Inhoud blog
  • Amandel-jamkoekjes
  • kokos-jamkoekjes
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • cakes (0)
  • deegwaren - brood (0)
  • desserts (0)
  • dranken (0)
  • Hoofdgerechten (0)
  • Koekjes (2)
  • ovenschotels (0)
  • pastagerechten (0)
  • salades (0)
  • Soepen (0)
  • Taarten (0)
  • Koken met Assia
    Lekkere recepten
    27-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandel-jamkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ingredienten voor 35-40 stuks:
    175 gr roomboter op kamertemperatuur
    90 gr poedersuiker
    1 eigeel
    250-275 gr bloem
    1/2 tl bakpoeder
    1 eiwit
    100 gr gemalen amandelen
    Jam naar keuze
    Bereiding:
    Mix de boter met de suiker en het eigeel glad. Meng bloem met bakpoeder en voeg beetje bij beetje toe (niet alles in 1 keer!). Is het te droog, doe er dan wat water bij, is het te nat, dan wat bloem. Vorm een samenhangend deeg dat niet aan je handen plakt en laat een half uur in de koelkast rusten.
    Rol dan 3 rollen van het deeg van ong 2-3 cm dikte. Smeer in met eiwit en rol ze door de amandelen. Snijd die in dikke plakjes van 2 cm en draai ze op hun zij. 
    Druk met de achterkant van een pollepel een kuiltje in het midden en vorm ze mooi rond.

    Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) tot ze lichtbruin van kleur zijn.

    Haal ze uit de oven en druk nogmaals het kuiltje in met de steel van je pollepel. Leg ze op een rooster om af te koelen. Vul de kuiltjes met jam naar keuze.

    27-11-2018 om 20:48 geschreven door Koken met Assia  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokos-jamkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ingrediƫnten:
    200 gr bloem*
    175 gr maizena
    3 eieren

    150 ml zonnebloemolie

    150 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    Half zakje bakpoeder
    Garnering:
    1 pot Abrikozenjam (je kan ook andere nemen als je wilt)
    Kokos

    Bereiding:
    Klop de suiker en vanillesuiker met de eieren schuimig en voeg de olie toe. Doe dan de maizena en bakpoeder erbij en meng goed. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen (*niet in een keer erbij gooien, want elke bloem is anders, de ene keer heb je meer nodig en de andere keer juist minder!) totdat je een mooi zacht deegje hebt. Maak hier kleine bolletjes van ter grootte van een grote olijf en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 180 graden gaar in 10-15 min.

    Verwarm de abrikozenjam met een klein beetje water en pureer hem met een staafmixer of in een blender (of zeef hem) en laat de koekjes er even in zwemmen zodat ze de jam goed opnemen. Dan door kokos rollen en op een bord leggen.
    De volgende dag zijn deze koekjes heerlijk zacht!

    27-11-2018 om 20:42 geschreven door Koken met Assia  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 26/11-02/12 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs