"CULI STARS" CAMP 2007
CONCEPT
Naar aanleiding van het overweldigend succes van ons eerste Culi Stars Camp in 2006, gaan we in 2007 maar liefst 3 kookkampen op touw zetten in de hotelschool Ter Duinen te Koksijde.
Tijdens deze kookkampen leren kinderen en jongvolwassenen samen met Jeroen De Pauw (1000 zonnen en garnalen op één) en Achim Vandenbussche (Brasserie Kwadraat in Ekeren) de meest fantastische gerechten uit hun mouw te toveren. Daarnaast leren de Culi Stars op een originele, maar vooral supergezonde wijze meegenieten van de leuke anekdotes en weetjes uit de keuken. We leren de Culi Stars allerlei gerechten bereiden zodat ze dit thuis voor hun ouders eveneens kunnen klaarmaken. Naast de vele kooklessen staan er nog tal van andere leuke in en outdoor activiteiten op de kalender. Zo leren ze over het begrip etiquette, gezonde voeding, bediening en zaal.
Dit is nog maar een tipje van de sluier want beroemde en minder beroemde mensen zorgen ervoor dat de kids een fantastische tijd beleven. Voor elk kind voorzien we na afloop van het Culi Stars Camp een leuk cadeautje! De bekende hotelschool, Ter Duinen in Koksijde, die reeds tal van gerenommeerde en bekende chefs voortbracht is een echte parel in zijn genre en opent speciaal voor uw kind zijn deuren.
Zoals reeds eerder vermeld is dit kamp een omni-culinair camp waar alle aspecten van het koken uitgebreid aan bod komen. Men maakt kennis met koken, etiquette en voedingsleer (specialisten geven op een leuke en ludieke manier de geheimen prijs uit de keuken). Er wordt met verschillende thema dagen gewerkt zodat we elk thema tot in de puntjes kunnen uitwerken. Maximaal 42 kids kunnen deelnemen per kamp zodanig dat we iedereen perfect kunnen servicen.
DOELGROEP
De doelgroep is 10-15 jarigen die een brede interesse hebben in het culinaire aspect. We willen de kids op een leuke speelse manier de verschillende facetten van het koken in de brede zin van het woord laten ontdekken.
INHOUD PAKKET
Het pakket bestaat uit verschillende belangrijke hoekstenen:
1. Koken
Het koken neemt het jong dynamisch duo Jeroen De Pauw en Achim Vandenbussche op zich. In de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde hebben vele chefs hun ware roeping ontdekt en keren ze graag terug om aan de Culi Stars de grondbeginselen van het koken te leren.
2. Etiquette en omgangsvormen
Onder leiding van Kevin Strubbe (die zeer recent het succesvolle boek "Etiquette is hip" op de markt bracht) leren onze stars de gebruikelijke omgangsvormen op een uiterst kidsvriendelijke manier kennen. Hun collegas zijn de ideale proefkonijnen om deze theorie in praktijk om te zetten.
3. Voedings en gezondheidsleer
Graag leggen wij eveneens de focus op de impact van gezonde en evenwichtige voeding, maar dit op een speelse, creatieve manier.
4 Bediening en zaal
Het kokkerellen zelf is zéér belangrijk, maar we leggen eveneens de nodige klemtoon op de bediening en de volledige zaalbrigade. |