1. Verwarm de oven op 180 C / Gasovenstand 4. Vet twee muffinbakplaten in of bekleed met 16 papieren muffinvormpjes.
2. Klop in een middelgrote kom met een elektrische mixer de boter en suiker op tot een luchtig geheel. Mix de eieren en vanille erdoor. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout; roer door het deeg, afwisselend met de melk, tot het gemengd is. Lepel het beslag gelijkelijk in de vormpjes.
3. Bak ze in een voorverwarmde oven tot de bovenkanten terugveren als je er lichtjes op drukt, in ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat in de vorm afkoelen op een rooster.
4. Als ze afgekoeld zijn, smeer dan de roomglazuur op de cakejes. Als alle cakejes zijn bedekt, teken dan concentrische cirkels op het glazuur met het zwarte decoratieglazuur. De cirkels moeten ongeveer een halve tot 1 cm van elkaar zitten. Als alle cirkels gezet zijn, pak dan een prikker of spies en trek een lijn vanaf het midden van het cakeje naar de rand. Herhaal dit ongeveer 5 tot 8 keer om een spinnenweb te vormen. Doe dit ook bij de andere cakejes.
5. Om te decoreren kun je nog een plastic spinnetje in het midden van elk cakeje drukken.
dit receptje is niet alleen voor halloween maar wel voor de herfst
mini pompoenen uit de oven
Ingrediënten
Porties: 1
1 kleine pompoen
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
1/2 theelepel boter
1-2 theelepels kaneelpoeder
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 30 minuten
1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
2. Snijd het bovenste stuk van de pompoen en schraap het zaad eruit. De binnenkant vullen met boter en basterdsuiker en afsluiten met een vleugje kaneel. Het bovenste gedeelte van de pompoen terugleggen en de pompoen in een braadslee met een beetje water leggen.
3. De pompoen in ong. 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar bakken.
1. Klop de pindakaas en boter met een elektrische mixer tot een glad geheel. Klop de suiker en vanille erdoor. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast. Rol het gekoelde mengsel tot kleine ronde balletjes ter grootte van een oog en leg deze op twee met bakpapier beklede bakplaten. Zet nog eens 30 minuten in de koelkast.
2. Smelt de witte chocolade en boter in een magnetronbestendige glazen of aardewerken schaal met intervallen van 30 seconde, telkens roeren na elke interval, ongeveer 1 tot 3 minuten (afhankelijk van de magnetron). Niet te lang verhitten, dan brandt het aan. Dip elk 'oog' in de witte chocola en leg op de bakplaat tot de chocolade hard geworden is. Je kunt ze in de koelkast zetten.
3. Roer een paar druppeltjes blauwe voedingskleurstof in de overgebleven witte chocolade. Maak een ronde 'iris' op de bovenkant van het gekoelde oog en druk er een mini chocolate chip in als 'pupil'. Voor extra griezelige ogen kun je met een sateprikker in rode kleurstof gedoopt nog kronkelende lijnen op het oog maken
Verwarm de oven voor op 170 graden . Vet de bakplaat in
. Doe de boter,poedersuiker,het ei en het amandel- en vanille-extract in een
grote kom en mix met een elektrische mixer tot het goed door elkaar gemengd is
. Voeg dan al kloppend de bloem,het bakpoeder en het zout toe . Zet het deeg 30
minuten in de koelkast . Doe het gekoelde deeg daarna in een spuitzak en pers
er vingervormen uit op de bakplaat . Zet de bakplaat 25 minuten in de
voorverwarmde oven (of tot de koekjes een lichtbruine kleur hebben) . Haal de
bakplaat uit de oven en laat ham 5 minuten afkoelen . Leg je koekjes daarna op
een rekje om helemaal af te koelen .
versieren:
Als de koekjes afgekoeld zijn,smeer je wat rode versiergel op het scherpere uiteinde van het koekje (dit word de
nagel) . Druk een amandel op de rodegel om nagels te maken met rode gel aan de zijkant als
bloed . Verf de amandel rood meteen kwastje en de rode kleurstof . Strooi tot
slot wat gouden strooisterretjes (of andere versiering)over de rode nagels en
serveer de vingers op een bord met eventeel aardbeienjam .