Zelf ben ik iemand die heel graag in de keuken vertoeft. Ik geniet ervan om te koken voor vrienden, familie,... Thuis liggen er duizenden recepten, tientallen kookboeken. En ik dacht zo bij mezelf, waarom niet een blog oprichten waar ik mijn favoriete recepten kan delen met iedereen die mijn hobby deelt. Hebben jullie ook leuke receptjes ie je wil delen??? Wel aarzel niet en mail ze me door naar het volgende e-mailadres: trienecindy@hotmail.com Dan plaats ik ze zo snel mogelijk in mijn blog. Vermeld er wel bij wel deel van het menu het is. Vb, aperitiefhapje, voorgerecht hoofgerecht,.... Mij rest nu alleen nog mijn gerechten erop te plaatsen en te hopen dat jullie veel inspiratie uit deze blog halen.
2 varkenshaasjes 1 doosje champignons boter bouillonblokje water peper en zout 1 doosje boursin cuisine met fijne kruiden witte maïzena sausbinder peterselie en bieslook 1 blaadje laurier
Laat de boter smelten in een grote pot Kruid ondertussen de varkenshaasjes met peper en zout Bak de varkenshaasjes aan in de boter Doe er dan wat water bij, het blaadje laurier en een blokje vleesbouillon Laat onder deksel dan de varkenshaasjes garen op een zacht vuurtje Voeg 5 minuten voor het einde de gesneden champignons toe Als de varkenshaasjes gaar zijn haal ze uit de pot en snij ze is schijfjes van ongeveer een centimeter dik. Voeg dan het doosje boursinkaas erbij en klop dit los met een klopper Bind nu de saus met de maïzena sausbinder en voeg ook de peterselie en bieslook bij Giet de saus over het vlees Dien dit op met kroketjes en gekarameliseerd witloof (Zie receptje bij groenten)
Varkenssneetjes met mosterdsaus(4pers)
4 filetkoteletten van ongeveer 1 cm dik Boter Peper en zout 1doosje room 1 el mosterd peterselie 1/2 blokje vleesbouillon
Laat de boter smelten in een pan Kruid de koteletten met peper en zout Bak ze bruin langs beide zijden en als ze gaar zijn haal je ze uit de pan en hou ze warm doe nu het overtollige bruine vet uit de pan en doe een groot glas water in de pan samen met de bouillon en de room Roer alle aanbaksels los Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft en tot de saus een goede dikte heeft Voeg net voor het opdienen de mosterd bij* Eventueel nog afsmaken met peper en zout Roer er nog wat peterselie door
* Let op met de hoeveelheid mosterd, indien je pikante mosterd gebruikt dan best geen eetlepel gebruiken.
Bourgondische kipfilet (4 pers)
700 gr kipfilet 500 gr champignons 2 glazen rode Bourgogne wijn 1/2 glaasje cognac peper en zout 100gr blokjes spek 2 wortelen 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 2 el olijfolie laurier tijm 1 doosje tomatenpuree 1 blokje kippenbouillon
Laat in een antikleefpan de olie warm worden en stoof er de sjalot een paar minutjes in samen met de wortelen Voeg de knoflook toe en laat even meebakken Haal uit de pan en bak nu het vlees in dezelfde olie langs alle zijden mooi bruin Kruiden met peper en een klein beetje zout Voeg nu de groenten bij het vlees en voeg de cognac, rode wijn, een groot glas water, bouillonblokje, tomatenpuree, tijm en laurier toe. Laat dit nu op een zacht vuurtje sudderen tot alles gaar is Eventueel bind je de saus met een beetje maïzena Laat ondertussen in een ander pannetje een klein beetje olie warm worden en bak er de spek in aan, en voeg ook de gesneden champignons toe, laat dit gaar bakken Voeg ze toe aan de kip Afsmaken en dit bestrooien met peterselie
* Dit is een gerechtje die je kan eten met frieten, kroketten, rijst,....
Varkenshaasje met Bruine Leffe
2 varkenshaasjes 2 sjalotjes 250 gr champignons boter 1 el olijfolie peper, zout marjolein tijm laurier 1 potje room 1 flesje bruine leffe 2dl water 1 blokje rundsbouillon bruine sausbinder
Snijd de sjalotjes en de champignons in stukjes Bak in de boter de uien en de champignons aan Haal ze uit de pan en doe er de olijfolie en een eetlepel boter in Bak er de varkenshaasjes in aan en bak ze langs alle kanten bruin Kruid met peper en zout Doe er de Leffe bij en het water met de bouillon Voeg er ook de rest van de kruiden toe. Laat 45 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Haal de varkenshaasjes uit de pan en snijd in schijfjes Voeg de champignons en sjalotjes toe aan de saus Laat 5ùinuutjes doorkoken Voeg de room toe en laat nog even verderkoken Bind de saus met de bruine sausbinder en werk af met peterselie Verdeel de saus over het vlees
12 scampi's kruidenboter of lookboter 4 houten prikkers sla
Leg op een klein bordje een beetje sla naar keuze Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal Verwarm ondertussen de oven voor op 180° Steek op kleine houten prikkers 3 sampi's Leg ze op een bakplaat en verdeel over iedere scmpi een beetje kruidenboter of lookboter. Schuif de bakplaat gedurende 10 minuten in de oven en laatd scampi bakken tot de boter er mooi over is gesmolten Schik de prikkers per persoon op een klein bordje met de sla
Opmerking: Je kan deze brochettes ook met gote prikkers maken en als voorgerechtje gebruiken
Gerookte zalmrolletje met piladelphia:
paar plakjes gerookte zalm piladelphia met kruiden bieslook
Leg de plakjes gerookte zal naast elkaar zodat ze elkaar lichtjes overlappen op een stuk vershoudfolie Besmeer met de kruidenkaas Rol nu de zalm heel strak op en wikkel hem in plastiekfolie Draai nu de uiteinden van de folie stevig aan zodat je een snoepje bekomt Leg het een paar uur in de koelkast Net voor het opdienen haal je de folie weg en snij je de zalmrolletjes in plakjes van 1 cm dikte Leg nu op een toastje of lepelhapje en steek er sprietjes bieslook op al decoratie
Opmerking: Je kan de zalm vervangen door gewone gekookte ham ook
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.