Inhoud blog
 • School terug begonnen!
 • einde van de vakantie
 • Test
 • We leven nog
 • Slapen
  Zoeken in blog

  Mijn zeker te bezoeken links
 • blog klooster
 • kloosterkindjes
  het leven van de kindjes in het klooster van Sint-Lievens-Esse
  26-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We leven nog
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een korte (????) pauze zijn we er weer.

  Ondertussen is Leonardje al 9 maand geworden en heeft hij al 8 tandjes (die heeft hij trouwens al 3 maand, de eerste stond er toen hij net 4 maand geworden was). Hij vindt het heel leuk om rond te kruipen, of aan je handjes te stappen. Zolang hij niet stil moet zitten is hij blij, en stilzitten is dan ook iets dat hij nooit doet. Stoeien met grote broer en grote zus is ook zalig, maar het allerleukste is spelen met moeke haar laptop (daarom zit ik nu te typen met Fn ingedrukt).

  26-02-2010 om 17:50 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen
  Leonard is ondertussen al 5 weken geworden en hij heeft nu al 3 nachten na elkaar tussen 6 en 7 uur aan 1 stuk geslapen. Heel leuk voor mij en misschien is dit het begin van echt doorslapen. Ik hoop het in elk geval.
  Gisteren heeft hij de eerste keer bewust gelachen naar zijn moeke, en hij was ook al wat aan het tateren.
  Donderdag moeten we bij Kind en Gezin gaan, dan weten we ook weer hoeveel hij weegt en hoe groot hij is. Ik ben wel wat nieuwsgierig...
  En, als ik de tijd vind, dan kom ik dat hier zeker meedelen.
  Hij is in elk geval een fijn ventje, met een bruin velleke en voorlopig nog blauwe oogjes en donkerblond haar (het begint al te verbleken en omdat er hij niet veel haar heeft op z'n hoofd en dat dus al blond is lijkt het soms alsof hij geen haar heeft). Als hij uit bad komt, met wat olie in het water zie je zijn haar weer goed, dan is het opnieuw donker.
  Hij heeft ook grote handen (zegt iedereen) en lange tenen (vind ik) die op de tenen van Peter Hubert lijken (zegt hij, met een pute aan het begin van de nagel).

  16-06-2009 om 11:15 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwembrevet
  Augustien gaat sinds september vorig jaar naar de zwemles. Alhoewel ze nog redelijk jong is (Ze was nog geen 4 als ze begon) en ook nogal klein (volgens de officiële meting 2 weken geleden 99,4 cm) wilden we toch dat ze vlug kon zwemmen. Eigenlijk wilden we vooral dat ze niet zou panikeren als ze in het water zou vallen (thuis of ergens anders).
  En dus gebon ze met de lessen bij juf Indra, eerst een 3tal keer een uur, maar wa zagen al vlug dat dit te lang was voor haar dus vanaf dan telkens een half uurtje. Augustien vind het zalig om te gaan zwemmen, ze kijkt heel erg op naar juf Indra en gaat dus altijd met volle goesting zwemmen.
  Er vielen wel nogal veel lessen weg, de juf ging al eens op vakantie, wij ook, het zwembad was een paar keer dicht ... Ze zit nu op beurt 11 van haar 12 beurtenkaart.
  En ... jaja, Augustien heeft haar brevet 25 m rugcrawl!
  Sinds vorige les zwemt ze weer een uur, dat lukt nu beter (ze is al wat ouder ook natuurlijk) en ze heeft 10 lengten van 25 m gezwommen op 45 minuten tijd. Amai, ik vind dat heel flink. En als ze dan nog eens van de grote springplank springt in het midden van het zwembad en dan mooi naar de kant zwemt is dat soms wel een grappig zicht. Vake zei het ook al, als augustien dat in een ander zwembad zou doen zou de redder wel even opkijken.

  Dus een dikke proficiat voor Augustien en haar eerst 'diploma' zoals ze het zelf noemt.

  16-06-2009 om 10:50 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustien en haar duim
  Na de eerste controle bij de tandarts, zo een 6 maand geleden, wisten we dat Augustien best niet te lang meer zou duimzuigen. Zelf zie ik nog niets aan haar tandjes, maar ik ben dan ook geen kenner. Augustien was er dan ook zelf direct van overtuigd om te stoppen met duimen, maar vanzelf is dat toch niet zo simpel. Deze week ben ik dan bij de apotheker geweest om een flesje Byte-X, een verschrikkelijk slecht soort nagellak om op je nageltje te doen, het is zo slecht dat je niet meer wil zuigen.Dat is toch de theorie (die mij Nonkel Kobe, Pieter, mij en nog wel enkele die ik ken niet gewerkt heeft). Maar weer was Augustien overtuigd dat ze zou stoppen, en ja hoor, voorlopig lijkt het heel goed te werken, ik heb ze van de ganse week nog niet zien duimen, ook 's nachts niet. Proficiat dus aan Augustien!!!

  29-05-2009 om 12:24 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard
  Jaja, Ons Leonardje is geboren, al 2 en een halve week! Eindelijk heb ik eens de tijd om hier nog een berichtje te zetten. Hopelijk zal het beteren en kan ik hier af en toe iets 'posten' maar ik vrees er een beetje voor, we zullen wel zien.

  Leonard is een braaf ventje, die je bijna niet hoort (behalve nu). Hij heeft wel zoals zijn grote broer en zus wat last van overgeven (tja, ze hebben dan ook 9 maand een voorbeeld gehad, wat kan ik dan verwachten?) en nu drinkt hij dus Nan AR melk. Hij drinkt er wel iets minder van dan de gewone Nan. 6 flesjes van 120 (maar daar blijft altijd 30 à 40 ml over). Verder is hij al flink bijgekomen, bij de geboorte woog hij 3010 gr voor 50 cm, dan is hij een 80 gr afgevallen maar ondertussen weegt hij al 3200gr. Dus flink! Ook bij dr Lagasse, de kinderarts is hij volledig goedgekeurd, 'ne straffen' die zijn hoofdje al flink rechthoud, een duidelijke stapreflex, ...
  In zijn slaap, na een flesje kan hij al heel mooi lachen, nog enkele weken wachten tot dat eerste bewuste lachje, ik kijk er al naar uit!

  Nu ga ik hem eerst wat troosten, waarschijnlijk moet er nog een boertje komen.

  25-05-2009 om 10:33 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musical
  Zaterdag heeft Augustien opgetreden in de musical van de school. Ze speelden Intepedinte, en het was heel mooi. Alle kindjes deden mee, van de peuters tot de 'grote' van het 6e leerjaar. Iedereen was mooi verkleed, het podium zag er prachtig uit en het was dus een leuke avond, zowel voor ons als voor de kindjes. Alleen Florentijn vond het soms iets minder leuk, hij wou namelijk meedoen, maar daar is hij nog wat te jong voor. Sinds vorige week zegt hij elke dag verschillende keren 'ikke kool gaan', hij wil dus mee met Augustien naar school, maar daarvoor moet hij nog wachten tot 1 september. En ondertussen wachten we verder op ons kleine broertje (dat niet luistert naar grote broer, want Florentijn zegt elke dag wel eens 'babytje nu geboren worden', of hij steekt z'n vinger in m'n navel en zegt 'hieruit komen').

  27-04-2009 om 13:30 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen zin om naar school te gaan
  Weeral enkele dagen school, maar Augustien heeft niet veel zin, ze blijft liever thuis bij moeke (om te wachten tot wanneer haar broertje geboren wordt, maar dat kan nog wel even duren). Florentijn vertelt dan weer dat hij wel naar school gaat, maar daarvoor is hij nog wat te jong natuurlijk. Gelukkig ging het gisteren al wat beter (alhoewel het eerste wat ze zei 'ik ga vandaag niet naar school hé' was) en is ze met veel goesting vertrokken.
  Vandaag, woensdag, had ze dan weer superveel zin om te gaan, en ze zijn in het zaaltje gaan oefenen voor de musical zaterdag. Ik ben al nieuwsgierig om het te zien.
  Florentijn was vandaag niet goed gezind, ik heb hem deze morgen moeten wakker maken want we moesten peter halen bij de dokter (nonkel Kobe is weg met de auto), en onze Florentijn zijn ochtendhumeur duurt nu al de ganse voormiddag ...

  22-04-2009 om 12:50 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde van de vakantie
  Ondertussen is de vakantie voorbij, en spijtig genoeg is Augustien niet genezen de eerste week, dus geen sportkamp voor haar.
  Pas donderdag begon het wat beter te gaan, en dan werd Florentijn vervelend. Hij was zeer hangerig, weinig blij, altijd aan het knotteren. Eerst dachten we dat hij ook ziek ging worden, zijn temperatuur was wel verhoogd (een 38 graden) maar echt koorts had hij niet.
  Echt ziek is hij niet geworden maar na een dag of 5 was hij toch veel beter gezind, speelde hij opnieuw veel, ...
  Ik weet niet wat hij had, misschien een kies die doorkwam want hij zat ook veel met z'n vinger in z'n mond maar zeker ben ik dat natuurlijk niet.

  Gelukkig was het weer goed en hebben we in het paasweekend kunnen zwemmen, zalig was het. Alleen Florentijn vond het te koud.

  22-04-2009 om 12:45 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustien ziek
  Vorige week en dit weekend was het zeer goed weer, zalig dat zonnetje. De kindjes hebben dan ook veel buiten gespeeld, net als hun vake (kijk maar eens op zijn klooster-blog) Maar gisteren was Augustien al wat ziekjes, koorts en overgeven, ze heeft dan de ganse dag buiten op de matras gelegen naast het zwembad. Vandaag is het spijtig genoeg nog niet veel beter, net nu ze is ingeschreven voor het sportkamp. Vandaag zal zeker niet lukken, hopelijk is ze morgen genezen en kan ze toch nog beginnen...

  06-04-2009 om 11:26 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenheide
  Vorig weekend zijn we dus een weekendje naar Molenheide geweest. Rusten heb ik niet echt gedaan, maar de kindjes hebben heel erg genoten.
  Er was een hele grote binnenspeeltuin, waar zowel Augustien en Florentijn vanalles konden uitproberen. En het is bewezen, Augustien heeft geen hoogtevrees zoals haar meter!
  En dan konden ze zich nog uitleven in het zwembad, en de buizen. Florentijn had wel nogal veel schrik ('ikke bang') en heeft zich dan ook grotendeels beperkt tot rondawandelen in het water. Augustien is elke keer wat gaan zwemmen met vake en dan ook natuurlijk in de buis en van de grote supersnelle glijbaan. Het was een zeer leuk weekend!

  06-04-2009 om 11:05 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenheide
  Hier het eerste bericht waarin de jongste spruit een 'hoofdrol' speelt.
  Deze week ben ik bij de gynaecoloog geweest en ik moet me wat rustig houden (m'n baarmoederhals is verstreken) en daarom vindt hij het een goed idee om eens een weekendje weg te gaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat de kleine kabouter nu al lijfelijk komt meespelen in ons leven, alhoewel hij van mij ook geen 7 weken meer moet wachten. Dus dit weekend met de kindjes en meter, peter, meter Sonja en Erwina naar Molenheide. Als je dokter zegt dat je er eens tussenuit moet, een klein vakantietje (zonder de campeerstoelen zegt Augustien) moet je zeker luisteren.
  hopelijk is het wat goed weer, en als het regent gaan we wel zwemmen of in de binnenspeeltuin.
  We nemen ook de viool van Augustien mee, zodat ze daar nog wat kan oefenen. Het begint al redelijk goed te gaan, maar daarover maak ik eens een ander berichtje.

  26-03-2009 om 10:47 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trampoline
  Deze week hebben we ook de trampoline van de kindjes buitengezet. Amai zo een groot ding, lief van de Sint.
  Florentijn loopt er vooral op, als hij 1 keer springt valt hij, en als Augustien aan het springen is dan kan hij al helemaal z'n evenwicht niet houden. Maar dat maakt het er voor hem niet minder plezant op hoor. We zijn enkel nog op zoek naar een trapje, voorlopig staat er een stoel voor de 'ingang'.
  Hopelijk is het volgende week weer wat goed weer, en natuurlijk ook tijdens de vakantie zodat ik daar kan 'logeren'. Als het goed weer is dan krijg ik Florentijn namelijk niet binnen (ikke eerst buiten pelen), zelfs eten doet hij dan niet, zelfs als ik met m'n picknick naar buiten kom. Hij heeft dan helemaal geen tijd meer.
  Maar dat hebben we allemaal over voor wat zonnestraaltjes.

  26-03-2009 om 10:38 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustien zwemt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey,

  weeral lang geleden dat ik iets geschreven heb. Verdorie toch.
  Augustien gaat elke week op zondag een half uurtje zwemmen. En het begint al goed te lukken!
  Ze kan op haar rug al redelijk goed zwemmen, en nu is ze ook al even begonnen op haar buik.
  De juf had gezegd dat ze daarvoor helemaal geen schrik meer mag hebben, en hoe test je dat beter dan ze van de grote wipplank te laten springen. De eerste keer had ze ng wat schrik (die plank bewoog als ze erover stapte) maar daarna was alles OK en heeft ze verschillende keren gesprongen. Een grappig zicht zo een klein meisje op een grote wipplank!

  en hier dan een fotootje als bewijs!

  25-03-2009 om 10:12 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(nog) een zieke
  Vandaag weeral een zieke (meer) in huis. Florentijn heeft serieuze koorts, een vuile neus en z'n buikje en rugje staan vol uitslag. Ik heb wel de indruk dat hij wat beter is dan gisteren (toen bewoog hij bijna niet), nu is hij al wat aan het spelen. Op dit moment is hij een papiertje in 1000 stukjes aan het knippen, dat we dan straks mogen opruimen.
  Hopelijk werkt de antibiotica snel en is hij vlug beter.

  Wist je trouwens al dat hij in een groot bed slaapt? Sinds vorig weekend staat z'n nieuw groot bed in z'n kamer, en het lukt supergoed, zelfs als hij wakker is blijft hij liggen en roept op ons. Ik had wat schrik dat hij uit z'n kamer zou komen en dan tot aan de trap kon (een beetje gevaarlijk) maar gelukkig doet hij dat voorlopig nog niet.


  Groetjes!

  13-03-2009 om 09:57 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede voornemens
  Hallo iedereen,

  een derde kindje vraagt ook om goede voornemens, een gewoon dagboek lukt me niet, misschien een internetdagboek wel.
  Het is in elk geval de bedoeling om de belevenissen van onze schatten hier neer te typen, en wie weet af en toe een fotootje.


  Groetjes,
  Lotte

  12-03-2009 om 20:41 geschreven door Lotte  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/06-21/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 09/03-15/03 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!