Categorieën
  • About Me (13)
  • Art! * (4)
  • Drinkss (1)
  • Fashioooon (2)
  • Fooood (3)
  • Gossip!! (1)
  • Health! (3)
  • Moviieess (5)
  • Musiic (1)
  • Seriies (1)
  • Technologicaa! (0)
  • Agenda

    My Hidden Agenda

    Inhoud blog
  • Cinema.
  • Oorbellen maken.
  • Matilda-Cake.
  • Psychologie Magazine.
  • Coraline
    Foto
    Foto
    Foto
    Cupcakes and A Butterfly
    Everything you ever wanted to know?
    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matilda-Cake.
    De film 'Matilda' is de eerste film die ik als klein meisje in de bioscoop heb gezien.
    Nog steeds is het één van mijn lievelingsfilm. En net zoals die eerste keer begin ik nog steeds te watertanden als ik die enorme chocoladecake voor mijn ogen zie verschijnen.
    De moeder van mijn vriend heeft een kookboek van 
    Roald Dahl en daarin vond het het felbegeerde recept.
    Ik heb vaak moeite met recepten als je dingen bevatten die ik normaal niet gebruik. Een druppeltje van dit, nog een klein lepeltje van dat, .. Bij dit recept is dat niet! Boter, bloem, chocolade en eieren is het enige dat je nodig hebt.
    Hier komt het!


    Benodigdheden voor het beslag:

    * 225g pure chocolade
    * 170g boter
    * 225g poedersuiker
    * 4el bloem
    * 6 eieren

    Benodigdheden voor het glazuur:

    * 225g pure chocolade
    * 225g crème fraiche 

    Bereiding:

    1) Verwarm je oven voor op 180°
    2) Vet een taartvorm (doorsnee 22cm) in met boter. (Persoonlijke tip: bij chocoladetaart ga je i.p.v. met bloem in de bakvorm met         cacaopoeder over de boter. Dat werkt even goed, maar geeft een mooier resultaat!)
    3) Smelt de chocolade 'au bain marie' met de boter.
    4) Meng de bloem, suiker en de eidooiers door het chocolademengsel.
    5) Klop het eiwit stijf.
    6) Schep de helft van het eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel. Doe daarna hetzelfde met de andere helft van het eiwit.
    7) Giet het mengel in de ingevette bakvorm
    8) Laat 35 minuten in de oven bakken.

    De cake zal een stuk rijzen, als je hem uit de oven haalt zal hij weer een stukje inzakken. Da's normaal, geen paniek!
    Laat de cake volledig afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt.

    Bereiding van het glazuur:

    1) Smelt de chocoalde met de room au bain marie.
    2) Zet je cake ondersteboven. Dan is de bovenkant heel mooi recht en glad én zal hij minder snel inzakken.
    3) Werk je cake af met het glazuur en een glaceermes.
    4) Laat goed afkoelen of een koele plaats. 

    Om de cake op te leuken kan je, als het glazuur nog nat is, ze versieren met snoepjes, m&m's, hagelslag, enz.

    En dan.. Mmmmm!! Zalig en verslavend!
    Have fun!
    <3







    14-08-2010 om 17:12 geschreven door Eefje  


    Categorie:Fooood


    Archief per week
  • 20/09-26/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 31/05-06/06 2010

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Eefje, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Eevebel.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is Student Taal- en Letterkunde.
    Ik ben geboren op 31/10/1990 en ben nu dus 34 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Chiro, Muziek, Tekenen, Dansen, Naaien, Ontwerpen, Reizen, ...

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs