Inhoud blog
  • Soepen
  • Cake, taart en ander gebak
  • Pasta, rijst en andere deegwaren
  • Vis en schaaldieren
  • Coctails en aperitieven
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    keukenrellen

    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coctails en aperitieven

    Smurf:

    3/10 Blue Curacao
    1/10 Gin
    1/10 Vodka
    5/10 Ananssap


    Giet in een shaker alle ingrediënten samen met gemalen ijs
    Shake een paar seconden flink
    Giet in logdrink glazen en dien fris op


    Opmerking: Dit is een heel lekkere en redelijke zoete coctail. Je kan het ananassap ook vervangen door eender welk soort fruitsap.

    26-10-2007 om 21:53 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 oktober 2007
    Beste lezers,

    Zelf ben ik iemand die heel graag in de keuken vertoeft. Ik geniet ervan om te koken voor vrienden, familie,... Thuis liggen er duizenden recepten, tientallen kookboeken. En ik dacht zo bij mezelf, waarom niet een blog oprichten waar ik mijn favoriete recepten kan delen met iedereen die mijn hobby deelt.
    Hebben jullie ook leuke receptjes ie je wil delen??? Wel aarzel niet en mail ze me door naar het volgende e-mailadres: trienecindy@hotmail.com Dan plaats ik ze zo snel mogelijk in mijn blog.
    Vermeld er wel bij wel deel van het menu het is. Vb, aperitiefhapje, voorgerecht hoofgerecht,....
    Mij rest nu alleen nog mijn gerechten erop te plaatsen en te hopen dat jullie veel inspiratie uit deze blog halen.

    Vele groeten
    Cindy

    26-10-2007 om 21:43 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesgerechten
    Varkenshaasje met boursinsaus:

    2 varkenshaasjes
    1 doosje champignons
    boter
    bouillonblokje
    water
    peper en zout
    1 doosje boursin cuisine met fijne kruiden
    witte maïzena sausbinder
    peterselie en bieslook
    1 blaadje laurier

    Laat de boter smelten in een grote pot
    Kruid ondertussen de varkenshaasjes met peper en zout
    Bak de varkenshaasjes aan in de boter
    Doe er dan wat water bij, het blaadje laurier en een blokje vleesbouillon
    Laat onder deksel dan de varkenshaasjes garen op een zacht vuurtje
    Voeg 5 minuten voor het einde de gesneden champignons toe
    Als de varkenshaasjes gaar zijn haal ze uit de pot en snij ze is schijfjes van ongeveer een centimeter dik.
    Voeg dan het doosje boursinkaas erbij en klop dit los met een klopper
    Bind nu de saus met de maïzena sausbinder en voeg ook de peterselie en bieslook bij
    Giet de saus over het vlees
    Dien dit op met kroketjes en gekarameliseerd witloof (Zie receptje bij groenten)



    Varkenssneetjes met mosterdsaus(4pers)

    4 filetkoteletten van ongeveer 1 cm dik
    Boter
    Peper en zout
    1doosje room
    1 el mosterd
    peterselie
    1/2 blokje vleesbouillon

    Laat de boter smelten in een pan
    Kruid de koteletten met peper en zout
    Bak ze bruin langs beide zijden en als ze gaar zijn haal je ze uit de pan en hou ze warm
    doe nu het overtollige bruine vet uit de pan en doe een groot glas water in de pan samen met de bouillon en de room
    Roer alle aanbaksels los
    Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft en tot de saus een goede dikte heeft
    Voeg net voor het opdienen de mosterd bij*
    Eventueel nog afsmaken met peper en zout
    Roer er nog wat peterselie door

    * Let op met de hoeveelheid mosterd, indien je pikante mosterd gebruikt dan best geen eetlepel gebruiken.



    Bourgondische kipfilet (4 pers)

    700 gr kipfilet
    500 gr champignons
    2 glazen rode Bourgogne wijn
    1/2 glaasje cognac
    peper en zout
    100gr blokjes spek
    2 wortelen
    2 sjalotjes
    2 teentjes knoflook
    2 el olijfolie
    laurier
    tijm
    1 doosje tomatenpuree
    1 blokje kippenbouillon

    Laat in een antikleefpan de olie warm worden en stoof er de sjalot een paar minutjes in samen met de wortelen
    Voeg de knoflook toe en laat even meebakken
    Haal uit de pan en bak nu het vlees in dezelfde olie langs alle zijden mooi bruin
    Kruiden met peper en een klein beetje zout
    Voeg nu de groenten bij het vlees en voeg de cognac, rode wijn, een groot glas water, bouillonblokje, tomatenpuree, tijm en laurier toe.
    Laat dit nu op een zacht vuurtje sudderen tot alles gaar is
    Eventueel bind je de saus met een beetje maïzena
    Laat ondertussen in een ander pannetje een klein beetje olie warm worden en bak er de spek in aan, en voeg ook de gesneden champignons toe, laat dit gaar bakken
    Voeg ze toe aan de kip
    Afsmaken en dit bestrooien met peterselie

    * Dit is een gerechtje die je kan eten met frieten, kroketten, rijst,....


    Varkenshaasje met Bruine Leffe

    2 varkenshaasjes
    2 sjalotjes
    250 gr champignons
    boter
    1 el olijfolie
    peper, zout
    marjolein
    tijm
    laurier
    1 potje room
    1 flesje bruine leffe
    2dl water
    1 blokje rundsbouillon
    bruine sausbinder

    Snijd de sjalotjes en de champignons in stukjes
    Bak in de boter de uien en de champignons aan
    Haal ze uit de pan en doe er de olijfolie en een eetlepel boter in
    Bak er de varkenshaasjes in aan en bak ze langs alle kanten bruin
    Kruid met peper en zout
    Doe er de Leffe bij en het water met de bouillon
    Voeg er ook de rest van de kruiden toe.
    Laat 45 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
    Haal de varkenshaasjes uit de pan en snijd in schijfjes
    Voeg de champignons en sjalotjes toe aan de saus
    Laat 5ùinuutjes doorkoken
    Voeg de room toe en laat nog even verderkoken
    Bind de saus met de bruine sausbinder en werk af met peterselie
    Verdeel de saus over het vlees

    Eet smakelijk!!!!














    26-10-2007 om 00:00 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapjes

    Scampibrochette:

    12 scampi's
    kruidenboter of lookboter
    4 houten prikkers
    sla

    Leg op een klein bordje een beetje sla naar keuze
    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal
    Verwarm ondertussen de oven voor op 180°
    Steek op kleine houten prikkers 3 sampi's
    Leg ze op een bakplaat en verdeel over iedere scmpi een beetje kruidenboter of lookboter.
    Schuif de bakplaat gedurende 10 minuten in de oven en laatd scampi bakken tot de boter er mooi over is gesmolten
    Schik de prikkers per persoon op een klein bordje met de sla

    Opmerking: Je kan deze brochettes ook met gote prikkers maken en als voorgerechtje gebruiken



    Gerookte zalmrolletje met piladelphia:

    paar plakjes gerookte zalm
    piladelphia met kruiden
    bieslook

    Leg de plakjes gerookte zal naast elkaar zodat ze elkaar lichtjes overlappen op een stuk vershoudfolie
    Besmeer met de kruidenkaas
    Rol nu de zalm heel strak op en wikkel hem in plastiekfolie
    Draai nu de uiteinden van de folie stevig aan zodat je een snoepje bekomt
    Leg het een paar uur in de koelkast
    Net voor het opdienen haal je de folie weg en snij je de zalmrolletjes in plakjes van 1 cm dikte
    Leg nu op een toastje of lepelhapje en steek er sprietjes bieslook op al decoratie

    Opmerking: Je kan de zalm vervangen door gewone gekookte ham ook

    26-10-2007 om 00:00 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desserten

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenten

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)

    Archief per maand
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • op bezoek
  • Lekker koken
  • hai hai
  • hai hai
  • veel blogplezier

    Hebben jullie een gerechtje geprobeerd, laat ons dan weten wat julie er zelf van vonden grtjs cindy


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs