Onze 1ste GPS wandeling of voor de meer gevorderden geocaching genaamd was ondanks het aanhoudende slechte weer van de laatste weken een echte meevaller. De inschrijvingen bleven uit tot de laatste dagen en even vreesde ik voor een goeie afloop van de namiddag.
Maar uiteindelijk konden we toch starten met 30 deelnemers een getal waar we eigenlijk al van droomden bij het opstarten van deze activiteit.
De weergoden waren ons deze dag zeer goed gezind, om 13u30 was het nog aan het regen om 14u00 bij de aanvang trok de hemel open en evolueerde zo in een stralende namiddag. Na een korte uitleg van het toestel en een testje volgde dan het serieuze werk.
Sommigen hadden al wat last bij de eerste zoekopdracht, maar met een telefonische ondersteuning werden ze terug op het goede spoor gezet.
Dat spoor verliep niet altijd probleemloos ook de modderige paden zorgden voor een extra moeilijkheid.
Na 70 kwam de eerste groep terug aan het startpunt, nu was het tijd om de heuse schat te zoeken.
Na wat gepuzzel vonden ze de juiste coördinaten om deze te vinden, zo fier als een gieter kwamen ze dan terug met de buit.
Achteraf kon iedereen nog een glaasje Cava nuttigen met een lekker stukje cake die Martine gebakken had.
We konden de dag afsluiten met een brede glimlach en de gedachte om dit komend werkjaar terug te organiseren.
Op 29/04 gaan we om 14u00 van start met een GPS wandeling in het Hooggoed bos te Stratem in Aalter . We kampen met een aantal groepjes tegen elkaar voor het vinden van de heuse schat. Deze kan natuurlijk alleen maar uitgegraven worden wanneer de juiste coördinaten zijn gevonden en ingegeven in jullie GPS toestel. Aan de winnaars van deze namiddag kunnen we een leuke attentie overhandigen.
Het bos en de parking vind je langs de baan Aalter /Maria-Aalter (Stratem) op de linker kant. Bij regenweer zorg je best voor aangepast schoeisel.
Duurtijd van de wandeling +/- 90 Kostprijs: kwb leden 2.50, niet leden 3.50.
Na afloop is er voor iedereen nog een hapje en een drankje inbegrepen.
Inschrijven voor 23/04 bij Nico Smessaert brugstraat 42 9880 Aalter 0485/590630 of op rek.nr BE98 890 - 0241204 - 93 met vermelding van naam en aantal personen: lid/N lid. info: nico.smessaert@telenet.be en www.bloggen.be/kwb_aalter_Center
PLAATSEN ZIJN BEPERKT!!!!!
PS je hoeft echt geen professor te zijn om met zon toestel te werken
Op onze kindernamiddag waren 26 kindjes ingeschreven voor de paaseierenraap.
Dit jaar deed de paashaas zijn intrede op een heuse steekkar (met dank aan Walter Vanderbeken) voortgeduwd door boerke Bart. Na enkele malen het Vrijhof te zijn gepasseerd kwamen alle kinderen in de stemming om met de paashaas te stoeien.
Daarna mochten alle kleintjes op zoek naar woorden die dan gebruikt werden in ons paasverhaal,
de paashaas en het gouden ei.
Eens dit verhaal verteld, was het tijd om de eitjes te gaan zoeken in de tuin van de paashaas. Met razende snelheid liepen alle kinderen heen en weer in de tuin gevolgd door een huppelende paashaas. Even later waren alle eitjes gevonden en was het tijd voor enkele fotoschots.
De paashaas was van het vele gehos moe en ging wat uitrusten in zijn zetel, dit was ook het moment om afscheid te nemen van de kindjes.
Voor hen was het echter nog niet gedaan want zij konden nagenieten van een lekkere pannenkoek.
Tijdens het smullen door werden uit de prachtige tekeningen 2 winnaars getrokken die we een mooie prijs overhandigden.
De gelukkigen waren bij de jongentjes Yoran Lambert en bij de meisjes Veranneman Elise.
Voor het huiswaarts keren kreeg iedereen nog een zakje met Paaseitjes toegestopt.
Deze namiddag hadden we veel glunderende gezichtjes gezien,
iets waar we als kwb vereniging fier mogen op zijn.
Op zaterdag 31/03 om 14u00 tekenden we allen present (op 2 na) om onze verwenavond voor de partners goed voor te bereiden.
Na het doornemen van de gerechten was het tijd om even te bezinnen bij een kopje koffie en een lekkere opgerolde koek gemaakt ten huize Linda, onze coach.
Daarna gingen we voluit aan de slag elk met zijn specifieke gerechten.
Naarmate de tijd vorderde hing er steeds meer en meer een aangename geur in de zaal van gebakken koekjes en vlees, verse soep enz Het uur van de waarheid naderde en alhoewel de gasten verwacht werden om 19u00 mochten we de eersten toch een 15 tal minuutjes eerder verwelkomen.
Roger Van Vynckt die was ingeschreven voor de cursus en door ziekte deze niet kon volgen mochten we samen met zijn vrouw en met veel plezier toch ontvangen als gasten.
Tijdens het nuttigen van de aperitief konden dan ook de hapjes geproefd worden.
Eens aan tafel volgden de verschillende gangen zich verder op telkens met een glaasje witte of rode wijn naar keuze.
Bij de koffie konden we nog een degustiefje aanbieden als afsluiter.
Menu
Aperitief: Bleu Azure
Lepeltje Mozzarella, kwarteleitje Tonnate en peer geitenkaasje met honing
Witloofroomsoep met garnaaltjes
Asperges à la Flamande
Varkenswangetjes met krieken gevulde peertjes en kroketjes
Lenteafsluiter met Cointreau
Koffie met speculoosfantasie
We kunnen terugkijken op een toffe, gezellige en smakelijke avond en daar doen we het natuurlijk voor.
Deze avond leverde ons ook een nieuw lid op en Marc De Vrient en zijn vrouw Linda boden zich spontaan aan om mee te helpen op onze komende sneukeltoer.
Maar niet alleen de kookkunsten worden aangescherpt ook de woordenschat gaat erop vooruit, al gehoord van slagboter?
Laatstgenoemde Linda weet er alles van .
Niets dan goed nieuws, hopelijk kunnen we er volgend jaar terug een vervolg aan breien dus reclame maken is de boodschap.
Na de verschillende vleesbereiding in de vorige kooklessen was het nu de beurt voor de afdeling vis. Weerom was het een menu om duimen en vingers af te likken.
Wil je eens een tv opname bijwonen van Blokken? Dat kan in de ENG Videohouse te Vilvoorde, deze is heel goed bereikbaar met de wagen en ligt op 10 wandel afstand van het station. De opnames gebeuren op: 23/24/26/27/30 april en 3/4 mei telkens in de namiddag van 14u00 tot 17u00. Bij aankomst krijgt elke persoon er nog 2 drankbonnetjes bovenop die tijdens de pauze kunnen geconsumeerd worden. Reserveren kan tijdens de kantooruren op 02 709 07 67 of via email blokken@demensen.be of op de website www.een.be/blokken
De lessen beginnen steeds meer en meer hun vruchten af te werken, de routine zit er al goed in. Alles loopt vlot, tot groot joleit van de huisgenoten zelfs de afwas (hopelijk ontsaan er nu geen rellen). Ditmaal proefden we terug een schitterend menu voor 8.50.
Aperitiefhapjes: gevulde kerstomaatjes. kaasappelflapjes. Voorgercht: peertjes met Roquefort Soep: witlofvélouté met mascarpone. Hoofdgerecht: lamsgebraad met salieroomsous en aardappelpure. Dessert: ricota en mascarponecreme. citroenmousse met bosvruchten.
Ook deze keer werden we aangenaam verrast met de samenstelling van het menu en natuurlijk de bereiding ervan. Eenvoudig te verwoorden: lekker echt lekker voor 12 euro. Aperitiefhapjes: champignons met kaasvulling. warm geitenkaasje. Soep: broccolieroomsoep met bospaddestoelen. Tussengerecht: aspergegebakje met kaas. Hoofdgerecht: eendenborst met sinaasappel, protsaus en gefrituurde aardappelschijfjes. Dessert: gepocheerde peertjes met speculaasijs. citroenmousse met Wortegemsengelei.
Na een goede start maakten we ons klaar voor de volgende beproeving in de keuken.
Het eerste gespreksonderwerp was weliswaar niet de vorige kookles of wie heeft de vorige menu thuis al eens geprobeerd maar wel de grote alcoholcontrole aan het Bellemse sportcomplex. Alhoewel er toch een paar glaasjes wijn genuttigd werden tijdens de les kon niemand betrapt worden op een glaasje teveel.
Toch wel verstandige mensen bij de kwb hé.
Maar er werd ook nog lekker gekookt die avond voor 10.90
- Aperitiefhapjes: krokante toast met haringsalade en appeltjes roerei met zalm en prei
- Soep: spruitjes soep met spekblokjes
- Tussengerecht: slaatje van St.-Jacobsvruchten met appel en sinaasappel.
- Hoofdgerecht: Ardeens gebraad met wortelpuree.
- Dessert: gevulde appel met noten en honing. tiramisu met sinaasappel
De eerste kookles is terug een feit geworden, 12 gegadigden voelen zich geroepen om terug alles
te geven in de keuken. We zijn met iets minder dan de vorige jaren maar dat zal de pret zeker niet bederven. Het was leuk om verschillende anciens terug te zien, het was ook fijn enkele nieuwe gezichten te mogen verwelkomen.
Het beschreven menu van de eerste les koste amper 9.5
Aperitiefhapjes: opgevulde mini-croisants met spek en prei
belegde stokbroodsneetjes
Soep: wortelsafraansoep
Tussengerecht: gekonfijt witlof met scampi Hoofdgerecht: varkenslende met ananas, appeltjes en rijst
Dessert: panna cotta met perziken
chocolademacarons
Alle kinderen tot 10j vergezeld van één volwassene.
Op zaterdag 07 april om 14u00, kostprijs: 1.50/ kind voor kwb leden, niet leden 2.50
Daarvoor krijg je een drankje, een pannenkoek en paaseieren zoeken
in de tuin van de Paashaas.
Inschrijven voor 01 april bij Grammens Jean-Luc venakker 55 Aalter Tel 0473 89 84 99
info jeanluc561@euphonynet.be / www.bloggen.be/kwb_aalter_center
Ik ..schrijf in voor het paaseieren rapen. x kinderen kwb lid aan 1.50 = .
x kinderen niet lid aan 2.50 = ..
x volwassenen gratis
Adres en telefoon .
Email ...