Pasta met Spinazie en Tomaatxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Hoeveelheden voor 4 personen.
Spekblokjes: circa 300 gram (gerookt of gezouten);
Tomaat: 3 vleestomaten in blokjes gesneden of één blik tomatenblokjes;
Spinazie: 1 pak diepvriesspinazie met room (450 gram) of
het equivalent in verse spinazie;
Knorr kruidenbouquet Italiano: 1 blokje. Indien dit niet meer te krijgen is kan eventueel een ander soort bouillonblokje gebruikt worden (eventueel een half blokje). Toch oppassen want het spek geeft al flink wat zout.
Pasta: naar keuze
*******************************************************************************************************
Diepvriesspinazie opwarmen in microgolf of op zacht vuurtje.
Water opzetten met zout voor de pasta.
Spekjes aanbakken , dan tomaat toevoegen met blokje bouillon en eventueel geperst teentje knoflook.
Vervolgens spinazie toevoegen goed roeren en even laten opkoken.
Proeven en eventueel op smaak brengen. (eventueel wat extra room)
De pasta die ondertussen gekookt zal zijn apart opdienen of in de saus mengen.
|