent u ook opgegroeid met sublieme series als Dag Sinterklaas op VRT (de toenmalige BRTN) en bent u ook van mening dat die Sinterklaas de enige echte is? En hebt u ook al eens gezien wat een spuuglelijke rip-off versie VTM nu gemaakt heeft? Ja inderdaad de zogenaamde "Sinterklaas en de pietenbende" variant is een ware inbreuk op het sinterklaasgevoel van vele gelovige kindertjes. In dit fout afkooksel van Dag Sinterklaas is er zelfs sprake van een derde "zogezegde" Sinterklaas. Wel kindertjes en bezorgde oudertjes, met zo'n massa aan Sinterklazen kan het niet verder. Wist u zelfs dat de VTM-Sinterklaas bijna nooit een mijter draag (en Sinterklaas draagt àltijd zijn mijter)?! Wel mijn beste goedgelovige vriend van Sinterklaas, voor het gevoel en de kinderlijke onschuld: aarzelt niet en teken de petitie om die walgelijke nepSinterklaas het land uit te sturen!


    06-12-2007 om 00:00 geschreven door Diogenes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPGELET VOOR FRAUDULEUZE BELEGGINGSDIENSTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Opgelet voor frauduleuze beleggingsdiensten

    Mijnheer R., een Zweedse consument, werd benaderd door een Belgisch bedrijf, Goldman Asset Management / Meridian Asset Management. Dit bedrijf profileerde zich als beleggingsdienst. Mijnheer R, die het volle vertrouwen had in de zaak, investeerde een aanzienlijk bedrag: hij kocht aandelen ter waarde van € 40.000. De firma overhandigde hem het “aankoopbewijs” van deze aandelen. Maar nadat Mijnheer R. de aandelen betaald had, verdween deze firma met de noorderzon.

    Hij contacteerde een Zweeds controleorgaan, dat hem bevestigde dat deze firma op de zwarte lijst stond. Mijnheer R. ging ook in België op zoek naar informatie over deze firma.

    Hij nam daarop contact op met het ECC-netwerk. Ook voor het ECC België bleek deze firma onvindbaar: de firma was nergens geregistreerd, het adres op alle documenten bleek fictief. Het ECC België contacteerde de CBFA, de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen. Elke onderneming die zich in België bezighoudt met gereglementeerde beleggingsdiensten, moet een vergunning of inschrijving hebben van de CBFA. De CBFA bevestigde dat zij al klachten ontvangen had over Goldman Asset Management / Meridian Asset Management. De CBFA publiceerde inmiddels een waarschuwing op haar website en diende een klacht in bij het Parket van Brussel.

    Al deze elementen bevestigen dat Mijnheer R. het slachtoffer werd van fraude. De kans dat hij het geld van zijn investering terugziet is klein.

    De CBFA waarschuwt eveneens voor Citadel Group International, die ook geen vergunningen bezit en haar activiteiten voert vanuit een fictief adres.

    .

    04-12-2007 om 00:00 geschreven door Diogenes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    02-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZICHTSBEDROG





    Kijk eerst naar de onderste foto. Het vliegtuig wordt in twee verschillende tinten getoond. Juist?
    Staar nu ± 20 seconden naar de stip die op de afbeelding erboven staat. Kijk nu opnieuw naar het vliegtuig. Je ziet geen verschillende tinten meer! Je gezichtvermogen past zich aan aan de kleuren die het ziet !

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door Diogenes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)

    Archief per maand
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    PURE NEP !!!


    Foto


     Bedrog draait bijna steeds om geld,
    nooit om liefde

    .

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    episode_in_perfectie
    www.bloggen.be/episode

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs