Rasp de komkommer zeer fijn. Bestrooi met p en z en laat een tijdje rusten. Giet het overtollige vocht weg. Meng daarna met platte kaas, de geperste knoflook en de gesnipperde bieslook.
Tip: maak dit gerecht een dag op voorhand, dan is de smaak veel intenser.
Geen kwamkwammertjes, maar nu: KOMKOMMER!!! : een lekker receptje gevonden en uitgetest! Koude komkommersoep met peterselie
Ingrediënten voor 4 personen
1 komkommer,1 teentje knoflook, geraspt ;1/2 bosje platte peterselie;200 g roomkaas; peper en zout; 4 el room 250 ml groentebouillon, afgekoeld voor de afwerking: room / peterselie / peper bereiden: Schil de komkommer, snijd hem doormiddel en lepel de zaadjes eruit. Snijd in halve blokjes. Blender en voeg de knoflook en peterselie toe. Doe de roomkaas erbij, de peper en het zout. Voeg de room en bouillon toe en pureer tot een romige soep.
serveer: Garneer de soep met een toefje room, peterselie en grof gemalen zwarte peper.