Stoofvlees met bier
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Categorie: Vlees
Duurtijd: > 50 min
Moeilijkheidsgraad: Wat moeilijker
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
1,5 kg runderstoofvlees
3 dikke uien
2 dl donker bier (abdijbier of trappist)
kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
1 snee witbrood
2 eetlepels zachte mosterd
boter en olie
stoofvleeskruiden
peper en zout
Bereidingswijze
1. Pel de uien, snij ze in fijne ringen. Fruit ze glazig in een nootje boter, in een diepe pan. 2. Snij het vlees in blokjes. Bak het in een kleinere pan, in porties, rondom goudbruin in een mengsel van boter en olie. Kruid ze met een theelepel stoofvleeskruiden, peper en zout. 3. Schep het vlees met een schuimspaan bij de uien. Giet overtollig braadvet weg en blus de braadpan van het vlees met het bier. Schraap de aanbaksels goed los. Giet de biersaus bij het vlees. Leng aan met water tot het vlees net onder staat. Voeg er het kruidentuiltje aan toe. Bestrijk de snee brood (zonder korst) aan beide kanten met mosterd. Leg die op het vlees. 4. Dek af en laat op een heel zacht vuur ongeveer 2 uur stoven. Het allerlekkerste met zelfgemaakte frieten!
|