Foto
Inhoud blog
 • Van witte koeien enzo
 • wij mannen
 • Merlijn
 • bumba is voor janetten
 • grote mensen logica
  Over mijzelf
  Ik ben thorben
  Ik ben een man en woon in bij mijn mama en papa (castello del thorben) en mijn beroep is full time onderzoeker.
  Ik ben geboren op 20/02/2007 en ben nu dus 17 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: bumba, mijn tut, overal onder en op kruipen, MAMA voor de voeten lopen.
  Rondvraag / Poll
  mag Thorben s middags zo lang slapen als hij wil
  ja natuurlijk
  t zal wel zijn
  als da ventje wilt slapen laat hem dan slapen
  wie maakt er nu zijn eigen kind wakker?
  Bekijk resultaat

  Laatste commentaren
 • Terug? (Annie)
      op spanje
 • WIE is er hier onbeleefd??? (Sandra)
      op schoolverlater
 • baby (Annie)
      op groot geheim
 • Huh??? (Sandra)
      op groot geheim
 • aan sandra (isma)
      op per opbod
 • Startpagina !
  la vie de Thorben
  dagelijkse beslommeringen van een (baby) peuter
  17 JANUARI Nieuwe foto's op picasaweb (zie link foto's van mezelf)!!!
  31-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een doodgewone zondag?

  Vandaag had mama van de morgen besloten da we gingen zwemmen dus werde zowel papa als ik uit ons bed getrommeld want als mama tegenwoordig iets in haar koppeke heeft zitten zit het ook ni ergens anders.
  Eens in het zwembad kon het wa mij betreft ni snel genoeg gaan maar da was weeral zonder mama gerekend want zij had in haar koppeke gestoken da ik eerst zwembandjes aanmoest en zoals ge weet als in haar koppeke zit ...
  Volgens papa word ik nu ook olympisch kampioen zwemmen maar hopelijk heeft hij zijn zinnen nog ni gezet op Londen 2012. en da alleen omda ik het zwembad zonder verpinken afliep of "zwom" gelijk mama zegt "op zijn hondjes" of watertrappelde. Nuja met zwembandjes en een vlotter rond mijn buik was da ni echt een kunst. Soms zetten ze mij in mijn zwemband zoda ik  samen met mama of papa kon zwemmen. Ik het ne stomme gele baby zwemband maar er was daar een meisje en die had een koele paardjeszwemband en die mocht ik die ni pikken ook ni nada ik eerst gans het zwembad was overgestoken. dan kwam ze gewoon achter mij en draaide mij om. De lepe.

  Vervolgens heb ik mama en papa versteld doen staan met alles wat ik op een dag leer. Eerst heb ik de blikjes, onder papa's profesionele begeleiding in de vuilbak gekiept. En toen een beetje later Mama haar blikje opwas heb ik papa den weer onder mijn profesionele begeleiding meegetroond naar de vuilbak. Ook heb ik vandaag helemaal alleen een lege fles in het rek voor lege flessen gaan leggen. En ik ben erachter gekomen da de poef aan het raam uitermate geschikt is om auto's en machines te bewonderen.
  Maar vooral heb ik mama doodgelukkig gemaakt. Het zit nl zo in alle boekjes van 'jonge ouders' al een tijdje staat da ik toren zou moeten bouwen. Tot nu toe heb ik mij beperkt tot afbreken van torens, maar geen haar op mijn hoofd dat er over peisde er mij zelf moe voor te maken. Vandaag terwijl ik auto's zat te bewonderen besloot ik op een doods momentje mama haar kaarsen te stapelen dan de eerste keer een grote stabiele toren en mama door het dolle heen. Weer mee met de boekskes weer voor op de boekskes en weer een koppel knuffels rijker.

  Maar vanavond bij het avondeten bleek nog maar eens hoe leep mijn mama in feite is. Ik had besloten weer een staaltje etensprotest tentoontestellen en mama had besloten da ik zou eten. en gelijk ge weet alst in haar koppeke....
  dus ik begin met protest en wat doet mama ze pakt een 2de bord kapt daar 3/4 van mijn eten in geeft papa en haarzelf een lepel en mij mijn potje met de rest van mijn eten en mijn lepel. Ik volledig euforisch over mijn vermeende overwinning. en terwijl ik klodder (volgens mama) of bronsel (volgens papa) geven ze mij om beurten een hapje. Maar ik, onnozelaar dak ben, zo in de wolken met mijn potje en lepel open toch wel ni telkens mijne mond om van da stom oranje ding voor mijn ogen af te zijn zodak kan voort knoeien. Ik was zelfs zodanig afgeleid da mama zelfs nog eens mijn bord had bijgevuld en da ook da ver opwas voor da mijn frank viel en ik eindelijk terug aant protesteren viel. da in samenspel met mama's en papa's 'flinke Thorben zo veel gegeten'! Jah.... ze lachen er nog een beetje mee ook....

  31-08-2008 om 20:01 geschreven door Thorbiño  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROTEST!!
  na het gebruik van het woordje neen ben ik inmiddels overgestapt op het etensprotest.
  Nu ja overgestapt, ik combineer hé daar ik toch ni gans den dag eet.
  Maar toen er vanavond gegeten werd probeerde ik mijn nieuw soortement protest dus uit
  en het werkt
  nu ja redelijk
  nada ik stijfkoppig mijn kop draaide als er eten aankwam, krijste naar alles en nog wa (ni de beste manier moet ik zeggen want mama's commentaar was "alsde uwe mond dan toch kunt openen om te roepen kunde tegelijkertijd eten ook), en het weg en uit de handenslaan van de lepel werd ik gewoon in mijn park gedropt.
  zomaar, zonder enige wroegingen als kers op de taart gingen zij nog voort eten ook!
  Bon kmocht UITEINDELIJK van mama terug aan tafel want die had door da ik vandaag gewoon helemaal zelf wou eten en ni eerst eten krijgen en daarna de rest zelf doen.
  da ging. Ook redelijk totda ik ook da beu was en mijn bord gewoon omdraaide en al mijn eten op mijn tafel kieperde en vol belangstelling de Snoepie op de bodem van mijn bord bewonderde. (weeral volgens mama moeten er dringend babyborden komen zonder tekeningen om zulke fantasietjes van mijnentwege te onderdrukken, onnodig mede te delen da ik ook daartegen protesteer)
  Nada ik dan nog even met mijn lepels in mijn eten morste besloot ik dan maar op zijn varkens te eten, da is zonder lepel, zonder handen gewoon rechtstreeks van de tafel pakken met mijn mond.

  mama begint meer en meer te geloven in de chineese horoscoop en wou da ik in het jaar van t konijn geboren was, of de hond, oft paard of eenderd wa maar ni het jaar van het VARKEN

  30-08-2008 om 20:01 geschreven door Thorbiño  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.proffesioneel gebruik van het woord "neen"

  Ik zie hier en daar rondom mij een redelijk amateuristisch gebruik van het woordje "neen"
  tot nu toe heb ik in stilte geprotesteerd of onder luid gekrijs maar ondertussen heb ik in stilte geoefend op het gebruik van het woordje "neen" en nu heb ik dat helemaal onder de knie! Mama's en papa's enthousiasme over het feit da ik weer een nieuw woordje ken is al een beetje aan het afnemen.
  maar bon mijn les in het gebuik van het woordje 'neen'
  1) bij de vraag 'gaan we een beetje gaan slapen?' antwoord  'neen' draai u om en ga spelen
  2) bij de mededeling 'we gaan wa dodo gaan doen' antwoord kordaat en iets luider 'Neen!' schud met u hoofd en ga alsnog gaan spelen.
  3) bij de vraag 'gaanwe dan een flesje drinken en dodo doen?' antwoord 'neenneen' (pas op das een strikvraag ze stellen in feite 2 vragen dus antwoord ook duidelijk 2 maal en ondersteun dit door heel krachtig met je hoofd te schudden.
  4) bij de mededeling 'gaan we een properebroek aan doen' roep 'Neen!' en loop hard weg terwijl je met je hoofd blijft schudden (pas op bij deze actie bestaat de kans dat je valt of ergens tegenloopt want als je met je hoofd schud zie je niet goed, en als dat gebeurt hebben ze u vast en krijgde toch een propere broek)
  5) bij de vraag 'wil je een koek' antwoord 'Ja' (idd) als ze u dan een koek geven  zeg dan 'neen' en wijs ostentatief naar de cake of koekjesdoos en zeg 'DA'
  6) bij de zin 'kom es bij papa' antwoord 'neen' en blijf koppig doorspelen of gewoon zitten of staan maar beweeg vooral niet
  7) als ze u medicatie willen geven zeg dan 'neen' blijven ze aandringen zeg dan luider en duidelijker 'NEEN' schud krachtig met je hoofd en sla het potje met een krachtige beweging uit mama's hand.

  dit zijn de beginprinciepes van het profesioneel gebruik van het woord 'neen' voor beginners. Hoogstwaarschijnlijk kan ik jullie binnenkort reeds een vervolgcursus aanbieden voor gevorderden

  al even hoogstwaarschijnlijk tot groot jolijt van mama

  29-08-2008 om 20:40 geschreven door Thorbiño  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wafels delen
  mama is wel trots dat ik gemakkelijk deel
  maar aan mama haar trots zijn blijkbaar grenzen
  da wou ik vandaag toch merken toen ik mijn wafels met océan aant delen was
  en vooral toen Océan daarna niets anders meer wou eten dan wafels, en zekers geen aldi kattebrokken meer.

  waar mama blijkbaar ook ni mee gediend is, is als ik zélf het pak wafels pak
  of misschien was't omda ik 2 wafels ineens in mijn mond aant proppen was da kan ook.

  maar gesmaakt hebben ze wel

  28-08-2008 om 21:47 geschreven door Thorbiño  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geitjes
  ik ben vanmiddag naar Tante Renate geweest
  samen met tante Renate en Debbie ben ik naar de kinderboerderij gegaan
  daar liepen geitjes en geitjes zeggen "mêêêêh" dus ik zeg ook "mêêêh"
  Tante Renate vertelt dit vol trots aan mama
  Ik zwijg als vermoord
  Terug thuis zit ik met mama op mijn kamer te spelen ik pak mijn paard en zeg "paard" ik pak een schaap en zeg "mêêêêh"

  mama vreest nu dat Tante Renate nog geen schaap van een geit kan onderscheiden en vraagt zich af in hoe verre het nog pedagogisch verantwoord is dat ik daar nog es ga logeren

  28-08-2008 om 21:42 geschreven door Thorbiño  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's
  mama is weer es in de wolken hoor
  en da gewoon om da ik voor de eerste keer bewust en luidop zei 'PAPA' en naar de foto van mama en papa wees die aan de muur hangt.

  Bon ik laat ze maar in de waan.
  Ten eerste weet ik allang dat die foto daar hangt
  ten tweede weet ik al evenlang  dat da papa en mama zijn die daarop staan
  en ten derde hoe legde u moeder in godsnaam uit dat ge nog nooit geen zin had  om da voordien te zeggen

  en dan vooral  de clou van de zaak moet ik haar uitleggen da ik haar weer ferm bij haar *$** heb?
  Ik STOND nl op mijn schommelpaard net toen mama haar recht zette en ik haar mond zag bewegen om 'Thorben poepezit' te zeggen zeg ik "PAPA" en wa denkt ge?
  kreeg ik onder mijn voeten?
  wel neen ik kreeg ter plekke een staande ovatie en een dikke knuffel....

  28-08-2008 om 21:31 geschreven door Thorbiño  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.patsboempaukeslag deel 8 mét spoorloze tut
  Klik op de afbeelding om de link te volgen vanavond wou ik op mij loopstoel kruipen nu ik heb die nooit mogen gebruiken om te leren lopen maar werd die wel gebruikt om mijn ballen in op te bergen.
  bon soit vanavond wou ik daar dus opkruipen
  da mocht dus ni van mama dus wat doet ze ze vouwt die stoel op en zet hem uit de weg
  wa doe ik? ik sta daar toch op
  wat doet die stoel? die rolt weg
  wat doe ik nu weer? ja vallen natuurlijk
  gevolg: een dik blauw en geschaafd oog eheel veel tranen
  en een spoorloze tut mama heeft het huis onderste boven gekeerd geen een van mijn honderd tutten is tevoorschijn gekomen

  28-08-2008 om 00:00 geschreven door Thorbiño  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 poten te kort

  2 poten heb ik te kort voor alle fun van de wereld
  volgens mama heb ik geen poten maar benen maar ook in da geval heb ik er 2 te kort.

  Bij oma mogen de hondjes aan de kachel lekken, zomaar, zonder da oma ook maar het minste zegt
  als ik da doe ......

  Thuis mogen de katten in de bomen klimmen, zomaar, zonder da mama of papa ook maar het minste zeggen
  als ik da doe.....

  lachen ze mij uit

  nu nog wel, omdak ni ver geraak

  maar den dag dat het mij lukt hoor ik ze al roepen 'NEEN Thorben voetjes op de grond'

  27-08-2008 om 00:00 geschreven door Thorbiño  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mama zegt: "poepezit"
  "Thorben poepezit" of  mama zegt "poepezit"
  Da moet ongeveer de meeste godgeklaagde zin zijn die ik naar mijn hoofd krijg.
  Ge moogt mij nu es uitleggen waarom ne mens zijn huis vol zetels en stoelen zet als ge er niet moogt op staan. Of waarom zetels leuningen hebben als ge er niet moogt op klimmen.
  Of waarom het verboden zou zijn om op uw schommelpaard te staan als ge daardoor net aan da loszittend stukje papier kunt zodat get van de muur kunt scheuren.
  Of waarom ge ni in u eetstoel zou mogen rechtstaan als ge net daardoor iets kunt zien wat anders net uit uw blikveld valt.
  of waarom ge niet op uw fiets zou mogen rechtstaan als mama of papa u duwen.
  Of waarom ge niet in bad zou mogen staan om net dat stuk speelgoed te pakken da ge op voorhand zijt vergeten mee te nemen of gewoon om alle pottekes en busjes en flesjes int water te keilen of om de sproeier te pakken te krijgen, liefst als hij aanstaat. Of nog om mama of papa een dikke knuffel te geven.
  Of waarom zoude in godsnaam ni op de tuintafel mogen staan om alle wasspelden rond te smijten.

  Waarom heb ik in godsnaam 2 benen gekregen denken ze als 't is om gans den tijd op mijn poep te zitten??

  26-08-2008 om 18:56 geschreven door Thorbiño  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug naar oma
  omda mama en papa vandaag moesten werken en papa zijn verlof niet is goedgekeurd ging normaal ging oma vandaag komen babysitten.
  Maar omda oma vindt da mama ook moet kunnen slapen heeft ze gevraagd of papa mij gisteren naar bij haar kon brengen en oma zou mij dan dinsdag terugbrengen. (mama had zaterdag de vroege zondag de late en maandag weer de vroege en ik was ni van plan haar te laten slapen)
  Volgens mama is oma haar motief ni zo altuistisch maar ist gewoon omda ze mij mist.
  kweet ni precies wa ervan waar is maar ik persoonlijk ga voor de 2de optie die streelt mijn ego meer.

  25-08-2008 om 23:28 geschreven door Thorbiño  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

  36 maand 2,5 jaar 96,cm 13,510
  Ninke10 maand 74cm 8kg 510
  THORBEN
  geboorte: 52,5cm 3,830kg
  13 dagen 54 cm 4,340kg
  1 maand 56,5 cm 4,960kg
  2 maand en half 62 cm 6kg
  4 maand 65,4cm 6,500kg
  5 maand 67cm 6,800kg
  7 maand 71,5cm 8,760kg
  9 maand 74 cm 9,840kg
  1 jaar 79cm 10,800kg
  15 maand 82,7cm 11,400kg
  2 jaar 92 cm 12,500kg
  2,5 jaar 96,cm 13,510
  Francientje   Ninke

  7 weken en 5 Dagen    15,1 mm
  12 weken 5,7 cm of 7,4 mét benen
  17 weken 19 cm
  22 weken en 3 dagen 26 cm
  26 weken en 4 dagen 32 cm
  32 weken 40 cm
  36 weken 47 cm
  39 weken 49 cm
  40 weken 50,5 cm
  geboorte 7 november 2008
  54,5 cm 3,810kg
  1week 3,830 kg
  12 dagen 4kg 060
  17 dagen 55,5 cm 4kg 240
  gehoortest: heel goed
  4 weken en 4 dagen 57,5 cm 4kg700
  5 weken en 6 dagen 59 cm 4kg880
  9 weken 60 cm en 5kg 520
  bijna 4 maand 65cm en 6kg420
  5 maand (op de kop) 68cm en 6kg 880
  10 maand 74cm 8kg 510
  NUMMER 3

  23sept 09 7 weken en 2dagen: 11,9mm
  21 okt 09 11 weken en 5 dagen: 51,2mm
  wat is de moeite op het wereldwijdeweb?
 • foto's van mezelf (bijgewerkt op 17 januari)
 • het leven van Benne en Fries
 • Lander en Victor
 • mama haar blog
 • de mama van Lander en Victor
 • zus haar commentaar

 • Gastenboek
 • proficiat
 • gefeliciteerd!
 • proficiat
 • scherven
 • aangrijpend

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Archief per week
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 26/09-02/10 2005


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs