Mix de boter met de suiker en het eigeel glad. Meng bloem met bakpoeder en voeg beetje bij beetje toe (niet alles in 1 keer!). Is het te droog, doe er dan wat water bij, is het te nat, dan wat bloem. Vorm een samenhangend deeg dat niet aan je handen plakt en laat een half uur in de koelkast rusten.
Rol dan 3 rollen van het deeg van ong 2-3 cm dikte. Smeer in met eiwit en rol ze door de amandelen. Snijd die in dikke plakjes van 2 cm en draai ze op hun zij.
Druk met de achterkant van een pollepel een kuiltje in het midden en vorm ze mooi rond.
Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Haal ze uit de oven en druk nogmaals het kuiltje in met de steel van je pollepel. Leg ze op een rooster om af te koelen. Vul de kuiltjes met jam naar keuze.
1 pot Abrikozenjam (je kan ook andere nemen als je wilt)
Kokos
Bereiding:
Klop de suiker en vanillesuiker met de eieren schuimig en voeg de olie toe. Doe dan de maizena en bakpoeder erbij en meng goed. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen (*niet in een keer erbij gooien, want elke bloem is anders, de ene keer heb je meer nodig en de andere keer juist minder!) totdat je een mooi zacht deegje hebt. Maak hier kleine bolletjes van ter grootte van een grote olijf en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 180 graden gaar in 10-15 min.
Verwarm de abrikozenjam met een klein beetje water en pureer hem met een staafmixer of in een blender (of zeef hem) en laat de koekjes er even in zwemmen zodat ze de jam goed opnemen. Dan door kokos rollen en op een bord leggen.