Vandaag een goede dag op het werk gehad en ik dacht ik ga eens vroeg naar huis. Dat was natuurlijk zonder rekening te houden met "De Lijn".
Sinds 1 september hebben zij een nieuwe dienstregeling waar veel bussen en soms zelf volledige lijnen zijn geschrapt en andere lijnen een totaal andere route hebben gekregen. Dit allemaal omdat de lijn moet besparen.
Dit had dus als gevolg dat ik een half uur moest wachten op mijn bus, terwijl die vroeger om het kwartier reed. Tijdens het wachten zijn er een tiental bussen voorbij gereden met de melding "geen dienst". Uiteindelijk kwam er dan toch een bus waarmee ik mee kon en ik kon natuurlijk heel de rit rechtstaan. En dan had ik nog geluk, want enkele halten verder was de bus zo vol dat er een hoop volk aan de halte moest blijven staan om weeral een half uur te wachten.
Ik begrijp goed dat er af en toe besparingen nodig zijn, maar als er mensen moeten blijven wachten aan een bushokje (die tegenwoordig ook niet veel meer voorstellen) terwijl er tien lege bussen voorbij rijden dan snap ik niet waar er bespaart wordt. Dit is totaal geen reclame voor de lijn en op deze manier zullen ze klanten verliezen en nog meer moeten besparen.
Even een voorbeeld waarom de lijn niet te gebruiken:
Ik woon op iets meer dan 10 kilometer van het werk. Met de auto doe ik hier een kwartier over, met de fiets 35min en met de bus 45min + de wachttijd aan het bushokje . Dat terwijl ik opgepropt zit (als ik al kan zitten) en dan dikwijls nog vervoerd word door één of andere wegpiraat.
Als je het mij vraagt dient de lijn dringend een andere richting te kiezen.