krieleniers
Zoeken in blog


Inhoud blog
  • Grote Kippenboek wint publieksprijs Boon
  • Haantjesclub Maurice Vanhooren
  • De Ronde van Ardooie/Kortemark  -   Kalender 2024-2025 
  • Speelkalender verbond Vlaamse Kraaiers
  • Krieleniers traditie leeft nog !
  • Het hanenzetten bestaat al meer dan 150 jaar
  • Kalender seizoen 2023 + 2024
  • Speelkalender Vla Kra en verbond Ardooie Kortemark
  • Speelkalender 2021-2022
  • Kortste hanenseizoen sedert …
  • Lodewijk Deleu maakte filmdocument over de krieleniers
  • Hanenzettingen 2019 - 2020
  • Hanengekraai
  • Krieleniers in Kruisem
  • Vriendenzetting Harelbeke was succes
  • Start krielenier-seizoen in beeld
  • Kalender hanenzettingen 2018 - 2019
  • Terug een hanenzetting in Harelbeke
  • Promo-hanenzetting in Waregem
  • Promo hanenzetting op Gaverke Waregem


    Laatste commentaren
  • kreleniers prijskampen (marc wackenier)
        op Oproep : Wie weet meer over de Krielenierssport
  • afscheid van Willy (bernard)
        op VTM toont vergeten volkssport
  • afscheid van Willy (bernard)
        op VTM toont vergeten volkssport
  • aaa (dgkjfdkjdf)
        op AKRIBO Gewesten anno 1958
  • op focusWTV (ber)
        op Hanenzettingen opgenomen in Vlaamse inventaris immaterieel erfgoed

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    informatie over een bijna verdwenen volkssport
    23-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canteclaer kraait Deinze feestelijk wakker
    (Aankondiging hanenzetting door John De Vlieger in het Nieuwsblad )
    DEINZE - De vijfjaarlijkse Stoet van Canteclaer trekt op zondag 21 mei voor de 24ste keer door de straten van Deinze. De folkloristische optocht waarin zo'n 1.200 figuranten opstappen zet de stad al 55 jaar op de kaart als dé Europese pluimveestad. Feestdag start met oude volkssport 'hanenzetten'.

    Typischer en origineler kan het niet: op zondagmorgen 21 mei, de dag dat Canteclaer en zyn gevolg door Deinze trekt, worden de inwoners van de pluimvee-stad, wakker gekraaid door Canteclaer zelf. Dat gebeurt door het organiseren van een ouderwetse 'hanenzetting'.

    "Deinze is als stad van de kip en de haan ook jarenlang een van de hoofdsteden geweest van de volkssport die het 'hanenzetten’was en nog altijd is", zegt Jolien Verroeye, tot voor kort vaste medewerker bij de Erfgoedcel POLS en nu verbonden aan het Mudel of Museum voor Deinze en de Leiestreek. "Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw is dit fenomeen verdwenen uit onze contreien. Enkel in Olsene, Zingem en Kruishoutem wordt nog af en toe een hanenzetting georganiseerd. Toch merkten we de jongste tijd opnieuw meer interesse voor deze bijzondere volkssport. Vandaar dus deze hanenzetting op de dag van Canteclaer." "Wie nieuwsgierig is naar deze volkse bedoening waarbij krielhaantjes in een hanenbak gedurende 1 uur om ter meest kraaien, kan dit komen bekijken op zondag 21 mei vanaf 9.30 uur in de achtertuin van het Erfgoedhuis en Museum Fonds Gentiel De Smet in de Tolpoortstraat 79."

    "In samenwerking met nog actieve kraaimaatschappijen pakt de Erfgoedcel Leie Schelde van POLS uit met een zetting. De best kraaiende haan en zijn baasje krijgen een passende Canteclaerprys uitgereikt." Vroeger was hanenzetten een volkssport. De jongste jaren was dit gebeuren bijna niet meer aanwezig in de regio. Maar op Cantedaer mogen de hanen nog eens kraaien.

    Vriendenzetting
    De demonstratiezetting werd in de Kraaikrant van Christian Dierick aangekondigd als een ‘vriendenzetting’ of ‘Canteclaerzetting’. Het was een zetting voor drie- en vierledige hanen afzonderlijk, aangeboden aan alle liefhebbers van welke bond ze ook mogen zijn. Bloem voor iedere winnaar van de reeks en een speciale prijs voor ieder deelnemer geschonken door Canteclaer. Iedereen prijs op regelnummer. De zetting werd georganiseerd in samenwerking van de Erfgoedvereniging Pols, het Canteclaercomitee en de Vlaamse Kraaihanenliefhebbers De.Vla.Kra. Omdat het om een gewone vriendenzetting gaat, mogen niet-aangesloten liefhebbers ook deelnemen met niet-geringde hanen. De zetting heeft plaats in de achtertuin van het Museum Fonds Gentiel De Smet, Tolpoortstraat 79 te Deinze. Deze zetting gaat dus niet door in café, maar er wordt voor de gelegenheid wel gezorgd voor koffie en andere drank. Inleg is 1,5 euro per haan.

    Uit Facebook : Speciaal voor de Canteclaer stoet komen een aantal hanenkraailiefhebbers hun volkssport demonstreren. Normaal loopt het seizoen van september tot eind maart en in onze regio zijn er nog wekelijks hanenzettingen op zondagvoormiddag bij één van de verenigingen in Kruishoutem, Zingem of Kanegem. De liefhebber wint met de haan, die over één uur het meest geldige kraaien heeft laten optekenen. Er zijn ook nog wekelijks zettingen in het West-Vlaams verbond van Ardooie. In Limburg bestaat het hanenzetten ook, maar dan in andere vorm waarbij de liefhebber wint die vooraf het dichtst het aantal kraaien van zijn haan, heeft kunnen raden. Het hanenzetten is erkend als Vlaams immaterieel erfgoed.

    In Deinze stond deze voormiddag n.a.v. de Canteclaerstoet een hanenzetting op het programma. Het was een vriendenzetting in samenwerking met de Vlaamse Hanenkraailiefhebbers. Bezoekers konden nog eens genieten van de speciale sfeer bij deze oude volkssport of volksgebruik, die veel gelijkenissen vertoond met het vinkenzetten. De geschiedenis van dit volksgebruik gaat terug tot de tweede helft van de 19de eeuw.

    Winnaars van de zetting in Deinze waren Vanhove-Naessens uit Waregem met ruim 2500 kraaien bij de drieledige kraaiers en Willy Degrijze bij de vierledige kraaiers. Aan de zetting namen liefhebbers deel van de maatschappijen uit Zingem, Kanegem en Kruishoutem. Afspraak werd gemaakt om te proberen om eind dit jaar ook een vriendenzeting te organiseren in Waregem. Het hanenseizoen loopt normaal vanaf september tot maart.

    Uitslag

    Uitslag van 21 mei 2017 in Deinze ter gelegenheid van de Canteclaerstoet

    Drieledige
    Prijs regelnummer Ringnummer Liefhebber Mij getal
    1 3 16418 Naessens-Vanhove Zi 2695
    2 2 16024 Ghijselinck Irene Zi 2455
    3 1 16347 Deckers Jean Zi 2406
    4 4 15040 Blieck- Dierick Kr 2205
    Vierledige
    1 6 16338 Degrijse Willy Ka 1500
    2 8 10399 Peirens Fernand Kr 1463
    3 7 16350 Naessens-Vanhove Zi 1454
    4 5 16334 Vanpouke Germain Ka 1378
    Dank aan alle liefhebbers en aan het bestuur van de Pols Freddy Blieck

    23-05-2017, 12:03 geschreven door joske  

    Reageer (0)

    14-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canteclaer-feesten met ludieke hanenzetting
    Op zondag 21 mei 2017 beleven we in Deinze de Stoet van Canteclaer. Dit evenement zal zoals voorheen tienduizenden mensen naar de hanenstad lokken. De folklorestoet van Canteclaer zelf omvat kleurrijke praalwagens en trucks, waarbij de originaliteit van de versieringen en de variatie aan gratis gadgets telkens opnieuw door het publiek worden gesmaakt. Meer dan 2 km aan publiciteitswagens trok tijdens de vorige editie (2012) door de straten van Deinze.

    De naam Canteclaer zou verwijzen naar de Europese rol die de Deinse kippenmarkt speelt. Canteclaer is de centrale kippenfiguur uit het Middelnederlandse dierenepos "Van de Vos Reynaerde". Deze Dietse versie is immers de meest befaamde van alle Europese Reynaertverhalen (zoals "Le Roman du Renard", "Reineken Fuchs", Isengrimus" e.a.). In november 1961 besloot het "Comité van Canteclaer" een stoet in te richten met als thema de kiekenmarkt en tijdens het weekend van 7-8 april 1962 beleefde men de eerste Canteclaerfeesten !!

    Prins Canteclaer stelde meteen twee reuzen voor : Leonardus Canteclaer, handelaar in soepkiekens, en Eugenie Coppens, handelaarster in kraaiers. In een optocht die hierop volgde werden de Prins en de reuzen aan de bevolking voorgesteld. Zondag 8 april was de hoogdag van Deinze met om 14u. de eerste reklamestoet met meer dan 200 wagens van 75 firma’s en de folklorestoet om 16 u. met vijfendertig groepen en negenhonderd figuranten. De kranten van 9 april raamden het aantal toeschouwers op 20.000. De feesten werden een meerjaars evenement en ook de laatste editie in 2012 kende een massale belangstelling.

    Op zondag 21 mei is er weer een Canteclaer-hoogdag en voor dit Chinese jaar van de Haan wenst men de haan zelf nog meer in de verf te zetten. Daarvoor rekenen de organisatoren ook op de hanenliefhebbers. Er wordt op zondag 21 mei om 10 u. een ludieke zetting georganiseerd in de tuin van het Museum Fonds Gentiel De Smet in de Tolpoortstraat 79 in Deinze. Ze rekenen op zoveel mogelijk hanenliefhebbers, die hun haan in de rij zetten en het hanenzetten demonstreren. Wie doet mee. Neem contact op met Freddy Blieck of Christian Dierick
    zie Canteclaer

    14-02-2017, 14:06 geschreven door joske  

    Reageer (0)

    03-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophokplicht
    Volgend weekeind zijn er heen hanenzettingen, wegens een algemene ophokplicht voor pluimvee. Sedert gisterenmiddag donderdag 2 februari geldt de ophokplicht voor pluimvee ook voor particulieren. Aanleiding is het vaststellen woensdag - voor het eerst in veertien jaar – van vogelgriep bij een hobbykweker uit het Oost-Vlaamse Lebbeke. Sedert 10 okotober er al een ophokplicht op het volledige Belgische grondgebied van kracht, maar die gold enkel voor professionele pluimveehouders. Bovendien gold er een uitzondering voor loopvogels. Toen werden de hanenzettingen al een week afgelast, maar omdat het verbod niet gold voor particulieren gingen de hanenkraaiwedstrijden nadien weer gewoon door.

    Maar vanaf donderdagmiddag wordt die maatregel uitgebreid. “Alle pluimvee, loopvogels inbegrepen, en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, moeten opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) worden om zo alle contact met wilde vogels te vermijden”, meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Die ophokplicht geldt voor heel België. Bovendien worden ook verzamelingen van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels verboden. Ook de hanenzettingen vallen dus onder de noemer van verzamelingen van pluimvee. Die maatregel heeft ook gevolgen voor markten.

    03-02-2017, 16:35 geschreven door joske  

    Reageer (0)

    21-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM toont vergeten volkssport
    Het verschijnen van het item ‘hanenzetten’ in het nieuws van vorige zaterdag 19 maart 2016 op VTM vervangt alle bureaucratie of het met documenten bewijzen van activiteit inzake het embleem van ‘Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed’. Het kabinet van cultuurminister Gatz wil vijf jaar na het toekennen van de titel ‘het hanenzetten’ al weer schrappen van de lijst. We moesten dat vernemen langs de pers, die blijkbaar zelf geen probleem had om ons te vinden en het nog bestaan van het oude volksgebruik te verifiëren.

    We werden twee weken geleden voor meer informatie over de oude Vlaamse volkssport gecontacteerd door een reporter van De Zondag. Pas uit zijn bijdrage op zondag 13 maart 2016 vernemen we wat het probleem is. Daar wordt Vlaams parlementslid Sabine Vermeulen (NVA) geciteerd : “Wie op die lijst staat, moet zelf maatregelen nemen om het behoud te verzekeren. Precies zoals de garnaalvissers in Koksijde doen. Maar helaas voelt niemand zich geroepen om de zorg voor het hanenzetten op zich te nemen.”< /p> Dat het volksgebruik ondanks de soms moeilijke omstandigheden nog niet is uitgestorven is juist het bewijs dat een aantal figuren de zorg voor hun volkse liefhebberij op zich nemen. De zetting van vorige zondag in Kanegem kan al model staan. De Statiekraaiers in Kanegem is een betrekkelijk jonge vereniging in het officieel verbond van Vlaamse Kraaihanenliefhebbers. Die bond bestaat verder nog uit de Beekkraaiers Kruishoutem en de Cartouchekraaiers Zingem. Verder zijn er in West-Vlaanderen ondermeer nog de Molenkraaiers init Moere-Gistel, de Markhovekraaiers in Kortemark, enz. We zagen Willy Degryse de zetting leiden. Zo heeft elke vereniging heeft zijn organisatoren en trekkers, die ervoor zorgen dat de hanenliefhebbers tussen september en maart elke zondagvoormiddag kunnen samenkomen en hun haantje kunnen laten spelen. Catherine De Stoop gaf enkele jaren geleden de liefhebberij nog een nieuwe elan. Haar vader Prudent De Stoop speelde al met de kraaihaantjes in de jaren 50. Zij volgde ook het voorbeeld van het haar oom Dees De Stoop omstreeks 1970 met contacten tussen de krieleniers van Oost- en West-Vlaanderen en de kraaihanenliefhebbers in Limburg.

    Zoals ook in de nieuwsreportage van VTM aan bod komt, biedt het Vlaams Gewest noch andere instantie geen enkele financiële ondersteuning voor dit stukje Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed. Toch toont het VTM-nieuws nogmaals duidelijk dat dit volksgebruik echt erfgoed is en waarom ‘het hanenzetten’ die titel verdient. Uit de bijdrage in De Zondag vernemen we nog van minister Gatz (Open VLD) : “Het beleidskader voorziet op dit moment niet dat een als erfgoed erkend volksgebruik terug wordt geschrapt van de lijst van Immaterieel Erfgoed. Maar bij het actualiseren ervan zal het dynamisch karakter van de inventaris centraal staan”. We begrijpen dat politici zich graag bezighouden met regulering, zelfs als dit naar Kafka leidt. Er is voor de hanenkraailiefhebberij geen enkele toelage of andere steun verbonden aan de titel. Zoeken de politici een stok om de eenvoudige volkse mensen, die hanenliefhebbers zijn, in hun fierheid te treffen? Het volksgebruik is al tientallen jaren aan het uitsterven, maar zal met enig begrip en misschien echte steun ook nog wel jaren kunnen blijven worden uitgeoefend…


    Kunnen we nog even teruggaan naar de VTM-uitzending zelf. Voor de sfeer zelf van de hanenzetting langs het voetbalveld in Kanegem verwijzen we naar de beelden zelf van de nieuwsuitzending van vorige zaterdag. Zie http://nieuws.vtm.be/moet-je-zien/183328-hanenzetten-een-vergeten-volkssport Iedereen die ooit een hanenzetting heeft meegemaakt, voelt hierbij nostalgie en verbondenheid met dit stukje erfgoed.

    Gedurende een uur tellen hoeveel keer de hanen kraaien: dat is in een notendop waar hanenzetten om gaat. Vroeger was het een populaire volkssport, maar nu is het bijna helemaal verdwenen. “Het gekraai van krielhanen tijdens een hanenzetting, dat is een geluid dat we misschien binnenkort niet meer zullen horen.”, aldus journalist Klaas Danneel, “De hobby is met uitsterven bedreigd. Streepjes zetten telkens de haan kraait, dat zet jongeren niet echt meer aan de zondagmorgen.”

    Rene Ghyselinck : “ Ze gaan uit tot 10 u s’morgens en ze gaan maar weg om 23 u.. Ze kunnen niet meer met de hanen spelen.”

    Daarom dreigt de volkssport van de lijst van het immaterieel cultureel erfgoed geschrapt te worden. Om daarop te blijven staan moet je jaarlijks documenten invullen. Maar de krieleniers willen zich daar niet meer bezighouden omdat ze er te weinig voor terugkrijgen. Vraag aan Willy Degryse (Statiekraaiers Kanegem) : Erfgoed wil dat zeggen dat jullie gesteund worden? “ Financieel nergens, niets. We moeten rondkomen met tombola’s de zondagvoormiddag. We zijn een uitstervend ras aan het worden, denk ik… Latten op de grond. Ringcontrole voor alle hanen.”

    In de jaren 60 was hanenzetten wel nog populair met meer dan drieduizend leden. Daar blijven daar nu slechts 200 van over. Alleen in Limburg en een paar regio’s in West- en Oost-Vlaanderen bestaat het nog. Maar ook daar verdwijnt de traditie.

    Voor een mooi slot zorgt Pedro Declercq en zijn haan: “Ik zou het heel spijtig vinden. Dat zou een hobby minder zijn. (haan kraait…) en hij ook. Hij zou het ook spijtig vinden.”



             

    21-03-2016, 15:45 geschreven door joske  

    Reageer (2)

    13-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschap van de Vlaamse Kraaiers in Kruishoutem
    Vorige zondag 6 maart 2016 organiseerden de Vlaamse Kraaihanen liefhebbers hun Kampioenschap van België in café Rembrandt bij Patriek en Elske in Kruishoutem. De bond is momenteel een samenwerkingsverband van de verenigingen in Kanegem, Zingem en Kruishoutem. Het kampioenschap is het sluitstuk van het seizoen, dat start in september. Wekelijks zijn er in deze regio afwisselend hanenzettingen, georganiseerd door één van deze verenigingen. Het is één van de gewesten waar in Vlaanderen nog kraaihanenzettingen worden ingericht.

    De afgelopen weken waren er ondermeer ook nog zettingen in het Westvlaams verbond Ardooie-Kortemark-Gistel bij de Markhovekraaiers in Kortemark, de Molenkraaiers in Moere-Gistel, Woumen, Poeke, Lotenhulle, Ichtegem, ... Herinneren we er hier ook aan dat het hanenzetten ook wordt beoefend in Limburg, dan wel op een andere speelwijze. In Oost- en West-Vlaanderen komen de hanen in de rij in het straatbeeld in afzonderlijke bakken en wint de haan met het meest aantal kraaien over één uur (in bepaalde ongure omstandigheden 30 minuten). In Limburg wordt gespeeld in vooraf opgestelde hokken in een zaal of binnenplaats en wint de speler die het best het aantal kraaien kan voorspellen, die zijn haan zal kraaien over de vooraf vastgestelde betrekkelijk korte speelduur. Er wordt in Limburg ook gespeeld met andere minder kraaiende hanen dan de atletische krielhanen in het Westelijk Vlaanderen. In Nederland zijn beide speelwijzen bekend.

    Het kampioenschap in de omgeving van café Rembrandt, Waregemsesteenweg 32 in de eiergemeente Kruishoutem ging door over twee categorieën, nl. voor de hanen met drieledige kraai en deze met minstens vierledige kraaien. Deze stonden afzonderlijk in de rij. Er waren 21 deelnemers en door ongure weersomstandigheden werd gespeeld over 30 minuten. Kampioen bij de drieledige kraaiers werd Jean Deckers van de club uit Zingem en dit met het fabelachtige 2038 kraaien in een half uur. Bij de vierledige won de haan van het duo Naessens-Vanhove, eveneens van Zingem, met 1155 kraaien. Het was dit jaar een bijzonder jaar voor de club uit Zingem, want met Pedro Declerck kwam ook de kleine kampioen, winnaar van de tweede reeks, uit hun midden.

    Uitslag Kampioenschap van België 2016 :

    21 hanen waarvan 6 drieledige en 15 vierledige
    30 min gespeeld
    Drieledige
    Plaats Regelnr Ringnr Liefhebber Mij getal
    1 2 15043 Deckers Jean Zi 2038
    2 5 15680 Naessens- Vanhove Zi 1615
    3 3 15037 Callewaert Eddy Ka 1612
    4 6 15045 Dhaenens Guiliomme Ka 1475
    5 4 14063 Warniers Jacques Kr 880
    6 1 15033 Van Belle Rita Ka 500

    Vierledige

    1e reeks
    1 16 15672 Naessens- Vanhove Zi 1155
    2 18 13628 Vanpoucke Germain Ka 1005
    3 13 15725 Bossuyt Roland Ka 955
    4 7 15712 Martens Julien Ka 916
    5 17 15722 Degrijse Willy Ka 914
    6 14 15704 De Meijer Antoine Ka 903
    7 11 13630 Martens Julien Ka 900
    2e reeks
    1 10 15666 Declercq Pedro Zi 850
    2 8 10399 Blieck- Dierick Kr 835
    3 12 15720 Coussens Daniel Zi 829
    4 20 15703 Bossuyt Melissa Ka 738
    5 9 14058 Dhaenens Guiliomme Ka 718
    6 19 15697 De Vos Bram Kr 645
    7 21 15695 Blieck- Dierick Kr 600
    8 15 15714 Bouckhout Sylvère Ka 370
    Kanegem 12 hanen; Zingem 5 hanen en Kruishouthem 4 hanen
    Proficiat aan de kampioenen, Dank aan allen
    (met dank aan hanenliefhebber Freddy Blieck)

    https://www.facebook.com/PolsLS/videos/588233494564421/

    13-03-2016, 15:10 geschreven door joske  

    Reageer (0)

    02-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep! Documenteren Hanenzetten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Erfgoedcel Leie Schelde zet een éénmalige inzamelactie op touw waarbij over heel Vlaanderen oproepen wordt om materiaal en informatie aan te leveren over het hanenzetten/zingen/kraaien. Bedoeling is om het nog bestaande netwerk anno 2014 in kaart te brengen en waar mogelijk een 'erfgoedgemeenschap' bereid te vinden om het hanenzetten verder op de immaterieel cultureel erfgoedkaart te zetten. Voorlopig is er namelijk geen trekker meer die deze volkssport bewust wil borgen. 

    Er zijn nog enkele kernwerkingen actief, in Oost-, West-Vlaanderen en Limburg. Indien daaruit niemand opstaat, zullen aanleunende gemeenschappen bevraagd worden zoals bvb. Avibo, of meer lokaal, het Canteclaercomité (het genootschap dat vijfjaarlijks een stoet organiseert met de haan in een hoofdrol) ... Heb je informatie over deze volkssport? Beeldmateriaal, maar ook getuigenissen en anekdotes zijn welkom!

    Alle info wordt geïnventariseerd en zo veel mogelijk worden ontsloten via de lokale erfgoedbanken. Wie nog informatie heeft en dit wil laten registreren, digitaliseren en/of ontsluiten kan zich wenden tot de lokale erfgoedcel of erfgoedcel Leie-Schelde (info@egcleieschelde.be). 
    (auteur: EGC Leie Schelde) 

    http://erfgoedcelleieschelde.tumblr.com
    http://www.immaterieelerfgoed.be/Detail/wat/128/representation_id/143

    02-10-2014, 00:00 geschreven door joske  

    Reageer (0)

    Archief per week
  • 24/03-30/03 2025
  • 25/11-01/12 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 14/08-20/08 2023
  • 22/08-28/08 2022
  • 16/08-22/08 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 23/09-29/09 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 21/03-27/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/09-05/10 2014
  • 07/05-13/05 2012
  • 25/07-31/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 11/01-17/01 2010
  • 26/10-01/11 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 08/09-14/09 2008
  • 08/10-14/10 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail krielenier

    Druk oponderstaande knop om mij uw informatie te melden.


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Facebook hanenkraaiers
  • e-waregem
  • linkpagina (zie 'krieleniers-vinkeniers')
  • Klubkraaiers Zingem
  • Wikipedia
  • hanenkraaimuseum


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs