Inhoud blog
  • Overheerlijke bouillabaisse!
  • Een eerste bekentenis
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Lekker Leven
    Carpe Diem met een goede portie lekker eten en drinken
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheerlijke bouillabaisse!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat maak je op een kwakkeldagje?  Wordt het een zonovergoten zondagmiddag of gaat het pijpenstelen regenen?  Eén optie : bouillabaisse.

    Lekker warm, maar toch met een ultrazuiderse toest   en nog "light" ook! Een geweldig receptje dat ik nog heb overgehouden uit mijn  Weight Watchers-periode.







    Ingrediënten

    Voor de soep (voor 4 personen)
    1 venkel
    2 wortelen
    2 uien
    bol knoflook
    bosje peterselie
    2 laurierblaadjes
    cayennepeper
    saffraandraadjes naar smaak
    3 dl visvouillon
    2 blikken gepelde tomaten in blokjes
    700 à 800 gram vis (filet, scampi's,inktvis...)

    Voor de rouille

    light mayonaise (1 el. per persoon)
    3 tenen knoflook geraspt
    saffraanpoeder

    Voor de toastjes

    2 afbakstokbroden in fijne plakken gesneden
    2 tenen knoflook overlangs doorgesneden

    Bereidingswijze

    Snijd alle groenten in stukken en stoof ze geurende een dertigtal minuten, samen met peterselie en laurier op een niet te hoog vuur.  Vergiet niet te kruiden met peper en zout. Controleer regelmatig dat het niet aanbrandt!

    Giet na een half uur de visbouillen en de tomatenblokjes erbij, samen met de cayennepeper en de saffraan en laat nog een klein uurtje zachtjes pruttelen.

    Na een uur gaar je de vis voor +/- 10 minuten in de soep.

    Ondertussen bak je de broodjes (die je eventueel met knoflook hebt ingewreven) in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 10 minuten.

    Serveer de soep in diepe borden met daarbij de toastjes, de rouille en om het helemaal af te maken nog wat gemalen kaas.

    21-05-2012 om 17:28 geschreven door Lekkerleven  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eten
    Tags:vis, visgerecht, zuiders, soep



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Drinken (1)
  • Eten (1)
  • Uitjes (0)

  • Archief per week
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs