Foto
Inhoud blog
  • vis bestella
  • gehakte briwat
  • kip briouate
  • msemen
  • Beghrir (Marokaanse pannekoek
  • Aardappelbroodjes
  • Marokkaanse sesam-anijsbroodjes
  • donuts
  • appelcake
  • Categorieën
    De wereld van de Marokkaanse vrouw
    Voorwoord
    Salaam ou alaikoum, Ik wil jullie allereerst een korte schets geven waarover mijn blog voornamelijk gaat. Ik ben een Marokkaanse vrouw die heel erg van koken houdt. De traditionele Marokkaanse keuken is zeker en vast mijn lievelingskeuken, maar in mijn vrije tijd experimenteer ik met gerechten om zo tot een eigen creatie te komen. Ik doe dit natuurlijk met heel veel zin en wil daarom graag ook mijn recepten met mijn bezoekers delen. Ik hoop dat jullie hier inspiratie kunnen opdoen en ik zal mijn best doen van zo duidelijk mogelijk de bereidingswijzes neer te pennen bij de gerechten en mocht er toch iets niet echt duidelijk zijn dan mag je steeds je vraag stellen. Verder zou ik het heel erg op prijs stellen als je een reactie achter laat als je al dan niet iets hebt uitgeprobeerd. Mijn keukenhoekje is momenteel nogal bepertk maar inshallah naar de toekomst toe wil ik zoveel mogelijk erop plaatsen. Wa alaikoum salaam
    20-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip briouate
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    *       15 vellen Pastilla

    *       2 kipfilets gehakte

    *       1 eiwit

    *       25 g boter , gesmolten

    *       2 eetlepels eetlepels olie

    *       1 wortel geraspte

    *       1 prei, fijngesneden

    *       1 snufje nootmuskaat

    *       1 eetl gember

    *       1 eetl  zoete rode paprika

    *    1 eetlp. gehakte peterselie

    *       1 eetlepel citroensap

     

     

     bak de prei in hete olie met geraspte kippenvlees gedurende 10 minuten . Voeg geraspte wortel , kruiden en laat 5 minuten koken .

    Haal van het vuur en voeg gehakte peterselie en citroensap. Meng goed en laat afkoelen. Snijd het vel in 3 stroken pastilla breed genoeg .

    Plaats een strook folie op aanrecht . Aan de hoge kant , verwijdert u twee eetlepels van de vulling . Vouw door het geven van een driehoekige vorm , dan blijven het vouwen van de briouates , eenmaal links, dan rechts , houd rekening met zijn driehoekige vorm te behouden.

    Snijd de overtollige folie af , rijg het einde met het eiwit en probeer te brengen in de plooi van de laatste briouates goed sluiten.

    Herhaal dit proces totdat alle vulling. Laag aan beide zijden van elk briouates gesmolten boter en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak op 180 ° C.

    20-09-2010 om 21:22 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehakte briwat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    *       500 gehakt rundvlees

    *       3 stengels bleekselderij , in blokjes gesneden

    *       3 wortelen in dunne reepjes gesneden

    *        20 bladerdeeg  kan meer zijn

    *       130 ml water

    *       2 eetlepel maïzena

    *       2 eetlepel harissa

    *       zout, peper , komijn

    *       frituurolie

         

     

     

     

    Bak het gehakt met peper , komijn en zout.

    Giet het mengsel van water , maïszetmeel en harissa , voeg dan groenten.

    Kook ongeveer 10 minuten op laag vuur.
    Cool de vulling brioautes .

    20 briouates maken de bladeren van gebak vouwen .

    Bak met een beetje olie tot ze bruin plakken.

    Vouwen briouates


    1 - Rol het bladerdeeg uit vellen, 2 bij 2 , op uw aanrecht .
    Stap 1 Bereid briouates
    2 - Neem 1 / 2 in filodeeg in de lengte, vouw de zijkanten naar het midden om een rechthoekig band te verkrijgen.
    Stap 2 Bereid briouates
    3 - Verwijder het midden van het bladerdeeg vel een beetje van de vulling preparaten die bestemd zijn voor briouates .
    Bereid briouates 3e graad
    4 - vervolgens gevouwen in een driehoek en zorg ervoor dat de vulling te voegen.
    Bereid briouates 4de etappe




    20-09-2010 om 21:33 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    27-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vis bestella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 500 gr zalm
    250 gr zeevruchten
    2 rode paprika's
    1 stengel prei
    1 ui
    1 teentje knoflook
    Koriander en Ma3dnous
    200gr rijstvermicelli
    een koffielepel sambal
    1 knorr visblokje
    scheutje soyasaus
    scheutje citroensap
    gember
    zwarte peper
    zout

    Je snijdt de ui, knoflook, prei en de paprika's fijn en doet deze met wat olie in een kookpot.
    Fruit deze even aan en voeg de zeevruchten toe.
    Daarna kruid je alles en voegt ook de soyasaus en het citroensap toe.

    Ondertussen laat je de vermicelli weken in kokend water.
    Als de zeevruchten gaar zijn en de groenten ook dan zet je je vuur hoger zodat de saus zich bindt en bijna opdroogt.
    Voeg nu de vermicelli toe en meng dit goed.
    :

    Dan neem je de zalm en snijd deze in stukjes.
    Neem een klein uitje, wat ma3dnous en wat koriander, snijdt deze goed fijn en meng deze met de zalm.
    Kruiden met zout, gember en  sambal.
    Bak de zalm gaar in wat olijfolie.

    Neem fillodeeg en snijd elk blad in 4 stukken +

    Vul het fillodeeg,gebruik daarvoor een bord, een soepbord.
    Eerst 3 blaadjes met tussen elke blaadje wat gesmolten boter, vulling erin en de flappen toevouwen, hierop wat boter, leg hierop een blaadje en draai de bestilla dan om en zet deze op je bakplaat.
    Dus je gebruikt per bestillaatje 1 groot blad!!
    Bakken tot ze goudbruin zien, ook de bovenkant besmeren met wat gesmolten boter
    http://www.youtube.com/watch?v=_zHBMxChA6E

    27-09-2010 om 21:22 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)


    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs