Voorwoord Salaam ou alaikoum,
Ik wil jullie allereerst een korte schets geven waarover mijn blog voornamelijk gaat. Ik ben een Marokkaanse vrouw die heel erg van koken houdt. De traditionele Marokkaanse keuken is zeker en vast mijn lievelingskeuken, maar in mijn vrije tijd experimenteer ik met gerechten om zo tot een eigen creatie te komen. Ik doe dit natuurlijk met heel veel zin en wil daarom graag ook mijn recepten met mijn bezoekers delen.
Ik hoop dat jullie hier inspiratie kunnen opdoen en ik zal mijn best doen van zo duidelijk mogelijk de bereidingswijzes neer te pennen bij de gerechten en mocht er toch iets niet echt duidelijk zijn dan mag je steeds je vraag stellen.
Verder zou ik het heel erg op prijs stellen als je een reactie achter laat als je al dan niet iets hebt uitgeprobeerd.
Mijn keukenhoekje is momenteel nogal bepertk maar inshallah naar de toekomst toe wil ik zoveel mogelijk erop plaatsen.
Wa alaikoum salaam
11-09-2010
Ingrediënten klassieke slagroomtaart 100 gram suiker 2 x 100 gram hazelnootstukjes (krokant 6 eiwitten 6 eidooiers 60 gram boter 50 gram bloem boter om in te vetten bloem om te bestrooien 750 mililiter slagroom 1 flinke eetlepel suiker chocolaatjes verschillende vruchten Bereidingswijze klassieke slagroomtaart Verwarm de oven niet voor. Klop de boter in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor. Laat dan de suiker er geleidelijk inglijden. Blijf net zo lang kloppen tot een lichtgele schuimige massa ontstaat en de korrels suiker zijn opgelost. Klop in een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk. Schep de bloem en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel en spatel de eiwitten er voorzichtig doorheen. Vet een springvorm in, met het deeg vullen en in de oven plaatsen. Dan pas aandoen en verwarmen tot 140 graden Celsius. Neem Na 60 minuten bakken de vorm uit de oven laat deze uitdampen en afkoelen. Klop de slagroom stijf en voeg steeds een deel van de suiker toe. Snijd de koude taart eenmaal doors, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen. Gebruik de rest van de room om op de boven- en zijkanten te strijken. Druk de krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten en strooi de rest over de bovenkant. Versier de bovenkant van de taart met schijfjes chocolaatjes en vruchten: Aardbeien, kiwi, druiven naar keus
. 150 g suiker 1 zakje vanillesuiker 150 g boter of margarine 3 eieren 2 appels
Smelt de boter, voeg suiker en vanillesuiker toe en goed mengen. Scheid de eieren. Voeg de eierdooiers toe en meng. Voeg de bloem toe en meng. Voeg tenslotte de eiwitten toe en meng.
Gebruik en ingevette en bebloemde platte vorm. Giet er de helft van het deeg in. Leg de hele vorm vol met appelschijfjes. Bedek de appeltjes met de rest van het deeg.
120 g fondant chocolade 120 g zachte boter 80 g bloem 200 g suiker 4 eieren
Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Meng in een kom de bloem, suiker en de eieren. Roer er daarna de gesmolten chocolade onder. Giet het deeg in een ingevette vorm en bak gedurende 25 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
4 eieren 2 bakpoeder 1 vanilliesuiker 1 glas olie 1 glas suiker of zoetstof 500 gram fijne tarwegriesmeel 3 potjes danone zonder suiker
Bereiding:
Je doet de eieren in een mengkom en mix het. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten bij en mix je het ongeveer 5 minuten goed. Dan doe je de griesmeel er bij en mix je het tot het beslag mooi smeuïg wordt. Wanneer het mixen gedaan is vet je de vorm met boter in en giet het deeg daarin en bak de cake. Na het bakken kan je ter decoratie de cake besmeren met confituur en bestrooien met cocosrasp, amandelschaafsel.