Kookles voor mannen 17 november 2008
Menu: Pompoensoepje met gevulde scampi en koriander
Everzwijnragout met spek, boontjes en Dauphine aardappelen
1. Pompoensoepje met gegrilde scampi en koriander
Benodigdheden voor 4 personen: 1 kleine pompoen
1 grote ui
1 wit van prei
kippenbouillon
12 scampi
1 dl room
pezo en vetstof
Bereiding:
Snijd een garnituur van een stuk pompoenvlees.
Was en snijd de overige groenten, stoof ze even aan in wat vetstof en kruid met pezo.
Bevochtig met water en bouillonblokjes en kook de soep gaar in ongeveer 30 minuten.
Mix de soep.
Gril de scampi.
Voeg bij de soep de gegrilde scampi, de gegaarde pompoenblokjes en de koriander.
Schenk de soep in het bord. voeg een soeplepel opgeklopte niet gesuikerde room toe en versier met een takje koriander.
2. Everzwijnragout met spek, boontjes en Dauphine aardappelen
Benodigdheden 4 personen: 1 kg everzwijnvlees van de bil
200 gr. spekreepjes
250 gr. boschampignons
150 gr. prinsessenboontjes
6 sjalotten
2 el aalbessengelei
vetstof en pezo
marinade van 1 l rode wijn, 1 ui, 1 wortel, 1 teentje knoflook
Bereiding:
Marineer het in stukken gesneden everzwijnvlees gedurende 24 tot 48 uur.
Haal het vlees uit de marinade en dep droog.
Braad het aan in wat vetstof.
Bevochtig met de gezeefde marinade en stoof gedurende 1 ΒΌ uur.
Stoof ondertussen de gesneden sjalotten, bospaddestoelen, spekreepjes en geblancheerde prinsessenboontjes = garnituur.
Werk het geheel af met de aalbessengelei.
Bind de saus en voeg de garnituur toe.
Serveer met de Dauphine aardappelen.
Dauphine aardappelen:
2/3 puree zonder melk mengen met
1/3 soezendeeg en
bakken in frituurvet.
16-11-2008 om 14:31
geschreven door janneke 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
|