neem 300 gram rauwe zalmcarpaccio of snij flinterdunne plakjes van verse rauwe zalm. marineer de plakjes met suiker,zout en 2 eetlepels gehakte dille. laat dit een uurtje in de koelkast rusten. maak een dressing door een potje magere kwark te mengen met 2 eetlepels alpro soya,2 eetlepels gehakte bieslook en het sap van een halve citroen. kruid met wat zwarte peper en zout. smeer vitelma op het broodje en beleg met de zalmcarpaccio. lepel de dressing over de zalm en strooi er geraspte rode biet overheen. klaar en smullen.
bereiding -------------- roer de boter met de poedersuiker tot de massa zacht is. voeg er de losgeklopte eiwitten aan toe. roer er de gezeefde bloem en het snufje zout aan toe. warm de oven voor op 140 graden. spuit langwerpige reepjes op bakpapier op enige afstand van elkaar. bak de koekjes op 140 graden tot de randen goudbruin zijn en het binnenste nog lichtgeel. laat afkoelen op bakblik. lekker krokant.
voor grotere hoeveelheden zijn volgende nodig ------------------------------------------------ 500 gram bloem 500 gram boter 500 gram poedersuiker 10 eiwitten 50zakjes vanillesuiker snufje zout
bereiding --------------- verwarm de oven voor op 170 graden. meng alle ingredienten samen in een grote pot tot een geheel. maak er kleine drolletjes van el leg ze op de bakplaat. laat ze 20 minuten op 170 graden in de oven zitten tot ze goudgeel zijn.laat drogen op de bakplaat en klaar.