Tagliatelli met scampis in tomatenroomsaus
Ingrediƫnten
- 500 gr tagliatelli
- 500 gr scampi's
- 30 gr boter
- 1 ajuin, fijngesnipperd
- 2 el geconcentreerd tomatenpuree
- 1 flesje room (ong 250ml)
- 4 teentjes knoflook uit de knijper
- tabasco
- 1 kl gedroogde dille
Prijscategorie : 6 Ć 7 euro
Handig
Ontdooi de scampi's niet alvorens ze te pellen.
Ontdooi ze lichtjes onder koud stromend water. Halfontdooide scampi's zijn zo gemakkelijker te pellen.
Bereiding
Kook de tagliatelli beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Pel de scampi's en dep ze droog.
Laat de boter smelten in een pan. Fruit de ajuin op een middelmatig vuur gedurende 10min, voeg de scampi's toe. Bak de scampi's enkele minuten op een hoog vuur, af en toe roeren. Als de scampi's gebakken zijn, room + 2 el tomatenconcentraat + knoflook + tabasco + dille toevoegen. Goed mengen. De saus een 3-tal minuten op een middelmatig vuur verwarmen.
Klaar !
|