|
Lauwwarme aardappelmaaltijdsalade. (7 points, per portie)
4 personen<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 zak krieltjes (500 gr)
500 gr sperziebonen
2 el olie
400 gr. Runderreepjes
½ limoen, uitgeperst
1 tl honing
1 teentje knoflook
1 bosui, fijngesneden
Bereiding
Bereid de krieltjes in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe een laagje water in een pan en hang er een zeef in (of gebruik een stoompan). Laat de zeef het water niet raken. Breng het water aan de kook met de deksel op de pan en stoom de sperziebonen in 10 -14 minuten gaar. Spoel de sperziebonen onder stromend water af, zodat ze niet te gaar worden. Halveer de langste exemplaren.
Verhit in een wok de olie en roerbak hierin op hoog vuur het rundvlees in 5 7 minuten bruin en krokant. Schenk het limoensap bij het vlees en roer de honing en knoflook erdoor, breng op smaak met peper en zout en draai het vuur uit. Schep de aardappels en de sperziebonen door het vlees en bestrooi de salade met de bosui.
Dit is een recept uit de Allerhande van de Albert Heijn.
Eet smakelijk.
30-06-2007 om 07:05
geschreven door Marjan
|