xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Konijn op wijze van Leon
(4 personen)
Circa 1 kg konijn (rug medaillons, eventueel billen of heel konijn);
150 gram chorizo (pikant en in dunne stukjes gesneden);
3 à 4 paprikas (voor optisch aspect best verschillende kleuren, gewassen, ontpit en in blokjes);
zilveruitjes ( vers of diepvries) verse ui kan ook, ongeveer 100 gram;
3 of 4 verse rijpe tomaten ontveld en in blokjes (blik mag maar is minder fijn);
bloem, peper(molen) en zout;
Italiaanse kruiden uit diepvries indien verkrijgbaar of wat tijm, dragon en koriander.
***********************************************************************************************
Konijn wentelen in bloem waar peper en zout werden aan toegevoegd, (in diepvrieszak) braden in boter met beetje olijfolie;
Als konijn mooi aangebraden is chorizo toevoegen, vervolgens de tomaten; (indien nodig het vuur wat temperen)
Na 10 minuten de paprikas en zilveruitjes toevoegen en zachtjes laten stoven. (opgepast deze groenten mogen niet te lang meekoken of ze worden plat)
Indien nodig wat warm water toevoegen. (koud water schrikt het vlees en maakt het taai)
Proeven en indien gewenst wat extra smaak geven door bvb Italiaanse kruiden uit diepvries, beetje tijm, wat gehakte korianderblaadjes.
Als het konijn mooi gaar is en de saus goed warm en van dikte de pan/braadpot van het vuur nemen en voor de fijne smaak wat gedroogde dragon toevoegen (meer smaak dan verse)
Opdienen met pasta (voorkeur tagliatelle) vermengd met bakje vers in schijfjes gebraden champignons of verse frietjes.
Bij pasta geef ik graag wat krokant stokbrood of Turks brood)
|