Voorwoord Salaam ou alaikoum,
Ik wil jullie allereerst een korte schets geven waarover mijn blog voornamelijk gaat. Ik ben een Marokkaanse vrouw die heel erg van koken houdt. De traditionele Marokkaanse keuken is zeker en vast mijn lievelingskeuken, maar in mijn vrije tijd experimenteer ik met gerechten om zo tot een eigen creatie te komen. Ik doe dit natuurlijk met heel veel zin en wil daarom graag ook mijn recepten met mijn bezoekers delen.
Ik hoop dat jullie hier inspiratie kunnen opdoen en ik zal mijn best doen van zo duidelijk mogelijk de bereidingswijzes neer te pennen bij de gerechten en mocht er toch iets niet echt duidelijk zijn dan mag je steeds je vraag stellen.
Verder zou ik het heel erg op prijs stellen als je een reactie achter laat als je al dan niet iets hebt uitgeprobeerd.
Mijn keukenhoekje is momenteel nogal bepertk maar inshallah naar de toekomst toe wil ik zoveel mogelijk erop plaatsen.
Wa alaikoum salaam
27-09-2010
vis bestella
500 gr zalm 250 gr zeevruchten 2 rode paprika's 1 stengel prei 1 ui 1 teentje knoflook Koriander en Ma3dnous 200gr rijstvermicelli een koffielepel sambal 1 knorr visblokje scheutje soyasaus scheutje citroensap gember zwarte peper zout
Je snijdt de ui, knoflook, prei en de paprika's fijn en doet deze met wat olie in een kookpot. Fruit deze even aan en voeg de zeevruchten toe. Daarna kruid je alles en voegt ook de soyasaus en het citroensap toe.
Ondertussen laat je de vermicelli weken in kokend water. Als de zeevruchten gaar zijn en de groenten ook dan zet je je vuur hoger zodat de saus zich bindt en bijna opdroogt. Voeg nu de vermicelli toe en meng dit goed. :
Dan neem je de zalm en snijd deze in stukjes. Neem een klein uitje, wat ma3dnous en wat koriander, snijdt deze goed fijn en meng deze met de zalm. Kruiden met zout, gember en sambal. Bak de zalm gaar in wat olijfolie.
Neem fillodeeg en snijd elk blad in 4 stukken +
Vul het fillodeeg,gebruik daarvoor een bord, een soepbord. Eerst 3 blaadjes met tussen elke blaadje wat gesmolten boter, vulling erin en de flappen toevouwen, hierop wat boter, leg hierop een blaadje en draai de bestilla dan om en zet deze op je bakplaat. Dus je gebruikt per bestillaatje 1 groot blad!! Bakken tot ze goudbruin zien, ook de bovenkant besmeren met wat gesmolten boter http://www.youtube.com/watch?v=_zHBMxChA6E