Ingredienten voor 35-40 stuks:
175 gr roomboter op kamertemperatuur
90 gr poedersuiker
1 eigeel
250-275 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
1 eiwit
100 gr gemalen amandelen
Jam naar keuze
Bereiding:
Mix de boter met de suiker en het eigeel glad. Meng bloem met bakpoeder en voeg beetje bij beetje toe (niet alles in 1 keer!). Is het te droog, doe er dan wat water bij, is het te nat, dan wat bloem. Vorm een samenhangend deeg dat niet aan je handen plakt en laat een half uur in de koelkast rusten.
Rol dan 3 rollen van het deeg van ong 2-3 cm dikte. Smeer in met eiwit en rol ze door de amandelen. Snijd die in dikke plakjes van 2 cm en draai ze op hun zij.
Druk met de achterkant van een pollepel een kuiltje in het midden en vorm ze mooi rond.
Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Haal ze uit de oven en druk nogmaals het kuiltje in met de steel van je pollepel. Leg ze op een rooster om af te koelen. Vul de kuiltjes met jam naar keuze.
|