Gastenboek
  • knijn

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Aan mijn nieuwe collega's
  • foto in sepia
  • Wijsheid van de dag
  • Geluid
  • Pastagerecht
    My Live

    26-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijngerecht

    xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

    Konijn op wijze van Leon

    (4 personen)

     

    Circa 1 kg konijn (rug medaillons, eventueel billen of heel konijn);

    150 gram chorizo (pikant en in dunne stukjes gesneden);

    3 à 4 paprika’s (voor optisch aspect best verschillende kleuren, gewassen, ontpit en in blokjes);

    zilveruitjes ( vers of diepvries) verse ui kan ook, ongeveer 100  gram;

    3 of 4 verse rijpe tomaten ontveld en in blokjes (blik mag maar is minder fijn);

    bloem, peper(molen) en zout;

    Italiaanse kruiden uit diepvries indien verkrijgbaar of wat tijm, dragon en koriander.

     

    ***********************************************************************************************

     

     

    Konijn wentelen in bloem waar peper en zout werden aan toegevoegd, (in diepvrieszak)
    braden in boter met beetje olijfolie;

     

    Als konijn mooi aangebraden is chorizo toevoegen, vervolgens de tomaten;
    (indien nodig het vuur wat temperen)

     

    Na 10 minuten de paprika’s en zilveruitjes toevoegen en zachtjes laten stoven.
    (opgepast deze groenten mogen niet te lang meekoken of ze worden plat)

     

    Indien nodig wat warm water toevoegen. (koud water schrikt het vlees en maakt het taai)

     

    Proeven en indien gewenst wat extra smaak geven door bvb Italiaanse kruiden uit diepvries,
    beetje tijm, wat gehakte korianderblaadjes.

     

    Als het konijn mooi gaar is en de saus goed warm en van dikte de pan/braadpot van het
    vuur nemen en voor de fijne smaak wat gedroogde dragon toevoegen (meer smaak dan verse)

     

    Opdienen met pasta (voorkeur tagliatelle) vermengd met bakje vers in schijfjes
    gebraden champignons of verse frietjes.

    Bij pasta geef ik graag wat krokant stokbrood of Turks brood)

     

     

     

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    26-03-2007
    precies nog juist te doen van moeilijkheidsgraad ....
    Dit is wel wat moeilijker. Het is misschien zelfs op het randje van mijn kunnen, maar ik ga het toch proberen!!

    26-03-2007 om 19:35 geschreven door carla





    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • vraag 8 proef (carla)
        op foto in sepia
  • lok (René)
        op Welkom bij Leonardo
  • precies nog juist te doen van moeilijkheidsgraad .... (carla)
        op Konijngerecht
  • ziet er goed uit ... (carla)
        op Pastagerecht
  • diepzinnig (carla)
        op GEDICHT

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs