Carpe Diem met een goede portie lekker eten en drinken
21-05-2012
Overheerlijke bouillabaisse!
Wat maak je op een kwakkeldagje? Wordt het een zonovergoten zondagmiddag of gaat het pijpenstelen regenen? Eén optie : bouillabaisse.
Lekker warm, maar toch met een ultrazuiderse toest en nog "light" ook! Een geweldig receptje dat ik nog heb overgehouden uit mijn Weight Watchers-periode.
Ingrediënten
Voor de soep (voor 4 personen) 1 venkel 2 wortelen 2 uien bol knoflook bosje peterselie 2 laurierblaadjes cayennepeper saffraandraadjes naar smaak 3 dl visvouillon 2 blikken gepelde tomaten in blokjes 700 à 800 gram vis (filet, scampi's,inktvis...)
Voor de rouille
light mayonaise (1 el. per persoon) 3 tenen knoflook geraspt saffraanpoeder
Voor de toastjes
2 afbakstokbroden in fijne plakken gesneden 2 tenen knoflook overlangs doorgesneden
Bereidingswijze
Snijd alle groenten in stukken en stoof ze geurende een dertigtal minuten, samen met peterselie en laurier op een niet te hoog vuur. Vergiet niet te kruiden met peper en zout. Controleer regelmatig dat het niet aanbrandt!
Giet na een half uur de visbouillen en de tomatenblokjes erbij, samen met de cayennepeper en de saffraan en laat nog een klein uurtje zachtjes pruttelen.
Na een uur gaar je de vis voor +/- 10 minuten in de soep.
Ondertussen bak je de broodjes (die je eventueel met knoflook hebt ingewreven) in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 10 minuten.
Serveer de soep in diepe borden met daarbij de toastjes, de rouille en om het helemaal af te maken nog wat gemalen kaas.