kookpotje LV
blog met kookpotje
kookpotje..., je ontdekt wel iets!
07-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog komkommer...

Tsasikie:

500 g magere platte kaas, 1 komkommer,3 teentjes knoflook, kruiden: bieslook,peper, zout.

Rasp de komkommer zeer fijn. Bestrooi met p en z en laat een tijdje rusten. Giet het overtollige vocht weg. Meng daarna met platte kaas, de geperste knoflook en de gesnipperde bieslook.

Tip: maak dit gerecht een dag op voorhand, dan is de smaak veel intenser.

07-06-2011 om 11:59 geschreven door kookpotje

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog komkommer...

Komkommersla met dille-dressing en rode ui

Ingrediënten:

1 komkommer, 1 klp. Zeezout, 5 takjes dille, 1 dl yoghurt, , sch. dragonazijn, 1 rode ui, peper, zout.

Werkwijze:

Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd deze in dunne plakjes, bestrooi met zeezout en laat +/- 2 uur in de ijskast staan.

Giet het vrijgekomen vocht weg en vermeng de komkommerplakjes met in dunne reepjes gesneden rode ui.

Meng yoghurt, room, dragonazijn, fijngehakte dille, peper en zout met elkaar

Schep dit mengsel door de komkommer of serveer apart

07-06-2011 om 11:58 geschreven door kookpotje

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.komkommer
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geen kwamkwammertjes, maar nu: KOMKOMMER!!! :
een lekker receptje gevonden en uitgetest!
Koude komkommersoep met peterselie

Ingrediënten
voor 4 personen

1  komkommer,1  teentje knoflook, geraspt ;1/2  bosje platte peterselie;200 g roomkaas; peper en zout; 4 el room
250 ml groentebouillon, afgekoeld 
 voor de afwerking: room / peterselie / peper
bereiden:
Schil de komkommer, snijd hem doormiddel en lepel de zaadjes eruit. Snijd in halve blokjes. Blender en voeg de knoflook en peterselie toe. Doe de roomkaas erbij, de peper en het zout. Voeg de room en bouillon toe en pureer tot een romige soep.

serveer:
Garneer de soep met een toefje room, peterselie en grof gemalen zwarte peper.

07-06-2011 om 11:55 geschreven door kookpotje

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


Archief per week
  • 06/06-12/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Ingrediënten (Maria Claessens)
        op Ingrediënten

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs