blog met kookpotje kookpotje..., je ontdekt wel iets!
25-05-2011
Zwaardvis met aspergerijstsla
't Is weekend, de buurvrouw loopt binnen... zeg, heb je iets te doen vanavond? ik moet nog koken en heb zin om het recept van Jeroen Meus uit te proberen, zin om dit samen te doen? OK. Het recept kunnen we aanpassen met wat we in huis hebben(beetje fatasie). Alleen zeekraal en gember hebben we nog aangekocht. Zwaardvis met aspergerijstsla ingrediënten de marinade: 3 eetlepels sojasaus 1 eetlepel rijstazijn hebben we vervangen door witte balsamicoazijn 2 eetlepels honing 1 scheutje sesamolie de rijstsla 250 g klassieke rijst (of basmati) de asperges en de zeekraal: 1 bussel witte asperges zout 200 g zeekraal 30 g verse gember 1 sjalot (of enkele lente-uitjes) grillen en afwerken: 4 stukken zwaardvisfilet (150 g/portie, 1 tot 2 cm dik) de zwaardvis hebben we vervangen door wilde zalm uit onze diepvries olijfolie De bereidingswijze is te vinden op de site van "Dagelijkse kost" Het was de moeite! lekker en gezellig met een glaasje witte wijn hadden we een gezellige avond