Kookles voor mannen 15 december 2008
Menu: Hazenrug in roomsaus met boswachtersaardappelen,
vijg en gestoofde selder
Siberische omelet
1. Hazenrug in roomsaus met boswachtersaardappelen, vijg en gestoofde selder
Benodigdheden voor 4 personen: 2 ontvliesde hazenruggen
4 vijgen
4 plantjes voetselder
400 gr. aardappelen
200 gr. spekreepjes
200 gr. champignons
vetstof
pezo
1 dl room
suiker
een scheutje Cognac
fond van wild
gehakte bieslook
Bereiding:
Bak de hazenruggen snel aan, kruid, flambeer en zet ze 10 minuten in een hete oven. Houd ze nadien warm.
Deglaceer de braadpan met de wildfond, voeg de room toe en laat de saus inkoken tot de gewenst dikte.
Schik de vijgen op een ovenvaste schotel, bestrooi met wat suiker en warm ze op in de oven.
Schik de voetselder op een schaal en warm ze op in de oven.
Bak de in schijfjes gesneden aardappelen met de spekreepjes en de chapmpignons.
Bordafwerking:
Haal de hazenrugfilets van het been en schik 1 filet op het bord met de vijg, de selder en de aardappelen.
Overgiet het vlees met de saus en werk af met gehakte bieslook.
2. Siberische omelet
Benodigdheden 4 personen: confituur naar keuze
12 boudoirkoekjes
12 bollen ijsroom
likeur naar keuze
8 eiwitten
fijne suiker
bloemsuiker
Bereiding:
Smeer op de bodem van een ovenschotel een laagje confituur.
Leg daarop de boudoirs en besprenkel deze met likeur.
Klop de eiwitten met de suiker zeer stevig op .
Verdeel de bollen ijs op de koekjes.
Besmeer de ijsroom ruim met het opgeklopte eiwit.
Strooi er wat bloemsuiker over.
Zet de schotel in een zeer hete oven om het eiwit te bakken en te kleuren.
Haal de schotel uit de oven en flambeer het geheel met likeur.
Smakelijk!
14-12-2008 om 21:07
geschreven door janneke 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
|