Inhoud blog
 • School terug begonnen!
 • einde van de vakantie
 • Test
 • We leven nog
 • Slapen
  Zoeken in blog

  Mijn zeker te bezoeken links
 • blog klooster
 • kloosterkindjes
  het leven van de kindjes in het klooster van Sint-Lievens-Esse
  25-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard
  Jaja, Ons Leonardje is geboren, al 2 en een halve week! Eindelijk heb ik eens de tijd om hier nog een berichtje te zetten. Hopelijk zal het beteren en kan ik hier af en toe iets 'posten' maar ik vrees er een beetje voor, we zullen wel zien.

  Leonard is een braaf ventje, die je bijna niet hoort (behalve nu). Hij heeft wel zoals zijn grote broer en zus wat last van overgeven (tja, ze hebben dan ook 9 maand een voorbeeld gehad, wat kan ik dan verwachten?) en nu drinkt hij dus Nan AR melk. Hij drinkt er wel iets minder van dan de gewone Nan. 6 flesjes van 120 (maar daar blijft altijd 30 à 40 ml over). Verder is hij al flink bijgekomen, bij de geboorte woog hij 3010 gr voor 50 cm, dan is hij een 80 gr afgevallen maar ondertussen weegt hij al 3200gr. Dus flink! Ook bij dr Lagasse, de kinderarts is hij volledig goedgekeurd, 'ne straffen' die zijn hoofdje al flink rechthoud, een duidelijke stapreflex, ...
  In zijn slaap, na een flesje kan hij al heel mooi lachen, nog enkele weken wachten tot dat eerste bewuste lachje, ik kijk er al naar uit!

  Nu ga ik hem eerst wat troosten, waarschijnlijk moet er nog een boertje komen.

  25-05-2009 om 10:33 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musical
  Zaterdag heeft Augustien opgetreden in de musical van de school. Ze speelden Intepedinte, en het was heel mooi. Alle kindjes deden mee, van de peuters tot de 'grote' van het 6e leerjaar. Iedereen was mooi verkleed, het podium zag er prachtig uit en het was dus een leuke avond, zowel voor ons als voor de kindjes. Alleen Florentijn vond het soms iets minder leuk, hij wou namelijk meedoen, maar daar is hij nog wat te jong voor. Sinds vorige week zegt hij elke dag verschillende keren 'ikke kool gaan', hij wil dus mee met Augustien naar school, maar daarvoor moet hij nog wachten tot 1 september. En ondertussen wachten we verder op ons kleine broertje (dat niet luistert naar grote broer, want Florentijn zegt elke dag wel eens 'babytje nu geboren worden', of hij steekt z'n vinger in m'n navel en zegt 'hieruit komen').

  27-04-2009 om 13:30 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen zin om naar school te gaan
  Weeral enkele dagen school, maar Augustien heeft niet veel zin, ze blijft liever thuis bij moeke (om te wachten tot wanneer haar broertje geboren wordt, maar dat kan nog wel even duren). Florentijn vertelt dan weer dat hij wel naar school gaat, maar daarvoor is hij nog wat te jong natuurlijk. Gelukkig ging het gisteren al wat beter (alhoewel het eerste wat ze zei 'ik ga vandaag niet naar school hé' was) en is ze met veel goesting vertrokken.
  Vandaag, woensdag, had ze dan weer superveel zin om te gaan, en ze zijn in het zaaltje gaan oefenen voor de musical zaterdag. Ik ben al nieuwsgierig om het te zien.
  Florentijn was vandaag niet goed gezind, ik heb hem deze morgen moeten wakker maken want we moesten peter halen bij de dokter (nonkel Kobe is weg met de auto), en onze Florentijn zijn ochtendhumeur duurt nu al de ganse voormiddag ...

  22-04-2009 om 12:50 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde van de vakantie
  Ondertussen is de vakantie voorbij, en spijtig genoeg is Augustien niet genezen de eerste week, dus geen sportkamp voor haar.
  Pas donderdag begon het wat beter te gaan, en dan werd Florentijn vervelend. Hij was zeer hangerig, weinig blij, altijd aan het knotteren. Eerst dachten we dat hij ook ziek ging worden, zijn temperatuur was wel verhoogd (een 38 graden) maar echt koorts had hij niet.
  Echt ziek is hij niet geworden maar na een dag of 5 was hij toch veel beter gezind, speelde hij opnieuw veel, ...
  Ik weet niet wat hij had, misschien een kies die doorkwam want hij zat ook veel met z'n vinger in z'n mond maar zeker ben ik dat natuurlijk niet.

  Gelukkig was het weer goed en hebben we in het paasweekend kunnen zwemmen, zalig was het. Alleen Florentijn vond het te koud.

  22-04-2009 om 12:45 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustien ziek
  Vorige week en dit weekend was het zeer goed weer, zalig dat zonnetje. De kindjes hebben dan ook veel buiten gespeeld, net als hun vake (kijk maar eens op zijn klooster-blog) Maar gisteren was Augustien al wat ziekjes, koorts en overgeven, ze heeft dan de ganse dag buiten op de matras gelegen naast het zwembad. Vandaag is het spijtig genoeg nog niet veel beter, net nu ze is ingeschreven voor het sportkamp. Vandaag zal zeker niet lukken, hopelijk is ze morgen genezen en kan ze toch nog beginnen...

  06-04-2009 om 11:26 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenheide
  Vorig weekend zijn we dus een weekendje naar Molenheide geweest. Rusten heb ik niet echt gedaan, maar de kindjes hebben heel erg genoten.
  Er was een hele grote binnenspeeltuin, waar zowel Augustien en Florentijn vanalles konden uitproberen. En het is bewezen, Augustien heeft geen hoogtevrees zoals haar meter!
  En dan konden ze zich nog uitleven in het zwembad, en de buizen. Florentijn had wel nogal veel schrik ('ikke bang') en heeft zich dan ook grotendeels beperkt tot rondawandelen in het water. Augustien is elke keer wat gaan zwemmen met vake en dan ook natuurlijk in de buis en van de grote supersnelle glijbaan. Het was een zeer leuk weekend!

  06-04-2009 om 11:05 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenheide
  Hier het eerste bericht waarin de jongste spruit een 'hoofdrol' speelt.
  Deze week ben ik bij de gynaecoloog geweest en ik moet me wat rustig houden (m'n baarmoederhals is verstreken) en daarom vindt hij het een goed idee om eens een weekendje weg te gaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat de kleine kabouter nu al lijfelijk komt meespelen in ons leven, alhoewel hij van mij ook geen 7 weken meer moet wachten. Dus dit weekend met de kindjes en meter, peter, meter Sonja en Erwina naar Molenheide. Als je dokter zegt dat je er eens tussenuit moet, een klein vakantietje (zonder de campeerstoelen zegt Augustien) moet je zeker luisteren.
  hopelijk is het wat goed weer, en als het regent gaan we wel zwemmen of in de binnenspeeltuin.
  We nemen ook de viool van Augustien mee, zodat ze daar nog wat kan oefenen. Het begint al redelijk goed te gaan, maar daarover maak ik eens een ander berichtje.

  26-03-2009 om 10:47 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trampoline
  Deze week hebben we ook de trampoline van de kindjes buitengezet. Amai zo een groot ding, lief van de Sint.
  Florentijn loopt er vooral op, als hij 1 keer springt valt hij, en als Augustien aan het springen is dan kan hij al helemaal z'n evenwicht niet houden. Maar dat maakt het er voor hem niet minder plezant op hoor. We zijn enkel nog op zoek naar een trapje, voorlopig staat er een stoel voor de 'ingang'.
  Hopelijk is het volgende week weer wat goed weer, en natuurlijk ook tijdens de vakantie zodat ik daar kan 'logeren'. Als het goed weer is dan krijg ik Florentijn namelijk niet binnen (ikke eerst buiten pelen), zelfs eten doet hij dan niet, zelfs als ik met m'n picknick naar buiten kom. Hij heeft dan helemaal geen tijd meer.
  Maar dat hebben we allemaal over voor wat zonnestraaltjes.

  26-03-2009 om 10:38 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustien zwemt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey,

  weeral lang geleden dat ik iets geschreven heb. Verdorie toch.
  Augustien gaat elke week op zondag een half uurtje zwemmen. En het begint al goed te lukken!
  Ze kan op haar rug al redelijk goed zwemmen, en nu is ze ook al even begonnen op haar buik.
  De juf had gezegd dat ze daarvoor helemaal geen schrik meer mag hebben, en hoe test je dat beter dan ze van de grote wipplank te laten springen. De eerste keer had ze ng wat schrik (die plank bewoog als ze erover stapte) maar daarna was alles OK en heeft ze verschillende keren gesprongen. Een grappig zicht zo een klein meisje op een grote wipplank!

  en hier dan een fotootje als bewijs!

  25-03-2009 om 10:12 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(nog) een zieke
  Vandaag weeral een zieke (meer) in huis. Florentijn heeft serieuze koorts, een vuile neus en z'n buikje en rugje staan vol uitslag. Ik heb wel de indruk dat hij wat beter is dan gisteren (toen bewoog hij bijna niet), nu is hij al wat aan het spelen. Op dit moment is hij een papiertje in 1000 stukjes aan het knippen, dat we dan straks mogen opruimen.
  Hopelijk werkt de antibiotica snel en is hij vlug beter.

  Wist je trouwens al dat hij in een groot bed slaapt? Sinds vorig weekend staat z'n nieuw groot bed in z'n kamer, en het lukt supergoed, zelfs als hij wakker is blijft hij liggen en roept op ons. Ik had wat schrik dat hij uit z'n kamer zou komen en dan tot aan de trap kon (een beetje gevaarlijk) maar gelukkig doet hij dat voorlopig nog niet.


  Groetjes!

  13-03-2009 om 09:57 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede voornemens
  Hallo iedereen,

  een derde kindje vraagt ook om goede voornemens, een gewoon dagboek lukt me niet, misschien een internetdagboek wel.
  Het is in elk geval de bedoeling om de belevenissen van onze schatten hier neer te typen, en wie weet af en toe een fotootje.


  Groetjes,
  Lotte

  12-03-2009 om 20:41 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/06-21/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 09/03-15/03 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!