Terwijl de landbouwers nog volop aan het oogsten zijn, kan ik zeggen dat de oogst hier bijna binnen is. Alleen een deel van onze aardappelen zit ook nog in de grond. Als men een grote groententuin heeft en de opbrengst valt goed mee, dan kan men een deel weggeven of inmaken. Ik weet ook wel dat verse groenten van het seizoen nog altijd het lekkerst zijn.Doch tomatensoep van eigen gekweekte tomaten smaakt in de winter ook niet slecht. en een paar keer per maand zelf ingemaakte boontjes raken hier ook gauw opgegeten. Of appelmoes of peren zelf ingemaakt zijn even lekker of die uit blik of diepvries. Ik ben op dat gebied waarschijnlijk wat ouderwets want ik maak nog in in weckpotten. Ik vind namelijk dat voor bepaalde producten die men moet bewaren steriliseren nog altijd de beste inmaakmethode is. Voor andere groenten verkies ik dan weer de diepvries. Men kan ook niet alle oogst invriezen of men zou een aantal diepvriezers nodig hebben en die verbruiken ook elektriciteit. Wij hebben er trouwens ook al twee staan. Daar wij ook ver van de dorpskom wonen hebben wij ook steeds een voorraad vlees zitten, waarvan ook een deel kip van eigen kweek. Zo zie je maar waarin mijn tijd de voorbije twee maanden ook gekropen is.