roer in een kom de eierdooiers los met een snuifje zout. doe er de hete melk bij en al kloppend de gesmolten boter,het koud water en de lauwe azijn. meng er de gelatine onder en de fijngehakte gerookte zalm. meng goed onder elkaar en giet de massa in een vorm. laat opstijven in de frigo. snij voor de saus een derde van een komkommer fijn. mix de rest met de yoghurt,meng er hoegaarden onder en kruid met peper en zout.
schik de zalm op de borden en bestrooi met peterselie. meng de zure room met de basilicum,de kervel,look en de frambozenazijn. serveer deze samen met de zalm en de toasts.
snij de zalm in blokjes van 1 cm en schik op een bord. hak de roze peper fijn. hak de dille. meng het citroensap,de wijnazijn en de olijfolie tot een vinaigrette en breng op smaak. overgiet de zalm met de vinaigrette en bestrooi met peper en dille. serveer met toast.
snij de bloemkool in fijne schijfjes en schik ze op de borden. leg daarop de verse zalm en bestrooi met peper en zout. leg op de zalm nog een laagje bloemkool. meng de olijfolie met het citroensap en giet dit mengsel over het gerecht. versier met parmesaan en peterselie.
nodig voor 4 personen: ----------------------------- 600 gram kabeljauwfilet 2 citroenen 150 gram parmesankaas 2 grote lepels gehakte bieslook 6 soeplepels olijfolie peper en zout
snij de kabeljauw in fijne schijfjes en verdeel ze over de borden. kruid met peper en zout. schil de citroenen dun en verdeel het vruchtvlees in partjes. vang het sap op. bestrooi de kabeljauw met de citroenpartjes en meng het sap met de olijfolie. giet dit sausje over de vis en bestrooi met de parmesan en de bieslook.
nodig voor 4 personen: ---------------------------- 200 gram danish blue ( kaas ) 200 gram boter 4 sneden zweedse ham 2 soeplepels gehakte noten
cutter de kaas en de boter in een hakmachine en meng er de noten door schik de ham in een terrinevorm en daarop het boter-kaasmengsel. dek het mooi af en laat drie uur rusten in de koelkast. snij in schijfjes en serveer met salade of toast.
nodig voor 4 personen: ----------------------- 300 gram grijze garnalen 200 gram geklopte room citroensap gemengde sla of veldsla bieslook een bosje radijsjes peper en zout
Hak de garnalen fijn en meng ze met de geklopte room,peper en zout en wat citroensap. zet 2 uur in de koelkast. garneer de borden met de garnaalbereiding,de veldsla,het bieslook en de radijsjes in de vorm van een vlinder.
nodig voor 4 personen: ----------------------- 2 bosjes groene asperges 200 gram grijze garnalen 3 eierdooiers 2 soeplepels water sap van een halve citroen 200 gram boter 1 dl room kervel,peper en zout
stoom de asperges tot ze gaar zijn en spoel ze af in koud water. laat de boter smelten. klop op een zacht vuurtje de eierdooiers op met wat water en citroensap tot ze gaar zijn. werk dan op met de gesmolten boter. warm de room op en laat tot de helft inkoken. voeg op het laatste moment de garnalen toe. meng deze bereiding door de mousseline. breng op smaak. warm de asperges op in een klontje boter en serveer ze met de garnalenmousseline. versier met plukjes kervel.