Ik ben Vancoillie Kevin - Garreyn Stephanie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Speedy.
Ik ben een man en woon in Langemark (Sint-Juliaan) (Belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 22/08/1979 en ben nu dus 45 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: mijn drie kinderen en mijn vrouw + lopen .
runnersblog Kevin en Stephanie
19-01-2009
Stratenloop Poelkapelle
De dag na mijn overwinning in Kemmel wou ik in mijn gemeente toch meedoen aan de stratenloop, georganiseerd door AC Guynemer. Het was een criterium over 11.4 km, voornamelijk landelijke wegen. Ik was van plan er een doorgedreven training van te maken, tot ik van start ging. Ik zat in een groepje met Degandt, Fieuw en enkele dapalo'ers. Ik kin mee het tempo bepalen en plaatste her en der een tempoversnelling. Ronde na ronde dunde ons groepje uit. Ook Jurgen Dereere was van de partij, maar na een week intensieve trainingsstage voelde hij zich niet lekker, hoewel hij aan de kop liep. Mijn benen waren niet vermoeid, ondanks het zware loopweekend. Ik finishte in de subtop, en ik hield een goed gevoel over aan mijn wedstrijd. Dit alles in voorbereiding voor dwars door ieper!
De dag na de Blommeghemloop nam ik deel aan de Warandeloop in het schilderachtige Kemmel, georganiseerd door FLAC. Ik koos voor de 6 km. We moesten 6 rondjes van 1 km lopen, rond de kerk en op de flanken van de Kemmelberg. Aan de start stonden slechts 12 deelnemers, maar waaronder Klaas Allemeersch en Kevin Brysbaert, twee FLAC'ers. Vanaf de start werd duidelijk dat de zege tussen ons drieën zou beslecht worden. Ik liet af en toe het commando aan hen over, ze waren immers teammaten die voor eigen volk wat te bewijzen hadden. We bleven 5 ronden samen. Aan het begin van de laatste ronde schreeuwde hun trainer de FLAC'ers toe wanneer ze mij nu in de steek zouden laten. Kevin Brysbaert plaatste een versnelling, maar er zat weinig snee op. Klaas Allemeersch moest wel lossen. Ik de laatste beklimming van de Kasteelstraat kon ik een versnelling plaatsen en Brysbaert was er ook af. Moest je hun trainer zien, die kon zijn ogen niet geloven. Ik behaalde een mooie overwinning in een prachtig wedstrijddecor.
Vrijdag 5/09 lep in 's avonds in Marke, de Blommeghemloop. Ik startte in de 4 km, om mij niet volledig te geven tijdens de eerste dag van het weekend. We liepen samen met de 10 km. Op 1 km van de meet kon ik mijn voorganger Decottignies bijhalen, waardoor we met zijn tweeën uitmaakten wie won. Op 500 meter voor de meet plaatste hij een tussensprintje, maar ik kon gemakkelijk counteren en meteen terug een tussensprintje plaatsen. Ik had meteen een gaatje en stond die niet meer af.
In een wedstrijd van 3 grote ronden van 3 km, bleek nog maar eens dat strandlopen niet voor mij besteed zijn. Op de weg ging het tempo goed, maar eens in het zand moest ik telkens mijn gezellen laten gaan. Ik ging niet vooruit. Ik maakte er dan maar een doorgedreven training van, ter voorbereiding van het komende drukke loopweekend. Ik eindigde op een zwakke 41e plaats in een slechte tijd.
Na Mariakerke liep ik op 17/08 in Middelkerke, de Sirenejogging over 5 km. Ik had me, samen met de kroost, naar de kust gehaast, na een drukke voormiddag werken. Ik stond heel ver bij de start, want ook de 10 km ging tergelijkertijd van start. Ik finishte op de 4e plaats, in 17.22 min. Ik was derde in mijn categorie (seniors 1), waardoor ik op het podium mocht.
De week erop was het een druk weekend. Eerst was er op 23/08 dwars door Keiem. Ik liep er de jogging, 3.6 km. Drie kleine toertjes rond de kerk. Ik kreeg vooraan het gezelschap van Lennert Van Breuseghem, een youngster van MACW. Groot talent, denk ik. In de laatste rechte lijn kon ik hem van me afschudden en een overwinning behalen. De volgende dag ( 24/08 ) startte ik in Heule, de Wembleyloop. Voor de 5 km was er wel wat concurrentie. Het was ook een mooi parcours, met baanstroken en grasstroken, maar met start en aankomst op de piste. Ik eindigde op een verdienstelijke 10e plaats, na Lode Schamelhout en co.
Sinds de loop in Mariakerke heb ik deze blog niet meer aangevuld. Ik zal proberen in 2009 meer tijd vrij te maken om deze wedstrijd per wedstrijd goed aan te vullen. Een overzicht volgt binnenkort.
Nog even tijd genomen om deze blog bij te vullen. Vrijdag 8 augustus nam ik deel aan de 10 km-loop in Mariakerke Oostende. We startten aan het voetbalveld van KV Oostende, vlak bij de Sleuyter-Arena. Ik startte behouden, niet te snel. Er vormde zich een kopgroep met de beste namen. Ik zat in een groepje daar net achter. Er werd een strak tempo gelopen. In Mariakerke plaatste ik een kleine versnelling, en kreeg een andere loper mee, maar hij nam nooit over, zodat we opnieuw werden ingelopen door de groep. Deze groep was wel geslonken. We liepen verder door Raversijde tot in het park van Raversijde. Mooie fauna en gezellig lopen, maar we zijn daar met de ganse groep verkeerd gelopen. Gelukkig zag een oplettende toeschouwer dat we verkeerd waren en corrigeerde al snel onze weg. Er stond op dat paadje geen seingever, enkel twee kegels!!!!! Wisten wij dat we daar niet mochten tussenlopen maar links afslaan!!! Door dit voorval zijn we zeker een halve minuut en enekel plaatsen verloren. Een groepje achter ons had ons reeds voorbij gelopen door deze misse. Ik hernam mijn tempo en had goede benen. Ondanks het warme weer haalde ik mijn voorgangers beetje per beetje in. Terug in Mariakerke waren we met 4 lopers samen op zoek naar de voorgangers, maar deze waren reeds ver voor. We losten elkaar in de mate van het mogelijke af (we waren slechts met twee die dit deden, de anderen waren blij erbij te zijn en beten hun tanden stuk in ons wiel). Net voor de aankomst schudde ik mijn kompanen af en behaalde zo een verdienstelijke 25e plaats in 37min 12 sec. Ik was best tevreden, hoewel mijn tijd beter kon geweest zijn waren we niet verkeerd gelopen. Mijn volgende wedstrijd was in Middelkerke (verslag volgt) en deze week heb ik er een goede trainingsweek van gemaakt. Ik hoop dat dit resulteert dit weekend in Keiem en Heule. Ik wil er alvast staan in Dwars door Ieper.
De ing run in Oostende is voor mij een prachtige wedstrijd, en brengt herinneringen met zich mee (we hebben 1 jaar in Oostende gewoond). Hier staat ook de top van de nationale lopers aan de start. Voor de 5 km was het vooral uitkijken naar Nathalie Devos, die deze week naar Peking vertrekt voor haar 10.000 m. Ook de winnaar van vorig jaar, Van Petegem, was van de partij. Verder nog de zusjes Verthé, Sluysmans, Samyn (die de 5 km in Knokke won), enz... Een mooi deelnemersveld. Ik stond op de derde rij aan de start, ideaal om het tempo van de besten in de beginfase te volgen. Ik was goed gestart en schoof in de eerste rechte lijn geleidelijk op naar voren. Aan het zwembad, kruispunt van de koninklijke baan, draaide ik als negende op, in het zog van Devos en de zusjes Verthé. Van Petegem had dan al het hazepad gekozen en liep reeds enkele tientallen meters voor ons uit. De vraag was natuurlijk of hij dit ook zou volhouden? Daarna volgde een rechte lijn richting Mariakerke, met wind op kop, met stukken vals plat en vooral onder een ondraagbare hitte. Ik bleef in het zog van de zusjes Verthé. Via de Troonstraat draaiden we de dijk op. In de Troonstraat gaat het ferm bergop. Daar moest ik even passen en ook mijn collega's laten gaan( 3.5 km). Ik besloot om het tempo even te laten zakken en even op adem te komen. Ik onderhield toch een strak tempo, maar voelde de adem van de achtervolgers in mijn nek. De laatste kilometer ging het opnieuw iets beter. Met het laatste jus uit mijn benen plaatste in nog een laatste eindsprint en haalde nog Sylvie Verthé in. Ik eindigde in een tijd van 17.20, wat mijn beste tijd is op de 5 km tot nu toe. Hiermee eindigde ik op een verdienstelijke elfde plaats, denk ik. Hopelijk kan ik deze conditie aanhouden en vrijdag schitteren in de Tassche jogging in Ardooie.
Maandag op de nationale feestdag vindt traditiegetrouw het 21 julifeest plaats op de markt van Roeselare. Er is ook steeds een stratenloop doorheen de centrumstraten, keuze tussen 3 km, 6 km of 15 km. Ik nam er maandag voor de eerste keer deel, de 6 km. Het waren 2 toeren van 3 km. Ik hoopte alvast beter te doen dan woensdag in Koksijde. Ik startte dan ook heel behouden en nam positie in een tweede groepje. Het tempo lag redelijk hoog, maar ik voelde me goed. Halfweg de eerste ronde zat ik opeens alleen, en ik had eigenlijk geen tempoversnelling geplaatst. Ik besloot wel te wachten op mijn achtervolger, met de bedoeling wat dekking te hebben in de stroken met wind tegen. Maar al gauw bleek dat hij zich wat geforceerd had tijdens de eerste ronde. Ik liet hem na de eerste ronde achter me en besloot op zoek te gaan naar mijn voorgangers. Na ronde 1 kwam ik door rond de 11e plaats en eindigden de mensen die de 3 km hadden gelopen. Zo had ik nu meer overzicht wie ook de 6 km liep en wie een waar mijn opponenten zich bevonden. Na 4 km voelden mijn benen nog steeds goed aan. Ik liep een strak tempo en kreeg mijn volgende prooien in zicht. Ik werd door niemand meer bijgebeend en liep in de slotkilometer nog Steven Vandewalle voorbij, alweer. Zoals in Wervik, Staden en nu Roeselare eindigde ik net voor Steven. Toen ik bij hem kwam in de laatste rechte lijn, was zijn antwoord: "Jij weer." Eigenlijk wel grappig, maar toepasselijk. Ik eindigde in een tijd van 20'29" op een verdienstelijke 9e plaats. Ik was heel tevreden over mijn prestatie, en alle ontgoocheling van Koksijde is doorgespoeld. Momenteel ben ik in volle voorbereiding voor de ING run van Oostende zondag 27 juli. Verleden jaar liep ik er de 10 km, voor het eerst onder de 40', maar dit jaar kies ik voor de 5 km. Het gros van de nationale runningtop zal er aanwezig zijn. Ik heb gelezen dat Nathalie Devos (die naar Peking gaat), de zusjes Verthé en nog andere toppers ook de 5 km verkiezen. Ik kijk er alleszins naar uit en ik verwacht er ook veel van. Niet te snel starten zal de boodschap zijn, maar het is toch zo verleidelijk om mee te sluipen met de besten. (Kevin)
Woensdag 16 juli heb ik meegelopen in de beach run in St-Idesbald, Koksijde. Er waren zo'n 1182 runners aan de start, 5 km en 10 km samen. Na een pijlsnelle start was ik mee in de voorste gelederen van de groep, maar ik voelde al snel dat ik te snel gestart was. Na een stuk op de straat kwamen we op het strand. Het strand lag er niet zo goed bij, in die zin dat er veel putten en zandkasteeltjes lagen. Er lag ook een grote plas, zodat we al snel met kletsnatte voetjes verder moesten. Mijn benen voelden niet zo goed en ik raakte al snel verzuurd. Het ging geen meter vooruit, zelfs al liepen we met de wind mee. Na een aantal keer een golfbreker over te steken, moesten we halfweg keren op het strand, terug naar de aankomst. We kregen tijdens het keren nog een stempel mee op de arm. In de terugkeer was het tegenwind. Nog enkele mensen haalden me in. Ze waren duidelijk spaarzamer geweest met hun krachten dan ikzelf. Ik kon op een bepaald moment inpikken bij mijn voorganger, maar voelde al snel dat het te vlug ging en loste al snel terug. Met de eindmeet in zicht stak mijn dorpsgenoot Verstraete Nick (zoon van Didier) me nog voor in de ultieme eindsprint bergop in het los zand: een echte kuitenbijter. Ik eindigde in een tijd van 20min 54 sec.; helemaal niet tevreden. Te snel gestart en nooit in een goed ritme kunnen lopen. Vergeleken met vorige tijden in het voorjaar ( 5 km in 18 min 15 sec), was ik niet tevreden. Maar het parcours was ook heel zwaar. Ik heb deze week ook een zware trainingsweek achter de rug. Vorig weekend aan de kust getraind en dit weekend ook aan de kust (door vakantie met de camper). Gisteren een vetloop, voor dag en dauw. Dat deed echt deugd, op het strand met in het terugkeren tegen felle wind. Vandaag (maandag 21 juli) loop ik mee in Roeselare, 6 km. Ik hoop een beter resultaat te lopen.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Met vriendelijke groeten, Bloggen.be-team
16-07-2008 om 13:43
geschreven door
27-09-2005
Tasschejogging 5 km 01/08/08
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.