Ook altijd last van een te kleine tas of koffer? Sta je ook altijd te stampen op de deksel? Geen probleem! Met dit stappenplan gaat hij makkelijk dicht!
Stap 1 lijstje maken Ikzelf wil altijd alles wat ik heb in mijn koffer proppen, maar dat kan niet dus moet ik een gangbare keuze maken. Schrijf alles op een lijstje wat je mee wil, en maak goede keuzes. Neem bijvoorbeeld niet je styletto's mee de bergen in. Bij het pakken kun je dit lijstje gebruiken maar ook bij het vertrek om te checken of je alles nog wel mee hebt
Stap 2 schone kleren Als je je koffer opent op vakantie, is het fijn dat alles schoon is, en dat je niet gelijk een wasserette hoeft te zoeken vor een vies vlekje op je strandjurkje. Was daarom een paar dagen van te voren je kleren en leg ze appart. Ook voor je moeder is dit fijn zodat ze niet een hart verzakking krijgt als ze een dag van te voren te horen krijgt dat je kleren nog gewassen moeten worden Tip: vergeet het stomen en het strijken niet!
Stap 3 outfits Dit is het moeilijkste gedeelte, wat trek je aan? Werk in laagjes zodat je snel iets kunt uittrekken. Pak ook wat meer schoenen in, ballarina's staan heel leuk voor een avondje uit, maar voor een bergtocht zijn wandelschoenen toch beter!
Stap 4 proppen! Pas op, laat altijd een deel van je koffer leeg omdat je natuurlijk ook nog moet shoppen bij die leuke vakantiewinkeltjes! Begin met de zwaarste dingen op de bodem en daarna opstapelbare shirtjes erop. Kleine lichte dingen kun je overal tussen proppen waar plek is. Pak je toilet spulletjes apart in, en doe ereen plastic zakje omheen voor lek gevaren (lees: olievlekken op je nieuwe shirtje van de makeupremover!)
Het is natuurlijk bijna vakantie, en je moet alvast in de stemming van je land komen. Hoe kun je dat beter doen, dan door te koken? Trek je schort aan en maak alvast een paar gerechten op te wennen aan deze cultuur!
Franse Crepes Dunne pannekoekjes
Nodig: - 100 gram bloem - 250 ml melk - 50 gram boter - 2 eieren - poedersuiker - fruit om te versieren
En nu aan de slag: Stap 1 smelt te boter in een pannetje. Gooi alvast bloem, melk & eieren in een kom en gooi de gesmolten boter erbij, en mix dit tot een beslag Stap 2 pak een klein stukje boter en gooi dit in de pan zodat het gaat bubbelen, wanneer de boter goed over de hele pan is verspreid kun je er beslag in laten lopen Stap 3 keer dit kleine pannekoekje om, en wacht totdat de andere kant OOK goudbruin is Stap 4 vervolg stap 2 & 3 totdat je beslag op is Stap 5 nu kun je zelf de crepes versieren